Élő webkamerák Magyarországon - Kelebia - Ady Endre utca

Elsődleges fülek

Kelebia - Ady Endre utca
Kamera típusa / Camera type: Foscam FI8905W IP kamera
Tulajdonos / Owner: onlinecamera.net
Üzemelteto / Powered by: Ördögűző Borozó és Büfé
Max. felbontás / Max. resolution: 640 x 480 pixel
Aktuális felbontás / Actually resolution: 640 x 480 pixel

Hozzászólások

Nagyon jó ötlet volt ez a webkamera. Semmi ellenvetése nem lehetne senkinek! A jogokat meg szerintem ne piszkáljuk ha nem értünk hozzá! Ha meg mégis van ellenvetése valakinek hogy lekamerázzák, akkor kerülje ki a kamera látóterét :) Csak így tovább "Ördögűzőt üzemeltető kft." :)

Amúgy igaza van annak aki azt mondja, hogy sérti a jogokat mert ezeket pillanatkép formájában (Billentyűzeten:Print Screen Sys Rq)bárki, bármikor lementheti!!!!

Senki nem használja a fényképezőgépét, ha elmegy kirándulni, mert egy-két begyepesedett, okoskodó szerint az is törvénysértő! Ugye? Hogy print-screen-nel ki lehet menteni az ablak tartalmát? No és? Kit zavar ez? Pontosan az ilyen okoskodó barmok miatt nem lett évekig street-view Magyarországon. Szerencsére ez most változik, mert mégiscsak vannak értelmes emberek az országban. Menjünk vissza az őskorba és élvezzük a törvénytelenséget, ahol az ilyen okoskodókkal büntetlenül azt lehetett tenni, amit csak akartunk. És persze ott se kamera, se print-screen nem lenne, csak az okoskodás!

A törvénytisztelő, mindent jogkövető módon végző látogató biztosan nem fényképez kirándulásai alkalmával. :) Persze, én meg hülye vagyok.

Szerintem ez egyáltalán nem jó ötlet, mert sérti az emberek személyiségi jogait. Engem pl. senki nem kérdezett meg, hogy belegyezek-e vagy nem hogy kamerára vegyenek miközben a boltba tekerek!!!

Cáfoljatok meg ha nem igaz, de úgy tudom, hogy nincs rögzítés mert nem is lehet rögzíteniük a képanyagot. Csak élőkép van, ami pont olyan, mintha kimennék az Ady-ra és megnéznélek személyesen. Ezt szerintem a törvény sem tiltja. Nem vetted még észre, hogy mindenki, akivel találkozol az utcán, azokat nem csak te látod, hanem azok téged is látnak? :) Nem hinném, hogy ezzel sértitek egymás személyiségi jogait. Maximum megállapítjàk rólad, hogy kukacos és maradi vagy. :)

Reagálva az előző két bejegyzésre megnyugtatunk mindenkit, hogy az általunk üzemeltetett élő webkamerák egyike sem működik biztonsági kamerakén, tehát nem készítünk róluk archivált felvételeket. Kelebián sem történik ez másként, a kamerák üzemeltetője nem használja az élő webkamerákat biztonsági kameraként, mert erre nincs jogi felhatalmazása.

Az előző hozzászóló abszolút korrektül írta le, hogy az élőkép weblapon való közzététele semmivel sem több, mintha a helyszínen tartózkodnánk és ott nézelődnénk. Sőt többen sokkal nagyob vétséget követnek el azzal, hogy bizonyos forgalmas, híres, közkedvelt helyszínen pl. nyaralások alkalmával még videófevételeket is készítenek mobiljukkal, fényképezőgépeikkel, kameráikkal, amelyeket minden felhatalmazás nélkül publikálnak is valamelyik videómegosztó portálon. Pedig ott sem kérdeztek meg senkit a rögzítésről és a közzétételről. Hozzátesszük, a televízióban szereplő vágóképek készítésénél is hasonlóan járnak el az operatőrök és vágók.

Egyetlen az Ady Endre utcában elhelyezett kamera és a velük kapcsolatban álló külső szoftverek sem archiválnak róluk még percekre visszamenőleg sem biztonsági kamera felvételeket, csak élőkép átjátszás van egy köztes szerveren, hogy ne legyen gond a sávszélesség korlátozott volta akkor sem, amikor tucatszámra nézik az élőképet oldalainkon.

