Firmware frissítés jelent meg a Foscam FI9821W IP kamera számára

Elsődleges fülek

Bejegyzés frissítve : 2013.04.25-én az 1.1.1.12-es firmware miatt.

Mindenki régóta várta már a Foscam első, jelentős változtatásokat ill. stabilitást biztosító firmware frissítését az FI9821W megapixeles kamera számára. Ugyan a kamera gyártása óta már kettő frissítés is megjelent, eddigi tesztjeink szerint (6 napja teszteltük ennek a firmware-nek a béta változatát) erről mondható el, hogy valóban változást hoz a kamera működésében.

Múlt héten a firmware béta változatában még találtunk mozgás érzékelési gondokat, de reméljük, hogy a tájékoztatásunk után a fejlesztők ezt már kijavították. Természetesen a firmware-t alapos tesztnek vetjük alá most is, hogy minden problémára fényt derítsünk, de a hozzászólásaitokkal ti is segíthetitek munkánkat.

Első nekifutásra töltsük le a firmware-t: http://onlinecamera.net/downloads/foscam/firmwares/FI9821W-1.1.1.12-20130418.rar

Ha megvagyunk vele, bontsuk ki a fájl tartalmát.

Ha kicsomagoltuk a letöltött állományt, hálózati kábellel csatakoztassuk a kamerát a hálózatunkhoz, hogy a WiFi instabilitása ne okozzon gondot a frissítés során. Amint a kamera elérhető, jelentkezzünk be az IP kamerára.

A bejelentkezést követően válasszuk ki a "Settings" fület a kezelőfelületen...

...majd a piros nyíllal jelölt "System upgrade" opcióval lépjünk a frissítési oldalra. Ha a kék nyíllal jelölt "App Firmware Version" sorban a frissítéssel azonos fimrware változatot látsz, AKKOR IS FRISSÍTENED illik a kamerádat, mert a tiéden a firmware béta verziója dogozik éppen, amit a kiszállítás előtt felraktunk neked a kamerádra.

Kattints a "Tallózás" gombra, majd keresd meg és válaszd ki a kicsomagolt "FI9821W_app_ver1.1.1.11.bin" fájlt, és kattints a "Megnyit" gombra.

FIGYELEM! A frissítés során fellépő problémák, mint  pl. az IP kamera áramtalanítása, hálózati kapcsolat megszakadása, PC vagy böngésző lefagyása, stb. miatt bekövetkező helytelen firmware frissítés okozta károk nem sorolandók a garanciális meghibásodás körébe. A rosszul sikerült firmware frissítésekből származó károkért nem vállalunk felelősséget, az rajtunk számon nem kérhető. Ezt mindenképpen vedd figyelembe a frissítés futtatása előtt.

Ha készen állsz a frissítés telepítésére és biztos vagy benne, hogy nem lesz áramkimaradásod, PC fagyásod, stb., akkor elkezdheted a frissítés telepítését a "System Upgrade" gombra kattintással.

Ha mindent helyesen tettél, akkor a kamera az alábbi képernyő tartalommal jelezni fogja számodra a telepítés állapotát. Az IP kamerádat és számítógépedet TILOS áramtalanítani a frissítés befejezése előtt. Maga a frissítés kb. 5 percet vesz igénybe, amelynek során az IP kamer többször is újra fog indulni.

Ha a frissítés kész, akkor már csak egy dolgunk maradt. A kamera bekapcsolt állapotában, a kamera alján található reset gombot min. 10-13 másodpercig nyomva tartani. Ha elindítottuk a RESET-et, a kamerát ne mozgassuk, ne áramtalanítsuk, változatlanul tartsuk ugyanabban a pozícióban, amíg a gyári beállítások beállítódnak a kamerán. Amikor ez kész, a kamera ismét meg fog jelenni az IP Camera Tool programban.

Reméljük minden rendben zajlott. Most már nincs más dolgod, mint véleményt mondanod a frissítés működéséről, persze, ha van hozzá kedved.

Hozzászólások

A frissítés rendben lezajlott, működik, de utána is fagy az eszköz? Miért fagy? WiFi-n, vagy vezetékesen is? Más hálózatban, azaz fizikailag másik helyszínen is fagy?

Vezetéken használom, az internet stabil, ennek ellenére szinte minden nap megszünik az élő kép, a feltöltés, azaz csak úgy van magának a kamera. A tápfesz ki-be kapcsolása után tér észhez.
Katasztrófális, hogy mit kinlódok vele amióta megvásároltam.

A http://onlinecamera.net/garancialis-ugyintezes-urlap weboldalon található egy garanciális ügyintézési űrlap, amelyet kitöltve kellene elküldeni hozzánk, hogy a futárt elindíthassuk a kameráért.

Más felhasználóktól nem kaptunk jelzést, hogy az FI9821W ilyen tüneteket produkálna, pedig több száz helyen használják őket jelenleg is.