Garancia - Termékek szervizelése és garanciája

Elsődleges fülek

Amennyiben az adott termék nevében és a honlapon elérhető adatlapján más nincs feltüntetve, úgy minden, az ONLINECAMERA webáruházában kapható termék új, Magyarországon forgalomba hozott, hivatalos magyarországi garanciával rendelkező termék.

Az ONLINECAMERA szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak. Termékeinkre a törvényben előírt, kézhezvételtől számított 12 hónap garanciát, azaz jótállást és egyben szavatossági időt vállalunk. Az ettől eltérő szavatossági és jótállási időt külön jelezzük és/vagy a számlán feltüntetjük

A vásárolt terméket, amennyiben nem rendelkezik hivatalos márkaszervizzel a 6423 Kelebia, Bajcsy Zs. utca 26/17. szám alatt kezeljük. Garanciális meghibásodás esetén vevőnek a meghibásodott készülékről előzetesen szóban és írásban értesítenie kell a webáruházat üzemeltető ONLINECAMERA Bt. képviselőjét a honlapon megadott elérhetőségek valamelyikén. Ezt követően a fenti címre saját költségén el kell juttatnia hibás készülékét teljes tartozékaival együtt (eredeti csomagolás, csomagoláson belüli egyéb tartozékok, adapter, kábelek, antenna, tartó, stb.) megjelölve, hogy milyen számla sorszámon került tulajdonába a termék. Garancia érvényesítéséhez a vásárláskor kiállított számlán feltüntetett és a kamerán lévő sértetlen matricán található szériaszámnak egyeznie kell az eredeti számla vagy annak másolatának bemutatásakor! Amennyiben az ONLINECAMERA által kiállított számlán nem található egyedi azonosító, azaz szériaszám (pl. a számlát kiállító elfelejtette feltüntetni azt), úgy a garanciális ügyintézést ONLINECAMERA köteles ennek hiányában is lefolytatni. Garanciális ügyintézést csak az ONLINECAMERA által kiállított számlán "ügyfélnek/vevőnek" megjelölt eredeti tulajdonosnak áll módunkban biztosítani!

Amennyiben a vásárlás 2017. szeptember 1. vagy az után történt, a meghibásodott terméket vevő saját költségén kell eljuttassa a fent megadott címre!

Amennyiben a vevő által vásárolt termék vásárlási ideje 2017. augusztus 31. vagy az előtti időpontban történt és a számlán feltüntetettek szerint a mai napon még rendelezik jótállással, az alábbi linkre kattintva rendelheti meg a futárt a hibás termék elszállításának érdekében.

http://onlinecamera.net/garancialis-ugyintezes-urlap

A visszaküldött termék bevizsgálásra kerül, ahol megpróbáljuk kiszűrni a jótállási felelősséget kizáró, alábbi listában felsoroltak mindegyikét.

- termék beazonosítására szolgáló, a terméken lévő azonosító címke hiánya
- helytelen szállításból eredő sérülés okozta kár
- nem megfelelő tárolásból eredő kár
- erőszakos külső behatás (pl. motorok által működtetett mozgó fej kézzel történő eltekerése, csatlakozók letörése, vezetékek kiszakadása, tárgyak készülékre ejtése, termék leejtése, stb.)
- elemi csapás (pl. villámcsapás, túlfeszültség, zárlat) okozta rongálódás
- vízbe merítés, előírtnál nagyobb páratartalomban való használat
- szándékos rongálás
- szakszerűtlen kezelés
- idegen beavatkozás (pl. burkolat megbontása, csavarok kilazítása, burkolati elemek törése)
- nem megfelelő firmware frissítésből eredő rendellenes működés.
- hibás üzembe helyezésből, nem megfelelő üzemeltetésből eredő elváltozások (pl. beltéri kamera kültérben való használatából eredő páralecsapódás, zárlat, stb.)
- fix fókuszú (nem autofókuszos kamera esetén a kamera működési helyszínének nem megfelelő fókuszbeállítás (minden kamera élességét a helyszíni telepítést során a telepítést végzőnek ellenőriznie, korrigálnia kell, ugyanis nem lehetséges egyszerre 5, 50, 100 méterre is éles képet biztosítani autofókusz nélkül)
- természetes elhasználódás.

Külön kiemeljük, hogy a firmware frissítésekből eredő rendellenes működést vagy meghibásodást nem tekintjük garanciális problémának. Amennyiben firmware frissítést szeretnél termékeden végezni, mindenképpen kérd ki email-ben véleményünket a végzendő folymatról, hogy segíthessünk elkerülni a későbbi lehetséges problémákat. Egy nem megfelelő operációs rendszer feltelepítése bizonyos eszközökre működésképtelenné is teheti azt!

Amennyiben a meghibásodott termék bevizsgálása során nem merül fel a fent felsorolt kizáró okok egyike sem, úgy a termék javítására, ennek kivitelezhetetlensége esetén teljes cseréjére kerül sor. A javított vagy cserélt terméket az ONLINECAMERA a vevő részére saját költségén juttatja el.

A garanciára nem jogosult hibás termék vevőhöz visszajuttatása csak vevő költségén lehetséges. Ennek lebonyolításáról eladó és vevő szóban és írásban egyeztetnek. Az ilyen esetekben felmerülő szállítási költségeket vevő a részére visszaszállított termék átvételekor fizeti meg utánvét formájában a kiállított számla alapján eladó részére.

Amennyiben vevő a hibás terméket a kézbesítés során nem veszi át, és 8 napon belül nem jelentkezik személyesen az áru átvételéért, úgy a kiszállítási költséget eladó állja, azonban az újbóli kézbesítést vevő számára megtagadja. Az ilyen esetben ismételten az eladóhoz visszakerült terméket eladó megsemmisíti, másik fél részére nem értékesíti.

A visszállítási díj értéke bruttó 3000,-Ft/szállítás