Kültéri IP kamera teszt

Elsődleges fülek

Kell egy kamera. Kell egy kültéri IP kamera. De vajon melyik is legyen az a kínálatból? Tesztünk segíthet eldönteni, melyik kamerára van szükséged rendszered kiépítéséhez.

Minden helyzet más, minden helyzetben számtalan más és más szempont határozza meg a döntésünket. Előszedtük IP kameráink legújabb verzióit és készítettünk velük ugyanolyan környezetben, ugyanolyan nézőpontból nappali és éjszakai felvételeket egyaránt. A teszt során találsz VGA, 1 megapixeles vagy akár 5 megapixeles IP kamera tesztfelvételt is.

Mindegyik videó után rövid magyarázatot talász, hogy miért éppen ő és milyen feladatra ajánlott.
 

FOSCAM FI8906W IP kamera

Az FI8906W a Foscam legújabb kültéri IP kamerája a VGA sorozatból. Neki a legnagyobb, azaz 50 fokos a látószöge az MJPEG szériából és 60 infra ledet tartalmaz. Ha az éjszakai arcfelismerés nem fontos, elhelyezhetjük közeli felvételek készítésére is, de ha éjszaka túl közel vagyunk a kamerához, hajlamos túlvilágítani a területet. Kb. 10-20 méter távolságban optimális a használata.

Foscam FI8904W IP kamera

Az FI8904W a Foscam idáig legkedveltebb kültéri IP kamerája. Gyönyörű színek és kiváló ár/érték arány jellemzi. Mind kültérben, mind beltérben sokszor használt termék. Jelenleg 45 és 30 fokos látószöggel kapható. 24 IR ledet tartalmaz, amely jellemzően közeli, 5-10 méteren belül érdemes tervezni vele éjszakai környezetben, mert a ledek számával még nem tudja túlvilágítani a területet, nem lesz az arc hófehér vele ekkora távolságon belül. Nagyon ajánlott és kedvelt IP kamera.

Foscam FI8905W IP kamera

A Foscam FI8905W IP kamera átmenetet képez az FI8904W és az FI8906W között. Mivel 60 IR ledet tartalmaz, célszerű 10-20 méteres, de akár 30 méteres távolságból is használni. Jelenleg 15 és 30 fokos látószöggel rendelhető. Közelről ő is hajlamos túlvilágítani a területet, így hófehérek lehetünk a felvételeken ha közel vagyunk a kamerákhoz. Ha nagyobb távolságban vagyunk tőle, ez már nem jellemzi, minden további nélkül tökéletes választás lehet.

Foscam FI9802W IP kamera

Az FI9802W a Foscam legújabb HD, azaz 1280x720pixel méretű képalkotásra képes IP kamerája. Jelenleg 54 fokos látószöggel kapható. 36 db, 8mm-es IR ledet tartalmaz, kb. 10-15 méteres távolságon belül ideális éjszaka. Nappal természetesen ez nem mérvadó, mert mind közel, mind távol tökéletes képet készít. Az első, már megfizethető árú és mégis kiváló paraméterekkel bíró megapixeles IP kamera. Szoftverével az FI89xx széria is kezelhető egy böngésző fülön keresztül, ahol osztott képernyőben láthatjuk a kamerák élőképét. Csak ajánlani tudjuk.

Vacron VIT-UA626 5 megapixeles IP kamera

A FUHO Technology Co. kiváló terméke, amely 2592x1944pixel méretű maximális képanyag biztosítására képes. 5 megapixeles képalkotás mellett ~100 fokos látószöggel rendelkezik. A méretből adódan nagyobb felbontásra képes, mint a Full HD kamerák, de ha arra van szükség, képes 5 megapixeles, 3 megapixeles, 2 megapixeles azaz Full HD, 1 megapixeles és D1 azaz 720x576pixel méret biztosítására is.

Mind az éjszakai, mind a nappali képminősége kiváló, térfigyelő kamerának különösen ajánlott. Mivel ára ~80e Ft csupán, kimondottan ajánlott nagy rendszerek építéséhez, hiszen valóban megfizethető áron biztosít extra kiváló képminőséget. Ipari felhasználásra szánt kameráról van szó, tehát FTP, Email kliens nincs benne, de a gyártó ígérete szerint ez hamarosan változni fog. A Blue Iris szoftver használatával megbízható rendszer alakítható ki vele PC-s alapokon. A képminősége pedig magáért beszél.

Hozzászólások