Vacron WDR funkció működési eredménye a gyakorlatban

Elsődleges fülek

A WDR funkció (Wide Dynamic Range magyarul Széles dinamikatartomány) bár nem mindegyik kamerában található meg opcióként, mégis az egyik leghasznosabb tulajdonsága az IP kameráknak. A WDR a működése során az adott környezeti tényezőknek megfelelően automatikusan beállítja a kép különböző részletein a más és más intenzitású fényerőt, amellyel a készített képanyag egy-egy területét halványítani, míg másokat élesíteni fogja. A hatás eléréshez a fényerő mellett természetesen a kontraszt arányok is optimálisan beállításra kerülnek, hogy pl. egy kamerába vakító napfolt ne vakítsa el az egész kamerát. De ugyanilyen fontos lehet, hogy a napsugárral bombázott tér egyes részleteinek halványítása mellett az árnyékos részek is élesítésre kerülnek. Az eredmény értelemszerűen a jobb minőségű felvétel készítése lesz.

A Vacron termékcsaládon belül a VIG-UM723 típus végre egy olyan kamera, amely képes 5 megapixeles felbontást elérhető áron biztosítani WDR funkció megléte mellett.

A kamera a következő oldalon tekinthető meg: http://onlinecamera.net/vacron-vig-um723-5-megapixeles-ip-kamera

Az alábbiakban pedig következzenek a különböző WDR beállítások szerint készített felvételek a WDR kikapcsolt állapotától a maximális rásegítésig.

 

A két végállás összehasonlítása. WDR 10-es szint  vs WDR kikapcsolva

Kikapcsolt WDR mellett készített képkocka

WDR 1-es szint

WDR 2-es szint

WDR 3-as szint

WDR 4-es szint

WDR 5-ös szint

WDR 6-os szint

WDR 7-es szint

WDR 8-as szint

WDR 9-es szint

WDR 10-es szint

 

Hozzászólások