Foscam PoE IP kamera telepítése FAB99 kötődobozzal együtt

Elsődleges fülek

Az mindenki számára tiszta ugye, hogy a kültéri kamerákon nem lehetnek dugaljzatok, mert ha a kamera külső testén lennének a csatlakozók, ahova UTP kábelt, adaptert, mikrofont esetleg hangszórót lehetne dugni, valószínűleg nem lenne hosszú életű a használat. A vízhatlanságot ezért a kamerákból kiálló kábelkötegek használatával tudjuk biztosítani. Ezt a kábelköteget viszont valahova el kell rejteni, hogy nem ázzon, korrodálódjon tovább. Erre leginkább kötődobozokat szoktunk használni. Az olcsón beszerzhető kötődobozok viszont nagyok, rondák, nem mindig érik el a tetszetős kifejezés ingerküszöbét.

A Foscam ezért megalkotta a FAB99 kötődobozt, amely mindamellett, hogy praktikus, tökéletesen illeszkedik az új típusú kameráihoz használt házakhoz, tökéletesen elrejtve a kábeleket, miközben szépen takarja őket.

A Foscam FAB99 kötődoboz sajnos nem használható mindenhova. Illetve némi barkácsszellemmell akár mindenhol használhatóvá tehető. A gyártó a méreteit figyelembe véve 48V-os PoE kamerákhoz készítette. Ilyen kamera pl. a Foscam FI9900EP IP kamera. A rövid, kb. 40cm-es kábelhossz pontosan és kényelmesen elfér a FAB99 testében. De 220V-ot igénylő kamerák esetén is használható, ha a FAB99 alját nem használjuk, helyette viszont falba süllyesztett kötődobozt is használunkhozzá. Ebben az esetben a 220V-os dugaljat és az adaptert kell a falban elhelyezni, a kamera kábele a FAB99 testében pedig takarhatja a falba rejtett kötődoboz további elemeit.

De nézzük meg, milyen is a FAB99 telepítése a valóságban egy PoE kamera esetén.

1. A doboz bontatlanul.

2. Kibontva a doboz tartalma (FAB99, benne a csavarokkal, valamint a fúrási helyeket mutató matrica)

3. A kötődoboz kinyitva, matrica, csavarok, valamint egy 2.5mm-es imbusz kulcs. Az inbusz kulcs nem a FAB99-nek, hanem a kamerának a tartozéka!

4. A tartókonzol hátlapjának/aljának a belső felületén található egy "UP" felirat. Ez legyen felül. Hátulról fűzzük bele az UTP kábelt, majd fúrjuk fel a helyére. A csomagban található 4 db csavar, tiplivel együtt. Mivel itt fára került a felhelyezés, facsavart  használtunk a rögzítéshez.

5. A kamera kábeleit óvatosan fűzzük be az első panelen. egyszerre nem férnek át, darabonként kell elvégezni. Első az RJ45 fogadója legyen.

6. Ilyen látványt nyújt, amikor a káblek átfűzésre kerültek az első panelen.

7. Rögzítjük a kamerát a csomagban található csavarokkal.

8.Szépen eligazíjtuk a kábeleket az első öblösebb panelben, a gumiheveredekkel pedig nekünk tetsző módon leszorítjuk őket.

9. Felhelyezzük az első panelt a kábelekkel, a kamerával együtt a hátsó/alsó panelre.

10. Beállítjuk a kamerát a nekünk tetsző szögben. Látható, hogy a kamera házzal egybeépített tartókonzolja, rugalmas beállítgást tesz lehetővé. A falra függőleges, valamint a kamera hossztengelye mentén is van lehetőségünk forgatni, valamint a középső csuklóval dönteni is a kamerát. Nem csak szép, hanem praktikus is.

11. Apró, mégis óriási, hogy nem lógnak a kábelek össze-vissza.

13. És ilyen a végeredmény

Hogy ajánlanánk-e a Foscam FAB99 kiegészítőt a telepítés során?

MINDENKÉPPEN!!!

Vele kerek a világ egy Foscam IP kamera számára!