IP kamera nem érhető el T-Home előfizetés alól

Elsődleges fülek

Utóbbi időben megnövekedett azon T-Home előfizetők közül kikerülő ügyfeleink száma, akik segítséget kérnek, mert IP kamerájukat nem tudják elérni  távolról. Hiába van DynDNS ill. No-IP vagy gyártói DDNS hosztnév az internet előfizetésen aktiválva, az IP kamera akkor sem érhető el a távolból. Pedig állításuk szerint semmit nem változtattak sem a kamera, sem pedig a router beállításai között.

Az IP kamera továbbra is a régi beállítások mellett működik, a router pedig végezné tevékenységét, ha tudná. De sajnos nem tudja...

... mert a Telekom az összes előfizetőjét NAT-olt hálózatra helyezte úgy, hogy érdemben nem sikerült róla értesítenie az előfizetőit. Ez a módszer már megszokható volt a T-től. Ha küldtek is a változtatásról értesítést, az előfizetők többsége bizonyára nem értesült róla, ahogy sok más egyébről sem, mert a Telekom csak a saját maga által biztosított e-mail címekre hajlandó értesítéseket továbbítani.

Ideje lenne már felébredniük, hogy az előfizetőik jelentős hányada soha nem használja a T-s e-mail címét. Nyugodtan felvehetnének a felhasználók kontakt táblájához egy plusz mezőt az adatbázisukban, amelyben a valóban használatos e-mail címeket tartanák nyilván. Úgy még sikerülne is a kommunikációjuk saját ügyfeleikkel.

De vissza a megoldáshoz.

Ha felhívjuk a 1412-es telefonszámot, véletlenül se érdeklődjük az ügyfélszolgálaton ilyen jellegű probléma megléte felől, mert azt sem tudják, mit kérdezünk. Lövésük sincs az egészről, de még csak körlevelet sem kaptak, hogy bármi változtatást végrehajtottak volna. Tudjuk, hogy nem tudják /:D/, mert kipróbáltuk. Aztán jön a célravezető hívás: jelentsünk be hibát. A hibabejelentési hívásunk már technikai kollégánál landol, aki készséges és természetesen tisztában van a probléma természetével, azaz hogy minden előfizető lába alól kihúzták a talajt, ill. az IP kamera távoli elérése alól a publikus IP címet.

Szóval jelentsünk hibát, amelyet azonnal "javítanak", azaz kiveszik a NAT-olt hálózatból az ügyfelet és máris lesz ismét dinamikusan változó IP az IP kamerák távoli eléréséhez a modem és router újraindítását követően.

Sok sikert és jó szolgáltató váltást mindenkinek!

Hozzászólások

pirelli routert kell venni ! ott megy dinamic dns

Elfogytak az ipv4 címek, ez van. Vagy mondják inkább azt, hogy hozzád nem fogják bekötni a netet, mert nincs több ip? Nyilván ez nem járható út. Annyit megjegyeznék, hogy ez csak DSL szolgáltatás esetében van így jelenleg, optika és koax hálózaton nem. Egyébként még csak hibát sem kell jelenteni, hanem csak a telefonos operátornak jelezni, hogy pl. ip kamera miatt szükséged lenne publikus ip-re, ott azonnal megoldják. Az, hogy nem tudtak válaszolni a kérdésedre meg nem feltétlenül a felkészületlenség jele, inkább csak az, hogy rossz embernek tetted fel a kérdést. A hibabejelentőn nem fogják megmagyarázni miért ekkora a számlád, a számlázásnál meg nem fogják elmagyarázni mi az a NAT.

Hiába! Ez van, ha senki nem akar áttérni az IPV6 használatára, ahol lényegesen több eszköz csatlakoztatható az internetre az IPV4 korlátaival szemben. Talán mindenki tudja, hogy az IPV4 korlátai miatt a NAT-olás elkerülhetetlen ha nincs IPV6 használati lehetőség a rendszerben. A NAT működése viszont magával hoz egy sor technikai fejlesztést, amire egyébként nem lenne, vagy legalábbis nem ez miatt lenne szükség. Jó, hogy a P2P azaz peer-to-peer ezt a gondot megoldja, de nem minden esetben helyesen.

