no-ip regisztráció a no-ip.com weboldalán

Változik a világ, egyes szolgálattások fizetősek lesznek, míg mások a növekedés reményében "még" bírnak az ingyenesség vonzó erejével.

2011 év végén mindenkit meglepett a hír, hogy a DynDNS már nem nyújtja az ingyenes hosztnév használatot, ill. árnyaltabban fogalmazva biztosítja azt, de csak kipróbálás céljára. Mindenki azonnal, szinte pánikszerűen keresgélni kezdett az ingyenes lehetőségek között. Ki talált magának, ki nem. Mi továbbra is azon az állásponton vagyunk, hogy jobb fizetni egy hosztnév szolgáltatónak, mint kapkodni az ingyenesség megszűnését követően, de a döntés természetesen nem a mi dolgunk.

Tegyük fel, hogy nem szeretnénk fizetni a DynDNS számára és van olyan eszközünk (pl. router vagy kamera), amelyben van ahhoz kliens, hogy a no-ip szolgáltatását gond nélkül igénybe vehessük. Nyilvánvalóan ez regisztrációt kíván, és ez a blogbejegyzés pontosan ebben segít.

Nézzük hát, hogy a no-ip.com oldalon hogyan kell regisztrálni egy hosztnevet.

Nyissuk meg az oldalukat a www.no-ip.com oldalon...

...amely a fenti képpel fogad bennünket.

Ha beléptünk, rá kell kattintanunk a "Create Account" menüpontra.

A megjelnő oldalon ki kell választanunk a megfelelő használati módot, a példánál maradva az ingyenes használat lehetőségét.

Ha megnyílt az új oldal, az űrlapon adjuk meg a kellő adatokat a regisztrációhoz, majd hozzuk létre az alsó gombra kattintva a felhasználó fiókunkat.

Ha ügyesek voltunk, kapni fogunk egy e-mailt, amelyben meg kell erősítenünk létrehozási szándékunkat. Az e-mail az alábbi képen látszik, amelyben a nyíllal megjelölt hivatkozásra kell majd kattintanunk.

A mail-ben lévő hivatkozás egy oldalra továbbít, ahol ha minden rendben zajlott, tájékoztatnak bennünket róla, hogy sikerrel jártunk a fiók létrehozását illetően és ugyanitt egy hivatkozás tovább fog irányítani bennünket a belépési felületre...

...ahol megadva az adatainkat már be is léphetünk.

Ezzel még koránt sem vagyunk kész. A belépést követően a no-ip hosztnév használatához létre is kell hoznunk az általunk használni kívánt hosztnevünket. Kattintsunk az "Add a host" hivatkozásra...

...és hozzuk létre a saját ...no-ip.org típusú hosztnvünket. Próbálkozhatunk sok féle hosztnévvel, de ingyen itt sem adnak mindent, így maradjon csak a no-ip.org domain.

Ha nem szúrtunk el semmit, ill. az igényelt hosztnév még szabad, akkor a "Create" gombra kattintást követően a megjelenő oldalon már láthatjuk is a létrehozott hosztnevünket. Ugyanitt persze több hosztnevet is hozzá adhatunk, egészen addig, amíg az ingyenesség ezt biztosítja számunkra.

Ezzel a hosztnév létrehozása kész is van, de a használata még nem megoldott.

Lépjünk be a routerbe és keressük meg a DDNS vagy egészen hasonló nevű menüpontunkat (sajnos minden router gyártó más-más nevet ad neki, de az elv hasonló) és írjuk be a megfelelő paramétereket.

Mentsük el a beállításokat és jelentkeztessük be a routert a no-ip szerverére. Ha helyesen jártunk el, akkor a következő képen már látszik is, hogy tényleg minden rendben történt.

Ha mindezzel kész vagyunk, már valóban nem marad más, mint a port átirányítás beállítása. Az alábbi oldalakon a port átirányítást mutatjuk be. Ha kicsit más a menüpont, nem kell pánikba esni, az elv ugyanaz mindenhol.

