Garancia - Termékek szervizelése és garanciája

Elsődleges fülek

Amennyiben az adott termék nevében és a honlapon elérhető adatlapján más nincs feltüntetve, úgy minden, az ONLINECAMERA webáruházában kapható termék új, Magyarországon forgalomba hozott, hivatalos magyarországi garanciával rendelkező termék.

Az ONLINECAMERA szavatossági és jótállási felelősségéről bővebb információt a https://onlinecamera.net/jogi-nyilatkozat-es-vasarlasi-feltetelek weboldalunkon találhatsz.

A vásárolt terméket, amennyiben nem rendelkezik hivatalos márkaszervizzel a 6423 Kelebia, Szabadság utca 10, vagy 6423 Kelebia, Bajcsy Zs. utca 26/17. szám alatt kezeljük. Garanciális meghibásodás esetén vevőnek a meghibásodott készülékről előzetesen szóban és írásban értesítenie kell a webáruházat üzemeltető ONLINECAMERA Bt. képviselőjét a honlapon megadott elérhetőségek valamelyikén. Ezt követően a fenti címre saját költségén el kell juttatnia hibás készülékét teljes tartozékaival együtt (eredeti csomagolás, csomagoláson belüli egyéb tartozékok, adapter, kábelek, antenna, tartó, stb.) megjelölve, hogy milyen számla sorszámon került tulajdonába a termék. Garancia érvényesítéséhez a vásárláskor kiállított számlán feltüntetett és a kamerán lévő sértetlen matricán található szériaszámnak egyeznie kell az eredeti számla vagy annak másolatának bemutatásakor! Amennyiben az ONLINECAMERA által kiállított számlán nem található egyedi azonosító, azaz szériaszám (pl. a számlát kiállító elfelejtette feltüntetni azt), úgy a garanciális ügyintézést ONLINECAMERA köteles ennek hiányában is lefolytatni. Garanciális ügyintézést csak az ONLINECAMERA által kiállított számlán "ügyfélnek/vevőnek" megjelölt eredeti tulajdonosnak áll módunkban biztosítani!

A visszaküldött termék bevizsgálásra kerül, ahol megpróbáljuk kiszűrni a jótállási felelősséget kizáró, alábbi listában felsoroltak mindegyikét.

- termék beazonosítására szolgáló, a terméken lévő azonosító címke hiánya
- helytelen szállításból eredő sérülés okozta kár
- nem megfelelő tárolásból eredő kár
- erőszakos külső behatás (pl. motorok által működtetett mozgó fej kézzel történő eltekerése, csatlakozók letörése, vezetékek kiszakadása, tárgyak készülékre ejtése, termék leejtése, stb.)
- elemi csapás (pl. villámcsapás, túlfeszültség, zárlat) okozta rongálódás
- vízbe merítés, előírtnál nagyobb páratartalomban való használat
- szándékos rongálás
- szakszerűtlen kezelés
- idegen beavatkozás (pl. burkolat megbontása, csavarok kilazítása, burkolati elemek törése)
- nem megfelelő firmware frissítésből eredő rendellenes működés.
- hibás üzembe helyezésből, nem megfelelő üzemeltetésből eredő elváltozások (pl. beltéri kamera kültérben való használatából eredő páralecsapódás, zárlat, stb.)
- fix fókuszú (nem autofókuszos kamera esetén a kamera működési helyszínének nem megfelelő fókuszbeállítás (minden kamera élességét a helyszíni telepítést során a telepítést végzőnek ellenőriznie, korrigálnia kell, ugyanis nem lehetséges egyszerre 5, 50, 100 méterre is éles képet biztosítani autofókusz nélkül)
- természetes elhasználódás.

Külön kiemeljük, hogy a helytelen, pl. megszakított firmware frissítésekből eredő rendellenes működést vagy meghibásodást nem tekintjük garanciális problémának. Amennyiben firmware frissítést szeretnél termékeden végezni, mindenképpen kérd ki email-ben véleményünket a végzendő folymatról, hogy segíthessünk elkerülni a későbbi lehetséges problémákat. Egy nem megfelelő operációs rendszer feltelepítése bizonyos eszközökre működésképtelenné is teheti azt!

Amennyiben a meghibásodott termék bevizsgálása során nem merül fel a fent felsorolt kizáró okok egyike sem, úgy a termék javítására, ennek kivitelezhetetlensége esetén teljes cseréjére kerül sor. A javított vagy cserélt terméket az ONLINECAMERA a vevő részére saját költségén juttatja el.

A garanciára nem jogosult hibás termék vevőhöz visszajuttatása csak vevő költségén lehetséges. Ennek lebonyolításáról eladó és vevő szóban és írásban egyeztetnek. Az ilyen esetekben felmerülő szállítási költségeket vevő a részére visszaszállított termék átvételekor fizeti meg utánvét formájában a kiállított számla alapján eladó részére.

Amennyiben vevő a hibás terméket a kézbesítés során nem veszi át, és 8 napon belül nem jelentkezik személyesen az áru átvételéért, úgy a kiszállítási költséget eladó állja, azonban az újbóli kézbesítést vevő számára megtagadja. Az ilyen esetben ismételten az eladóhoz visszakerült terméket eladó megsemmisíti, másik fél részére nem értékesíti.

A visszállítási díj értéke bruttó 3000,-Ft/szállítás