Sok gyártó eddig úgy gondolta, hogy a P2P jelentse azt, hogy nem kell böngészős felület, csak egy mobil akalmazás, amivel lefotózzuk a QR kódot és máris van élőkép. Ezzel viszont a nagy rendszereket üzemeltetők nem tudnak mit kezdeni. Ahány gyártó, annyi féle megoldása létezik a P2P bevezetésére. Amiért üdvözöljük a Foscam P2P terméketi az azért van, mert a kamerák úgy kaptak végre P2P támogatást egy normális gyártótól, hogy nem kellett lemondani a régi funkciókról sem mellette. Minden normálisan működik a kamerában, mert a P2P csak egy új funkció, ami hasznos is lehet, de nem az elsődleges használati forma.

Hali,
Szerintem az téves információ, hogy minden előfizetőt NAT-olt a T. Szerintem.
De más is írta itt, hogy ADSL ügyfelekről van szó.. De szerintem az ADSL ügyfeleknél is csak egy bizonyos kört NAT-oltak, SZERINTEM.

Korábban egyszerre, az ország több pontjáról jelentkezett a NAT problémája. Aztán, mintha szűnni kezdene. Mintha visszakozott volna a T ebből az irányból.

Tele lett a hócipőm a T vel .Sokat küzdöttem a ip kamera miatt velük én is.Szolgáltatót váltottam!Most antennás internetem van ,fix ip nevetséges összegért.Nem bántam meg,korábban kellet volna lépnem.

Hello,

Csak információ halászok.
Ha valakinek van esetleg mobil internet szolgáltatása telekomnál és működik is az internete nem nat olt tartományban, a saját, elvben "publikus" ip címét, el tudja-e érni külső hálózatból? icmp etc

Köszönöm előre is és kellemes ünnepeket :)

T.-s Mobilnetem van amin ment 2 ip kamera cloud-on aránylag jól. Úgy február (2015) óta viszont hol megy a cloud hol nem. Van mikor az egyik igen a másik nem. Nat-olt a wan ip, így a Dyn.com sem megy. Senki nem tud valami megoldást rá? A cseréld ki telenorra vagy vodára válasszal ne fárasszuk egymást. Hűség van rajta kötbérrel. Hasznos segítségre várok én is. Köszi m.miki

1412-t hivni és NAT tiltást kérni...újraindítás és kész. Jó darabig vagy "örökre" megoldja a problémát.

Mobil oldalon a nem NAT IP megoldhatatlan. T szervere blokkolja. Felhőbe viszont megoldható. Adatkorlátot azért érdemes ellenőrizni.

Telekomos routerem van az üzleteimben, tv előfizetéssel.
Egy darabig működött a kamerák távoli elérése, egyszer csak megszűnt. Másfél éve kínlódok velük, de ha független modem-routert teszek be, nem működik a tv-box.
A natolás megszüntetését kértem. Állítólag megcsinálták. De akkor sem működik. Ráadásul van még kb. egy év hűségünk, szóval váltani sem tudunk...
Tehát ha teszek be egy foscam nvrt 4-8 kamerával, akkor azok képét el tudom érni az nvr-en keresztül?
Igazság szerint analóg kameráink vannak, mindet cserélnénk.
Három üzletbe 4db beltéri és 2-4 darab kültérit raknék.
Viszont az itthoni nason (is) szeretnék rögzíteni. Vagy csak az itthonin. Bár a sávszélesség nem tudom engedné-e.
Szóval az itthoni tv-n szeretnék alkalomadtán benézni az üzletekbe. Hogyan valósítható meg?

Olyan esetben, ha az IP cím gyakran változik vagy ha a szolgáltató már eleve privát IP címet ad, az egyetleg megoldás egy VPN alapú vagy szolgáltatófüggetlen IP cím. A cím hozzárendelhető egy fix kamerához vagy egy routehez ami a különböző pontokat különböző kamerákhoz küldi. pl: https://cpanel.hu/szerverotthon

A távoli elérés egyrészt szolgáltató függő, ahol a T-Home-nak tudnia kell, ahogy más helyszíneken is, másrészt a kamera típusának is biztosítania kell a távoli elérhetőséget. A Foscam IP kamera családja ebben nagy segítség, hiszen a kamerák már p2p protokollal is tudják adni az élőképüket NAT mögül is, de az NVR is tudja biztosítani a távoli elérhőséget mobil applikáció és PC- szoftver használatával egyaránt a port átirányítást követően. Analóg helyett mindenképpen jobb választás.