IP kamera távoli használatához port átirányítás beállítása egy TP-LINK TL-WR741N routerben

Elsődleges fülek

Korábban volt már szó a DynDNS és az IP kamera beállítása interneten keresztüli távoli eléréshez témáról és a port átirányítást is bemutattuk egy Asus WL-520GC router, egy Belkin N+ F5D8235-4 v2000 router és egy Edimax BR-6204Wg Broadband router segítségével is. Haladjunk előre, ezért most egy TP-LINK TL-WR741N routert is beállítunk önöknek. Többféle routerünk nincs is használatban jelenleg. :-)
 

Amikor távolról szeretnénk elérni IP kameránkat, tudnunk kell helyét/címét az interneten. Ezt dinamikusan változó IP címek esetén kiválóan megoldja nekünk a DynDNS szolgáltatása, azonban hiába keressük biztonsági kameránkat az interneten keresztül, ha a routerhez érkező kéréseink nem találnak célba. Amikor szerenénk rácsatlakozni a távoli IP kamera kezelőfelületére, routerünknek tudnia kell, mely kéréseket, milyen útvonalon továbbítsa kameránk felé. Mindenekelőtt ott kezdjük a beállítást, hogy kameránknak fix belső hálózati IP címet állítunk be. A kamera hálózati beállításainál kivesszük a zöld nyíl által mutatott jelölőnégyzetből a jelölést és kézzel beállítjuk a hálózati beállításokat a kamerában.

 

A képen látható adatok szerint:

- a kamera IP címe: 192.168.228.151

- az alhálózati maszk: 255.255.255.0

- a router IP címe: 192.168.228.1

- az internet szolgáltatónk DNS1 szerverének IP címe: 84.2.44.1 (Telekom ADSL)

- a kamera által használt port: 151

 

 

Először is jelentkezzünk be a router kezelő felületére és írjuk be routerünk IP címét böngészőnk címsorába. Ha a felhasználói név és jelszó párost megadtuk, s így bejelentkeztünk a routerbe, keressük meg a menüben a piros nyíllal jelölt "Forwarding" elemet.

 

Ha megtaláltuk a "Forwarding" menüt és rákattintottunk, akkor az alábbi képen látható felület fogad minket. Kattintsunk egyet a piros nyíllal jelzett "Add new" gombra.

Írjuk be a megfelelő adatokat a mezőkbe, HAGYJUK BÉKÉN A "Common Service Port" lenyíló menüt, majd kattintsunk bátran a "Save" gombra.

 

Port Range = a kamera által használt port: 151

Local IP = a kamera IP címe: 192.168.228.151

Local Port = a kamera által használt port: 151

Protocol = TCP (a kamera ezt a protokoll típust használja a kommunikációra)

Description = a port átirányításunk általunk megadott elnevezése, leírása

 

 

A kis piros nyilakkal jelölve látszanak a hozzáadott rekordok, amelyeket át szerettünk volna irányítani. Itt jelen esetben kettő átirányításról van szó.

 

Végezetül indítsuk újra a routerünket a Piros nyíllal jelzett menü kiválasztása után előugró, kék nyíllal jelölt "Reboot" gombra kattintással.

Routerünk újraindítása után kameránkat is indítsuk újra, hogy lejelentse a DynDNS szervere felé aktuális IP címét. Amennyiben tökéletesen végeztük munkánkat, be is jelentkezhetünk a korábban beállított DynDNS címünkkel és port számunkkal kameránkra.

 

Reméljük tudtunk segíteni Önnek is! Hamarosan újabb bejegyzésekkel segítjük kameráink használatát. Jó konfigurálást!

Hozzászólások

 Nem kell a kamerát álítgatni mert bőven elég a DYNDNS oldalon beállított címmel a routert megcímezni és a port forwarding beállításával és a kamerának fix ip kiosztásával működik a dolog a kameránál csak a portot kell beállítani a mai routerek kezelik a dyndns és más name servereket minden bekapcsolásakor a router bejelentkezik a Dyndns oldalra és frissíti az ip címet

Az Aviosys kamerái már nem is tartalmazzák a DynDNS opciót, mert a routertől várják a kész DynDNS paraméterezést. Van azonban olyan helyzet amikor jó, ha a kamera is tudja a DynDNS jelentést.

Ilyen tipikus eset, amikor a kamerát önmagában egy ADSL modemre ültetjük és nincs aki helyette jelentsen, hiszen ő végzi a betárcsázást is. Ilyenkor bizony jó, ha a kamera is tudja ezt az opciót. Sok telephelyen működnek így kamerák ma is.

