Az IP kamera működése és használata

Elsődleges fülek

Érdekes telefonhívást kaptam minap, amelyből kiderült számomra, hogy a leendő partnereink tisztán látásához szükség van egy laikusok számára is érthető rövidke leírásra az IP kamerák működéséről általánosságban. Akinek már van IP kamerája nyilvánvalóan tájékozódott a lehetőségeiről, tehát nekik csak érdekességként szóljon az alábbi tájkoztató jellegű írás, a most ismerkedők pedig afféle útmutatásként tekintsenek rá.

 

Biztonsági kamera vagy IP kamera? Nos nem azonos a kettő fogalom, hiszen amíg a biztonsági kamera nevéből adódóan biztonsági feladatokat ellátó kamera típust jelent, addig az IP kamera ennek a kamera típusnak egy szelete csupán, méghozzá a legújabb szelete. Az IP kamerák lényegében abban térnek el leginkább a köznyelvben elterjedt biztonsági- és ipari kameráktól, hogy jóval több szolgáltatást kínálnak, mint a korábbi technológiát felhasználó társai.

 

 

Az IP kamerát tekinthetjük egy mini számítógépnek is, amelynek feladata a megfigyelés, de ezt analóg társaitól mereven elzárkózva egészen újszerűen teszi. Az IP kamerában ugyanúgy van objektív, érzékelő, mint az analóg kamerákban, azonban teljesen önállóan képes ellátni feladatát. Az IP kamerát egy LAN vagy WiFi hálózatba kötve önállóan is használhatjuk más rendszerektől eltérően. Nincs szükségünk video szerverre, nincs szükségünk monitorra, televízióra, stb.

 

Az IP kamera rendelkezik saját honlappal, amely az ún. saját "webszerver"-én fut. Erre a honlapra tud a kamera használója bejelentkezni és ezen a honlapon keresztül tudja használatba venni kameráját, itt láthatja  az aktuális kamera által közvetített élőkép adást, azaz az ún. "videostream adatfolyamot" és itt tudja mozgatni a kamerát a távolból is, természetesen ha ezt a kamera fizikai kialakítása lehetővé teszi.

 

Mivel a kamera saját honlappal rendelkezik, ezért az internetre csatlakoztatva a kamera képes a felhasználó számára fizikai helytől függetlenül is élőképet biztosítani. Pl. egy Sopronban elhelyezett kamera élőképét akár nyaralás közben is nézni lehet Bánkútról két síelés között internet böngészővel. Természetesen ez a fajta élő adás nézés nincs helyhez kötve, hiszen akár az ausztriai vagy brazíliai nyaralás közben is lehetőségünk van ugyanezt megtenni. Ahhoz, hogy mindezt megtehessük, szükségünk van egy IP kamera + internet párosra a kamera oldalán és egy saját internetre kötött számítógépre a megtekintéshez. Alapjaiban kész is a recept a távoli megfigyelés használatba vételéhez.

 

Persze azért egy IP kamera ennél jóval többre képes. Az általunk preferált és értékesítés alatt álló kamerák mindegyike képes rögzítésre is. A kamera az internet segítségével alkalmas felvételek továbbítására, amely felvételek eltárolhatóak, megőrizhetőek és nem is kell mondanom, hogy könnyedén megtekinthetők. A felvételek is többfélék lehetnek. A kamerák önállóan tudnak fényképeket küldeni e-mail-ben mozgás érzékelés esetén. Ilyenkor a mozgást kiváltó esemény első képkockáját küldik el a felhasználó beállított e-mail címére. A mozgásról egy előre beállított FTP szerverre tudják a kamerák a felvételeket továbbítani, de ez a fajta kép továbbítás lehet mozgástól függetlenül abszolút folyamatos is. Ez azt jelenti, hogy amennyiben rendelkezünk saját FTP szerverrel, vagy alkalmas tárhellyel valamely szolgáltatónál, akkor a kamera oda is fel tudja tölteni az elküldött fénykép felvételeit. A felvételek később letölthetőek vagy megtekinthetőek, aztán pedig törölhetők.

 

Amennyiben videókat szeretnénk rögzíteni kameránkkal, erre is van lehetőségünk. Az IP kamerák zöme, így az általunk kínált típusok Internet Explorerből való használat esetén, vagy külső letölthető szoftver segítségével is tudnak MPEG-4 formátumú videókat készíteni. Ezek a videók akár 30 kép/másodperces sebességűek is lehetnek, de ahhoz, hogy videót tudjunk készíteni, rendelkeznünk kell számítógéppel, amelyen majd a felvételeket tárolni fogjuk.

 

Röviden összefoglalva mire is van szükségünk egy IP kamera alapú megfigyelés kialakításához?

 

- IP kamerára
- internetre
- számítógépre
- igény szerint routerre és egyéb hálózati eszközökre

 

Számítógépünkkel az interneten láthatjuk otthonunkat, irodánkat, így bármikor betekintést nyerhetünk az ott zajló eseményekbe minden különösebb szakmai tudás nélkül.

 

De milyen internetről tud üzemelni IP kameránk? Bármilyenről! Lehet DSL, kábel, mikrohullámú vagy mobilinternet csatlakozása, segítségünkkel az IP kamerája bárhonnan elérhető lesz!