De nem mindehol van ez így. Sok településen a kamerákat polgárőrség vagy más hasonló jogkörrel bíró szervezet üzemelteti, és ők rögzítéseket is végeznek a kamerákkal mindamellett, hogy élő webkameraként is használják őket. Persze nekik a jogi lehetőségük megvan erre és gyakran élnek is vele. A mi véleményünk szerint az Ady utcában elhelyezett kettő kamera is működhetett volna ilyen módon teljesen másik utcában, kereszteződésben is, de sajnos megint nem kellettek senkinek. Az Ördögűző bevállalta a plusz egy nagyfelbontású kamera üzemeltetését is és a többi kameránkat most osztogatjuk szét országszerte ismét.

Mindig csak a szépre emlékezünk ugye? Néhány éve sorban törtek be a házakba, üzletekbe, csak már senki nem emlékszik, vagy nem akar emlékezni rá. Igenis helyi rendeletben kötelezném az üzemeltetőket, hogy rögzítsék is a felvételeket. A betörések után a rendőrségnek legalább lenne mihez nyúlnia, ezzel is megkönnyítve munkájukat. Felfordul a gyomrom a személyiségi jogokat felhánytorgatóktól, mert mindamellett, hogy a webkamera ad valami plusz értéket is községünknek, nem csak szép lehetne, de végre hasznos is. Amikor baj van, mindenki csak nyavalyogni tud, hogy még mindig nem tudják, hogy ki is követi el a betöréseket, ki lopja el a bicikliket, ki szurkálja ki a bringák kerekét (emlékszünk az iskolai esetekre?) vagy éppen ki is az a renitens gyorshajtó, aki a forgalmas, gyerekek által is használt kereszteződések, boltok környékén is 100 feletti sebességgel hajt. Itt lenne a lehetőség, hogy bizonyíték legyen a kezünkben a problémák megoldására és senki nem akar élni vele. Botrányos!!! Én bizony raknék a község bejárataihoz (mindegyikhez, még a földesutakhoz is), de az iskola, óvoda elé mindenképpen kellene belőlük. Csak hasznos lenne. Persze ehhez hozzá tartozik, hogy aki nem akarja, hogy kompromittáló felvételek készüljenek róla, amikor teljes részegségben tántorog a járdán, az igyon otthon, vagy vitesse haza magát. Egyébként is ez lenne az elvárható. Még több kamerát mindenhová!

Örülök hogy van ilyen kamera, de ha közbiztonság szempontjából került ki akkor sajnos egy fecske nem csinál nyarat. Minimum a többi közszolgálati helyre is kellene kitenni ilyet (boltok, hivatal, Művelődési Ház, Szoc Otthon és az Agrárközpont) mert igaz hogy azok a rossz emberek akik az elmúlt időszakokban betörtek több helyre a falunkban most "szabadságon" vannak a Rendőrség jóvoltából de sajnos ez az állapot nem tart náluk örökké s a mostani állapotokat is figyelembe véve nem zárható ki hogy lesznek akik követni fogják példájukat és szintén a bűn útjára léphetnek. Szóval a kezdeményezés rendben van, de ki kellene terjeszteni több területre is. A vállalkozásokat és a közületeket is meg kellene keresni hogy szeretnének-e a saját biztonságuk érdekében is csatlakozni a rendszerhez.