TP-LINK TL-WR741N routerben: http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-tp-link-tl-wr741n-routerben-20100705

Asus WL-520GC routerben: http://onlinecamera.net/blog/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-asus-wl-520gc-router-segitsegevel-20091206

Edimax BR-6204Wg Broadband routerben: http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-edimax-br-6204wg-broadband-routerben-20100705

Belkin N+ F5D8235-4 v2000: http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-belkin-F5D8235-4-v2000-routerben-20100705

Hozzászólások

nekem sikerült egyből 2 camerát beüzemelni és működik normálisan bárhonnan, bár kicsit lassu az viszont valoszinü azért van mert az internet szolgáltató még nem emelte meg a sávszélt.

Ha az IP kamerán csak a DynDNS lehet beállítani, de a routeren betudom állítani a no-ip akkor az működő képes lehet és elérhetem az Ip kamerámat távolról?

Szia. Én azt szeretném kérdezni, hogy ezt tudom frissíteni kell (5pecenként nyomja a program), és, ha mondjuk 5-6órára üzemen kívül van a gépem vagy csak nem kapcsolom be ezt. (csak a routerbe van ez bekapcsolva) akkor is ugyan úgy frissíti magát? És még pl.: szokott olyan lenni, hogy az IP-m változik, akkor ez egyből átáll arra az IP-re és megy tovább minden mintha mise történ volna? Válaszodat előre is köszönöm. Szia! :)

Szisaztok Van egy: TP-Link TL-WR541G/TL-WR542G routerem, de nálam nem lehet kiválasztani NO-IP-s Service Provider- nél. Ilyenkor lehet tenni valamit? Köszi

Ha a router-ben nincs No-IP DDNS támogatás, első körben mindenképpen körbe kellene nézni firmware frissítés terén, mert a korábban gyárott és így régi firmware-rel rendelkező routerek-ből sokszor utólag No-IP kompatibilissé lehet tenni elég sokat.

Ha a router-hez nincs firmware frissítés a támogatással, akkor még mindig számításba jöhet a kamera. A Foscam/Apexis jelenlegi összes, jelenleg még kínálatban lévő kamerája rendelkezik No-IP-s támogatással.

Ha a No-IP kliens a kamerában aktív, az ugyanolyan jó, mintha a router-ben lennének beállítva a DDNS adatok.

TC7200.U rúteren hogy kell beállítani a no-ip támogatást? Csaba

sziasztok megcsináltam mindent az átirányitásig a kérdésem az lenne hogy ha leulök a géphez mit kell beirnom hogy lássam a kameraképet vagy progi kell hozzá ?

az oldal és a téma megváltozzásai miatt ez a képállomány és a tartalom törölhető.

Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni. Eddig a "matav" szolgaltatasaval az iranymutatasotok szerint a TP-Link routert sikerult a no-ip.org elofizetessel weben keresztul latnom. Viszont most a Telekom kicserelte a regi "buta" Thomson modemet egy uj cisco modemre, ami mar wifis es agyon van portozva. Allitolag a savszelesseg miatt kell. Viszont most hiaba teszem ra a tp link routert, a ddns szolgaltatast nem engedi ki es kivulrol nem lehet elerni a no-ip-s nevet elerni. Persze a kameraim szuperek es a ruteten halozaton belul tovabbra is kifogastalan.
Mit lehet tenni? Kerlek segitsetek!!!
Nagyon koszi!

Üdv,
Amennyiben a kamerám tud DDNS-t (Foscam 9900 EP), és a router is (TP-Link MR3020), úgy a DDNS-t hol érdemes beállítani, elég csak a kamerán, és a routeren csak portforwardingot beállítani, vagy csak a routeren kell beállítani DDNS-t, és a kamerán nem kell külön semmit?

Szia!
Sikerült megoldanod a problémát? Nekem is hasonló gondom van, hálózaton belül tökéletes, de kívülről nem tud csatlakozni a router a noip-hez. Te találtál rá megoldást? Nekem is TP-Linkem van

Üdv!
Érdekelne, hogy mennyire "érdekli" a no-ip rendszert, hogy én mint telepítő több ügyfélnek otthonomból egymás után szeretnék regisztrálni külön-külön. Figyeli esetleg, hogy egy helyről, egy gépről történik a reg. vagy ezt mindig az adott helyről más-más gépről kell elvégezni?