Élő webkamerák Magyarországon - Szegedi Vadaspark - Zsiráf bent

Elsődleges fülek

Szeged - Vadaspark - Zsiráfház
Kamera típusa / Camera type: Aviosy 9070IR
Tulajdonos / Owner: Szegedi Vadaspark
Üzemelteto / Powered by: Szegedi Vadaspark
Max. felbontás / Max. resolution: 1280 x 720 pixel
Aktuális felbontás / Actually resolution: 1280 x 720 pixel

Hozzászólások

Az IR, azaz infravörös (infrared) egy éjjellátást segítő technológia, amikor ledekkel világítjuk meg a megfigyelt területeket, de ezek a ledek az infravörös tartományban, egészen pontosan és jellemzően 850nm hullámhosszon üzemelnek. Az IR ledek és az IR-CUT szűrők együttesen biztosítják az éjjellátást.

A WDR, azaz széles dinamikatartomány pedig azt jelenti, hogy a kamera képes a képtartalom különböző fényerővel, kontraszttal rendelkező területeit valós időben manipulálni. Pl. egy autó vagy napkorong erős fényerejét tompítani, a halványabb, sötétebb részeket pedig korrigálni.

Tehát ennél a kameránál az éjjellátáshoz IR, azaz infra ledekre lenne szükség. Természetesen benne vannak, de mivel az állatok is élőlények és nem árt, ha pihennek is néha, így éjszaka nem világítják meg őket. Attól, hogy mi nem látjuk a 850nm hullámhosszt működés közben, csak a kamerák ledjeinek halvány derengése mutatja, hogy működik az éjjelátás funkció, attól az állatok még erőteljes fényáramnak tapasztalják a kamerák IR fényforrásait. Reflektorfényben aludni pedig ki szeret? Az állatok sem. Kímélni kell őket is.