Helló,
Megpróbáltam a leírt beállításokkal beállítani az interneten való elérést, nem jött össze. Regisztráltam magam a dyndns-en minden OK. de nem láttam a kamera képét. Próbáltam a port átirányítást, a helyi hálózatom is megállt. Lehet esetleg tudni hogy ha mindent úgy csináltam ahogy le van írva mégse jó, mit rothattam el?? Egy TP-Link WR-741ND routher-em, és egy TP-link TL-SC3130 IP kamerám van. Ha van lehetőség segítségre, várom a választ. Előre is köszönöm, Sz.M.

Helló! Ha integrált a kamerában DynDNS szolgáltatás akkor hogy állítom be,ha be kell egyáltalán??

Ha a router-ben már beállítottad, akkor a kamerában nem kell semmit sem beállítanod. A kamerában csak akkor kell, ha a router vagy valamilyen más eszköz nem kezeli le a DynDNS használatát.

És mi van akkor ha a netkapcsolat amire a kamerákat akarom csatlakoztatni fix ip-vel rendelkezik? Akkor hogyan kell beállítani a távoli elérést?

Helló, Van 2db Foscam FI9804W-m. Az IP címeket a DHCP osztja ki. Mindkettő vezeték nélküli hálózaton van, és remekül működnek egy Synology DS111-el. Távoli elérést szerettem volna beállítani rajtuk, és a 80-as port helyett újat adni nekik, de teljesen mindegy mit csinálok, minden mozdulatomra az "error: illegal params." üzenetet kapom a kamera menüjében. Ha a DHCP pipa bent marad, és csak a portot cserélem, akkor is, ha kiveszem a pipát, és kitöltöm az adatokat, akkor is. Ha leválaszom őket a synologyról, akkor is. Ugyanez van a DDNS ablakban is. Kitöltöm, submit, és jön az "error: illegal params." Mit csinálok rosszul? Device Firmware Version 11.35.2.44 Device Embeded Web UI Version 2.4.9.15 Köszönöm a segítséget!

Szériaszámok: FID1112030170 FID1112030171

Helló, Megküldtem a kamerák szériaszámait. Sikerült bezonosítani a vásárlásomat, és a kamerákat? Szériaszámok: FID1112030170 FID1112030171 Szeretném átállítani a portokat, de továbbra sem megy. Köszönöm.

Üdv József!

Bocsánat a késlekedésért, de a honlap teljes átalakítása zajlik gőzerővel, amiből remélhetőleg csak keveset lehet észlelni azon kívül, hogy lassabbak lettünk.

Ma reggel sikerült egyeztetni a Foscam mérnökével, aki nem sok mindent tudott segíteni azon kívül, hogy hozzánk hasonlóan csak gyanakszik a problémát illetően.

Az "illegal params" két esetben fordulhat elő. Ebből az egyik, ha a kamera firmware-je sérült, vagy nem megfelelő, a másik pedig az, ha az adott számítógépen futnak olyan szoftverek, amelyek a cgi parancsfájlok futtatását ellehetetlenítik. Ilyen szoftverek jellemzően vírusok és kémprogram okeltávolítására használt programok, amelyek a háttérben futva ellenőrzik az aktuális munkafolyamatokat.

Utóbbira enged következtetni az a gyanú is, hogy egyszerre kettő kameránál is jelentkezik a gond. Ez szinte teljesen lehetetlen a valóságban.

Mindenekelőtt azt próbálnánk meg az ön helyében, hogy a Windows-t újraindítva "ütögesse" az "F8"-as billentyűt, amíg elő nem jön a választómenü, hogy milyen indítást szeretne végrehajtani. Itt ki kellene választania a "Csökkentett mód hálózattal" lehetőséget, majd bejelentkezve a kamerára ismét meg lehetne próbálni a változtatást.

A "Csökkentett mód hálózattal" indítási módban a Windows-on kívül semmilyen egyéb szoftver elem nem kerül betöltésre, így biztos lehet benne, hogy a háttérben egyik ön által használt program sem fog problémát okozni.

Várjuk a fejleményt...

Üdv! Kipróbáltuk. Így sem megy. 3 géppel néztük meg. WINDOWS7 64bit Norton 360 kikapcsolva, csökkentett módban, ugyanaz az eredmény. WINXP Norton 360 kikapcsolva ugyanaz. WINXP Symantec, szintén azonos eredmény. Viszont az ipcameratool programmal sikerült átállítani a portokat sikeresen, csökkentett mód nélkül és bekapcsolt tűzfal állapotban is. Sajnos ez a program nem tud DynDNS-t állítani, de a Synology-től kapott fix IP-címmel már működik a távoli elérés is. A cgi parancsokkal egyébként azért nem lehet gond, mert a Synology távoli elérés felülete is cgi alapú, és az minden funkciójában működik. Mi lehet még a baj?