Emberek hozzáállása között hatalmas külömbség van, amit értek én....: 1. Bajcsy sebességhatár: mintmár írták nem traffipax, de megkérdezném, hogy neked miért fontos a sebességhatárok betartása? A köv. kérdésem te sosem lépted túl?(Persze én soha nem követnék el ilyet...:)) A legfontosabb kérdés: Miért érdekel, hogy ki lépi túl a sebességhatárt és ennek mi köze a kamerához, de ha te kb 20FPS-ből megmondod ki mennyivel ment én leszek az első aki napi 5* imát mond a ház felé.... 2. "Minek Kelebiára webcam" helyesen IP camera a kettő nem ugyanaz, persze a kutya is rokonságban van a gepárdal és majdnem ugyanolyan gyorsan fut.:D Válaszolva a kérdésre: 1.Miért ne? 2. Minek a fejlesztés? 3. Másokat talán érdekel. 4. Ha ott van neked nagy bajod származik belőle. 5. Nem a sok értelmes emberre vagyunk kíváncsiak akik az ipari egységekből a friss levegő "láttán" megszédülnek...:) pl.: Vannak kelebiáról származók akik nem itt laknak vagy messze dolgoznak, hidd el megnyugtató látvány tud lenni még egy kép is... De folytathatnám a sort rengeteg mindennel... Örülj, hogy van és örülj annak, hogy nem a te házadat kell körbekamerázni egyenlőre... 3. Az állomásra minek kamera? Egy jóízűt nem lehet köpni és ott vannak a hatósági szervek, ha eddig sem tettek semmit ezután sem fognak... Azokkal tartok akiknek tetszik a kezdeményezés, igenis jó ötlet haladni kell a korral. Ahelyett, hogy külditek a negatív hozzászólásokat talán megkellene köszönni a kamerát..., ha mindenki csak ennyit fordítana a másik ember felé nem itt tartanánk... Ha tisztában lennétek kedves negatív hozzászólók, hogy többségben több potenciál rejtőzik mint az egyénekben (tuti egy hangya is képes lenne hangya bolyt építeni, csak hamarabb belehalna, minthogy készlegyen), akkor talán érdemes lenne kihasználni azt a pár watt teljesítményt amit a nyakatokon hordtok...

Kedves hozzászóló(k)!

Az előző bejegyzésemet sokan félreértették, ezért még annyit írnék hozzá, hogy a sok kérdés mögött szarkazmus áll. Persze tudom, hogy szükség van a megkérdőjelezett dolgokra, csak azért írtam, mert úgyanúgy felesleges kérdésnek tartom azt, hogy miért van szükség betonútra,mint ip camerára. Ezt a kérdést fel sem kellene tenni. Inkább legyen az a problémánk ami nincs, ne az ami van.

Üdvözlettel, és igyekezvén haladó gondolkodással:

Ördögűzőt üzemeltető Kft

Minek a negatív hozzászólás!!!!Ha valaki ilyen maradi "agyilag topi"az költözzön tanyára.Ott nyugodtan dagonyázhat eső után a sárba "főleg biciklivel".A leminősítő hozzászólások biztos olyan ember(ek) sötét elméjéből fakad,akinek az ÉRTELMES egyénisége esetleg ronthatja a község arculatát.Üzenem neki(k),hogy zárkózzanak fel a z időszámításunkhoz.""" yee "" Az üzemeltetőnek üzenem CSAK ÍGY TOVÁBB haladjunk a korral.

- Minek kell betonút, betonút előtt is lehetett közlekedni?
- Minek internet, majd elolvasod a híreket az újságban?
- Minek autó, lehet biciklivel is közlekedni?
- Minek szép park, úgy sincs semmi haszna?
- Minek csatorna, majd isznak az ükunokák szennyezett vizet 100 év múlva?
- Minek nekünk Kelebiára webcam, a többi település is buta, hogy felszereltette?

Ennyi erre a válaszom

és azt valaki meg tudná mondani, hogy minek kell Kelebiára..egy webcam ? nagy sikere lesz biztos és szükség is van rá, hogy mindenki láthassa azt a sok értelmes embert. yee

Reméljük, sokan követik majd a kezdeményezést :)

Nyilván a vasút épületére kellene tenni egyet, így látható lenne a szombat esti műsor is a disco előtt. Na meg nem utolsó sorban a sok pohár/kerítés... törő egyéniség is.

NAGYON Jó,vasut területére nagy lajos .fb.őrnek jó lenne,mert egyből lebukna,mikor ok nélkül támad emberekre,amikor piszkos m...... van benne)))))))))))))))))))

Szerintem a Bajcsy utcára kellett volna tenni valahogy a templom környékére...akk látszana, hogy eléggé sokan nem is tartják be a sebességhatárokat.

szevasztok így reggel látom legalább mennyien mennek a boltba ha okan vannak akkor neki sem indulok!! De ez nagyon babás megoldás végre valakinek van esze!!!!