Blogok

P2P és IP kamera a gyakorlatban

Mit is jelent a P2P azaz peer to peer?

A P2P egy kommunikációs protokoll, amely az internetre kötött eszközök egymás közötti direkt kommunikációját jelenti. Kamerák esetén az egyik ilyen eszköz maga a kamera, míg a másik eszköz a megtekintést végző személy telefonja, tabletje, esetleg PC-je is lehet.

A NAT-olásról az IP kamera használat szemszögéből

Az egy hálózaton belül működő eszközök, mint pl. az IP kamerák is egy átjáró (gateway) segítségével kommunikálnak az internet más eszközeivel. Az adatcsomagokat ezek az átjárók továbbítják oda és vissza a két végpont közötti kommunikáció során. Otthonoi, irodai környezetben ezeket az átjárókat hívjuk rendszerint routereknek.

Nem működik az IP kamera Firefox alatt

Valahogy úgy képzeljük el most a Firefoxnál a fejlesztéseket, hogy a CEO a Mozilla főnöki székében azon gondolkodik, miként tudna hullámokat kavarni a böngészőháború mostanság állónak tűnő vizében. Végigveszi magában az eddig történteket. - "Csináltunk egy tök jó kis böngészőt, gyors, szinte mindennel kompatibilis. A felületét is egyszerűbbé tettük, hiszen rámentünk a Chrome kinézetére. A felhasználók szeretik. De a Chrome mégis jobban teljesít, rádadásul a Google sem pénzel bennünket annyira. Vajon mivel lehetne egy kicsit felrázni ezt a csöndes állapotot?"

Mennyire biztonságos a kamerád?

Biztonsági kamera vásárlása előtt mindenki priorizálja az által fontosnak vélt tulajdonságokat. Mindenki megpróbálja a legjobb képminőséget a legalacsonyabb áron megvásárolni, de ez néha nem várt eredményekhez vezet, mert az alapvető tulajdonságok nem mindig a megfelelő sorrendben kerülnek mérlegelésre.

Foscam PoE IP kamera telepítése FAB99 kötődobozzal együtt

Az mindenki számára tiszta ugye, hogy a kültéri kamerákon nem lehetnek dugaljzatok, mert ha a kamera külső testén lennének a csatlakozók, ahova UTP kábelt, adaptert, mikrofont esetleg hangszórót lehetne dugni, valószínűleg nem lenne hosszú életű a használat. A vízhatlanságot ezért a kamerákból kiálló kábelkötegek használatával tudjuk biztosítani. Ezt a kábelköteget viszont valahova el kell rejteni, hogy nem ázzon, korrodálódjon tovább. Erre leginkább kötődobozokat szoktunk használni.

Oldalak

Feliratkozás RSS - blogok csatornájára