Sziasztok. Valami nem teljesen stimmel a böngészővel, nem a kamerával. Egyik napról a másikra nem látom az MPEG4es formátumu képét a kamerának, és azóta sem. megpróbáltam IE teljes temporary files, history, cookies, saved passwords és web form informations-t törölni, nem segített. A JPEG módban látható a kamera képe, de ott a hang meg a teljes képernyős mód hiányzik. Bejelentkezve másik profilban ugyanezen a gépen megy az MPEG4 is. Mit kell törölnöm, átállítanom az IE-ben ahoz, hogy ismét működjön?

Valami bizonyára változott, hogy egyik napról a másikra nem működik.

Első körben fontos információ lenne, hogy milyen kameráról van szó, milyen változás történt a gépen, pl. operációs frissítés, vírusirtó frissítés, esetleg másik program telepítés, stb.

Gyakran előfordul, hogy az új vírusirtó profilja titlja az ActiveX használatát.

Az alábbi probléma áll fenn. Mag van a dns és a port forwarding, be jön a kamera rögzítő menüje de az alábbi üzenettet kapom a böngészőben mikor be szeretnék lépni kívülről, ezt hagsúlyozom, mert belülről működik: "Eszköz nem található" Ez mit jelenthet? A segítséget előre is köszönöm!

Igen ez egy dvr amihez több kamera csatlakozik, és ennek feljön az admin belépési felülete, de mikor belépnék azt üzeni amit fentebb leírtam.

Mikor beírom az ip címet utána hibát ír ki " The ip address is not in the same subnet with LAN IP adress" Mi a teendő ilyenkor?

Az üzenet szabatos fordításban a következő: "az IP cím nem hasonló a használatban lévő alhálózat IP címével".

Pl. ha a router címe 192.168.1.1, de a kamerában 192.168.2.123-at írtunk, akkor a fenti üzenet vár bennünket. Ilyenkor a helyes IP cím: 192.168.1.123 lenne.

Tiszteletem. Vásároltam egy FI8904W kamerát.Próbálom a beállításokat, de sajnos mindig hibaüzenetet kapok.A fix ip beállitásnál a "error: illegal params." üzenet fogad ha beirom a routerem ip cimét. 192.168.1.1 kellene beirnom de nem engedi.Ha 192.168.228.1-et irok akkor újraindul a kamera de a camera tool ir hibaüzenetet.Átolvastam itt a leírásokat, de nem jövök rá mit rontok el.Már regisztráltam a DynDns-re, be is állítottam a kamerán, de a fent említett problémát nem tudom megoldani. Mit rontok el?

Az IP cim probléma hozzászólás tárgytalan.Sikerült megoldani, tökéletesen működik a kamera, pedig van a router és a kamera között egy fal+kerités+20m.Mégis hibátlan a képe, elérhető bárhonnan.Szuper termék :)

hello. mindent a leírtak szerint megcsináltam.. belső hálózatomon müködött eddig is.. de távolról nem tudom elérni sehogyse.. leellenőriztem már nagyon sokszor hogy nincs-e hiba.. de nem találtam.. annyi hogy nem dyndns oldalon regisztráltam hanem a No-ip.com-on.. de ott is ugyanez a szolgáltatás van.. megcsináltam ott is mindent amit csak kell.. be is tudok lépni a routert is hozzá állitottam.. Success-t ír.. megpróbáltam a no ip update clientel is ami mindig módosítja a jelenlegi ip címet így nem a weboldalon kell mindig átt állitani, de sajnos úgysem jó,, tanácstalan vagyok mostmár. Mobil internetről próbáltam.. még egyébről nem.. kamera apexis IP Kamera APM-J011-WS router: TP-Link TL-WR740N

Próbáltam másik nettel is belépni de ott se sikerült.. csak hogy a gyenge sebesség is ki legyen zárva..

haladtam vele még annyit mivel a kamera régi szoftvere volt gyárilag nem volt bele integrálva.. azóta hogy frissitettem a szoftverét már a No-ip.com is látható.. és Sucess-t ír.. szóval communikálni tud a ddns oldallal.. a hiba még ugyan az.. távolról nem érem el.. innentől kezdve már tényleg véglegesen kifogytam az ötletekből..

