Honnan vásároljunk kamerát és kitől várjunk segítséget

Elsődleges fülek

Az onlinecamera.net online kontaktja lévén (Richárd) csak az elmúlt négy nap alatt háromszor futtottam bele abba a kényelmetlen helyzetbe, hogy az egyébként kedves ügyfél felhív, e-mail-t ír vagy windows live messenger-en keresztül megkeres és segítséget kér kamerája beüzemelésében. Természetesen pozitívan állok az ügyfélhez, telefonon irányítom, e-mail-ben mellékelek fotókat a helyes beállításokban, azonban az elmúlt napokban el kellett szörnyednem, milyenek is egyes emberek.

Néha ez már korábban kiderül, de időnként odáig is eljut a probléma kezelése, hogy bejelentkezek a távoli gépre a gyors segítségnyújtáshoz de ott kell szembesülnöm vele, hogy nem is tőlünk beszerzett kameráról van szó (látszik a firmware-ből). Persze az ügyfél már nem is segítséget remél, hanem elvár tőlem, pedig semmi közünk nincs egymáshoz. Rögtön lepattintom, hogy ugyan keresse már meg a saját eladóját a helpdesk-hez és ne legyen annyira pofátlan, hogy ingyen elvárja a segítségnyújtást.

Ilyenkor jön a szokványos szöveg, hogy milyen szemétség, amiért nem segítek, pedig tudnék, meg egyébként is még szeretett volna informálódni felőlünk, sőt, még vásárolni is szeretett volna a későbbiekben, de így már biztosan nem fog. Köszönjük, de ilyen vevőkre nincs szükségünk, mert csak a korrekt vevőket szeretjük, hiszen őket ki lehet és ki is fogjuk szolgálni. Az ilyen embereknek előre kellett volna gondolkodniuk, hogy honnan vásárolnak, de minimum azzal kellett volna kezdeniük, hogy belefuttotak egy pocsék cégbe, akitől vettek egy kamerát és nem boldogulnak vele stb., stb.

A legszebb az egészben az, hogy még nekem kell szarul éreznem magam azért, mert más eladó megszerzett haszna mellé nem vagyunk hajlandóak igyenes segítséget nyújtani mindenkinek. Kérem lássák be, hogy mi sem vagyunk jótékonysági intézmény, így csak saját ügyfeleinket tudjuk támogatni, őket viszont a végletekig. Az onlinecamera.net célja soha sem az értékesítés volt, hanem mindig az elégedett ügyfelet tartottuk és tartjuk szemeink előtt. Úgy gondolom, lehetőségeinkhez mérten mindent meg is teszünk, hogy ezt a célt elérjük és maximálisan kiszolgáljuk partnereinket.

Sajnos itt kell megkérjem minden kedves látogatónk figyelmét, ne alacsonyodjanak már le annyira, hogy innen-onnan összevásárolnak minden féle-fajta kamerát pár ezer forintos árkülönbözet miatt, aztán pedig hozzánk jönnek segítséget kérni, mert az eladó nem foglalkozik velük. Válasszanak olyan kamerát, amely mögött valódi terméktámogatás áll, nem pedig egy fantom eladó, vagy megfoghatalan "vállalkozó" esetleg nemlétező magánszemély!

A terméktámogatásnak is ára van, még ha ezt sokan másképp is gondolják.

Hozzászólások

Korábban én is vettem a Vateráról forgatható, az FD-YT01A-hoz megszólalásig hasonlító  IP kamerát próbaként, mert többet is szerettem volna két boltunkba beszerezni, így az ár fontos volt. A kamera működött is kb. egy hétig, majd utána elszállt a függőleges mozgató motorja. Kerestem a srácot, aki kínából rendelte. Hozzá kellett elküldenem a kamerát SAJÁT KÖLTSÉGEMEN, majd arra hivatkozott, hogy én rontottam el, így nem tudja kicserélni. Miven az EGY HÓNAPOS GARANCIÁBA ez nem fér bele, így fizetnem kell a visszapostázási díjat. Mondanom sem kell, a kamera azóta is ott rohad nála.

Egy hónapos hezitálás után rászántam magam az itteni srácoktól való vásárlásra, először egy darabot vettem próbaként. A kamera bevállt, vettem belőle az elsőhöz még 7 db-ot  (négyet-négyet boltonként). Persze itt is befosott az egyik belőle. Richárd-nak jeleztem msn-en, aki csak a vevő nevét és címét kérte tőlem, majd két nap múlva beállított a DHL futára 1 vadiúj kamerával, s vitte a régit. EGY FILLÉREMBE SEM KERÜLT AZ EGÉSZ CSERE!

Csak jókat tudok mondani róluk. Hajrá srácok! Jók vagytok. - V. Gábor Debrecenből

Sziasztok 
Kiemeltem a fenti szövegből az alábbi aláhúzott két mondatot.
Többszörösen igazolhatom lentebb állított dolgokat.
Le a kalappal  Richárd és a cég előtt 
 
Az onlinecamera.net célja soha sem az értékesítés volt, hanem mindig az elégedett ügyfelet tartottuk és tartjuk szemeink előtt. Úgy gondolom, lehetőségeinkhez mérten mindent meg is teszünk, hogy ezt a célt elérjük és maximálisan kiszolgáljuk partnereinket.

H. Zsolt - Lajosmizse

Ilyen céget én még nem láttam! Kedden jeleztem nekik, hogy az egyik kültéri vezetékes Richonor kamerám ugrál a hálózaton (időközönként hol eltűnik, hol megjelenik az IP Camera Tool-ban). Letöltették velem a TeamViewer programot, 5 perc alatt Richárd már a gépemen is volt és látta, hogy nem béna vagyok és nem beállítási gondom van. El sem akartam hinni, de ma (csütörtökön) már hozta és vitte is a kamerát a futár! Meg sem kellett mozdulnom érte! Király a csapat!

Karesz voltam :)

Tegnap reggel (még meló előtt) úgy negyed hét körül leadtam egy rendelést a Richonor FD-YT01A kerek fejű forgatható kamerára. A kiszállítást a munkahelyem címére kértem és ma már meg is érkezett. Abszolút igaz, hogy gyorsak és korrektek. A kamera működik, a számla rendben. A csomagban benne volt egy full magyar használati útmutató (maximális részletességgel 7 db A/4-es méretben!!!), a falra szerelhető tartó, egy adapter, a telepítő CD és még egy UTP kábel is. Ezek után csak ajánlani tudom őket.

Halász G.

Ezúton érdeklődnék tisztelettel, hogy titkosított kapcsolatra képes kamerát tudnak-e ajánlaní? (nem e-mail vonatkozású)

Ha biztonságos kamerára van szükség, akkor a Foscam FI98xx sorozatra van szükség. Ezek a kamerák képesek HTTP és HTTPS protokoll segítségével is kommunikálni. Nyilván az internet felől azt használhatjuk, amelyiket kiengedjük a router port átirányítás opciójában.

Ezeket a típusokat ide kattintva lehet megtekinteni: Foscam FI98xx termékcsalád