... akkor már csak kettő dolog lehet, ami akadályozza a távoli elérést.

1. nem működik vagy nincs beállítva a port átirányítás a külső elérés érdekében
2. a szolgáltató nem támogatja a port átirányításokat

a port áttirányitást is megcsináltam.. akkor valószínűleg akkor az utolsó pont maradt amit megfogok kérdezni a szolgáltatótól.. köszönöm

Szia! Nekem fix ip van ahova a kamera van telepítve. Belső hálón tökéletes minden működik. Megcsináltam a port átirányítást a routeren, működik is, a beálításokat is tudom kezelni, viszont képet nem ad. Ezt a hibaüzenetet adja ki. Live view failed Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm.

Mi van abba az esetben ha a kamera nem az enyém,de az én IP címem használja? azt hol keressem és ha a kamera ki van kapcsolva akkor látható a gépen?

Ha WiFi tolvaj ellen kell fellépned, aki engedély nélkül lóg a hálózatodon, a router-ben állítsd be új WiFi jelszót a titkosításhoz, de használhatod a MAC cím szűrést is. A kamerához nem fogsz tudni hozzáférni, ha jelszóval védik őt is.

Sok IP kamera MSN-t is tudta. Most hogy megszűnt, lehet-e Skyppal használni? MSN fiókokat átvitték a skypera. Úgy tudom, van egy szoftver amivel még várhatóan jövő tavaszig megy a régi MSN. Esetleg erről lehet-e használni az MSN funkcióval rendelkező IP kamerát?

Szeretnék segítséget kérni, hogy a VIH-UH825 típusú ip camerához távolról is lehessen csatlakozni rstp használatával. Helyi hálózatból működik a rtsp://"ipcim"/video0.sdp című stream, azonban távolról már nem. A routeren portforward be van állítva az ip camera ip címére a következő portokra: helyi 80-as port: távoli 60080; helyi 554-es port: távoli 60554 azonban így nem működik: rtsp://"wan oldali ip":60554/video0.sdp Mi lehet a probléma? Köszönettel, juhpet

Sziasztok,
Sikerült mindent beállítanom, ip-cím, PORT forwarding, kamera menujeben a wi-fi, stb. Minden szuper, egészen addig amíg ugyanazon a wi-fi-n vagyok a kamerával, tehát otthon vagyok. Ami valljuk be így nem túl hasznos :)

Szóval amint màr nem ugyanazt a WiFi-t használjuk a kamerával, nem tudok belépni, be se tölti a kamera képet/ menüt.
Valakinek bármi ötlet?

Előre is köszi!

Az ip kamera egy androidos progi segítségével gyönyörűen elérhető távolról is, de semmi mással nem látom a képét.
A hiba: bejelentkezek a megfelelő ip címre és a kamerába. Kiválasztom a kamerát és kiírja, hogy frissítsem a quicktime plugint. Innentől nem jutok előrébb.
Letöltöttem, frissítettem, telepítettem, de ugyanazt csinàlja. Nem lehet máshogy megoldani? Crome, IE, Firefox volt próbálva.
Kovacs.tamas.1980@gmail.com köszönöm a segítségeket.

Tisztelt Onlinecamera.net!

Segítségre lenne szükségem!Valaki meg tudná esetleg mondani,hogy mit tudok tenni Ip kamera port forward off ügyben?Sajna a szolgáltatóm/Digi/NEM engedélyezi a port átirányítást,így netről nem tudom elérni a kamerámat sajnos :( Van erre esetleg valami megoldás?Segítségeteket Köszönöm!
Üdv:Tibi!

Nagyon korrekten összeállított anyag, ezzel a segítséggel sikerült konfigurálni a rendszert.
Nem kell megijedni, csak azt kell csinálni ami le van írva. :-)
Köszönet, onlinecamera.net!

Üdv
Nekem ezt a csodát hozta a thome.Kicsit féltem belenyúlni ill az eddig leírtak alapján nem mertem állítani rajta semmit
f@st3686

Lehet-e úgy kamerát telepíteni hogy van 1 kamerám 1 wifis rúterem - és a kamerát a mobiltelefonom szeretném nézni. Lehetséges ilyen mód ?

Az IP kamera lényege pontosan ez a funkció, hogy ne csak a helyszínen, hanem távolról is kezelhető lehessen a kamera. A távoli elérés ilyenkor már kamera gyártónként eltérő. A Foscam termékeit azért szeretjük, mert nem csak mobilon válik ilyenkor nézhetővé, hanem PC-s MAC-es környezetből is működésre bírható a gyári alkalmazással.