 

Azért röviden fényt derítek arra is, hogy mit jelent az ONLINECAMERA által nyújtott szolgáltatás, hogyan könnyíti meg a felhasználó mindennapjait. Amikor a kamerák FTP protokoll segítségével elküldik felvételeiket szervereink felé, a háttérben dolgozó szoftvereink automatikusan a megfelelő helyre továbbítják, valamint óránként szegmentálják azokat a jobb áttekinthetőség érdekében. A rögzített felvételekhez az arra jogosult felhasználó kényelmes honlapunkon keresztül teljesen platform-független és helyfüggetlen módon tud hozzáférni az interneten keresztül. Minden IP kamera alapú megfigyelés rákfenéje a felvételek kezelése. Az újdonsült felhasználók zöme néhány hétig kedves kis szórakozásnak tartja a felvételek otthoni tárolása esetén az időnkénti törölgetéseket, de ahogy telik az idő, ez kezd egyre gondterhesebb feladatnak bizonyulni. Ez nem rekálmszöveg, hanem saját tapasztalat. Természetesen az ONLINECAMERA a kamerák által rögzített felvételeket felhasználói beavatkozás nélkül, előfizetési típus szerint teljesen automatikusan törli, levéve ezt a kényelmetlen feladatot ügyfelei válláról. Minden ügyfelünknek csupán annyi a dolga, hogy bejelentkezzen honlapunkra és nézegesse az ip kamera vagy kamerái által közvetített élő adást és tallózzon a megtörtént események között. Előfizetési csomagjaink nem tárhely alapon működnek, tehát teljesen mindegy mennyire forgalmas helyen van kamerája elhelyezve. Önnek az előfizetése függvényében mindig csak időben kell gondolkodnia. Nem kell elvesznie a Gigabájtok között, csak azt kell tudnia, hogy mikor mennyi az idő, hiszen az alapján töröljük felvételeit.

 

Remélem rövidke írásunk segített megérteni az IP kamerák lényegi műkését és választ ad néhány idáig nem tisztázott kérdésre. Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, nosza neki és tessék kérdezni!

Hozzászólások

Ezek az IP kamerák, képesek egyidejűleg több ftp kapcsolatot kezelni?
Úgy értem, hogy egy elkészített képet egymás után töb ftp szerverre feltölteni?

Mind a Richonor ill. mind az Aviosys IP kamerái "csak" egyetlen FTP szervert tudnak kezelni. Belátom, hogy speciális esetekben jól jöhet a kettő vagy még több szerver kezelése, de mivel ezzel többszöröződne is a feltöltési sebesség iránti igény, nem tűnik életképes megoldásnak. Ilyen esetekben inkább szerver oldalról érdemes lekezelni a felvételek tükrözését a rendelkezésre álló nagyobb sávszélesség miatt.

A kamera képét saját weboldalon / web szerverről  szeretném megjeleníteni, így a kérdésem a következő:
El tudom-e küldeni a kamerából közvetlenül a web szerver megfelelő könyvtárába (Linux, apache) a képet, mert gyakorlatilag onnan fogják elérni a felhasználók, és a küldött képek neve természetesen mindig ugyanaz.
Előre is köszi a választ.

A kamera a feltöltés során különböző állomány nevekkel dolgozik, de maga az elképzelés is sántít egy kicsit. Az IP kamera képes megosztani élőképét külső szoftverek felé, így könnyen beágyazható élőképe akár weboldalakba is. Ilyen esetekben a weboldalt megnyitók ugyan a honlapot látják, de a valóságban a látogató böngészője egyenesen a kamerával kommunikál a honlap keretein belül. Tehát nem kell feltölteni semmit sem.

Például a balatonszemesi élményfürdőben is így működik.

Beállítható-e a kamera konfigurálásánál valamilyen késleltetés, hogy a pl. az aktuális felvételt 30 másodperccel később jelenítse meg vagy később küldje tovább?

Ha van szoftverfejlesztő a csapatban, könnyedén leprogramozza pár perc alatt a késleltetett megjelenítést. Lekéri a kameráról az aktuális képet, letárolja és úgy küldi tovább. A kamera nem támogatja ezt a funkciót, de valamiért egyáltalán nem tűnik életképes ötletnek az egész. Mire kellene?

Az lenne a kérdésem, hogy az IP kamerákat, közvetlenűl, hozzá e lehet kapcsolni a PC-hez router  és bármi más eszköz nélkül?
Köszönöm!

Köszönöm szépen!
Időközben kiderűlt, hogy a kamerával baj volt, amit ki szerettem volna próbálni. Amúgy is kezdő vagyok a témában és pont egy rosz eszköz került a kezembe...
Üdv! 

Szeretném megkérdezni,hogy az IP kamera képeit sima wap-os telefonról is meg lehet-e nézni,mivel számítógép,nincs mindig a közelemben,de a telefon igen.

A WAP (Wireless Application Protocol) oldalak kifejezetten mobiltelefonokon történő megjelenítésre készülnek, a normál HTTP ( HyperText Transfer Protocol) oldalaknál kisebb méretben és persze egyszerűbb kivitelben. A WAP telefon alatt nem tudom mit ért pontosan, mert sok telefon rendelkezik normál Webböngészővel, amellyel teljes értékű HTTP oldalakat is meg lehet tekinteni.

Érdemes lenne kipróbálnia a demo kameráink oldalát mobiltelefonjáról, mert ha azok élőképe megjelenik telefonján, nyilván saját kameráját is láthatja majd mobiljáról. Elég sok operációs rendszeren (Symbian, IOS, Windows Mobile, Android) és elég sok mobilon jártunk már sikerrel kameráink élőképének megtekintésekor.

A demo kamerákat a http://onlinecamera.net/ip-kamera-demo-live weboldalon találja, ahol a Live Videostream linket kell kiválasztania az élőképhez, a Rögzített felvételek linket pedig a tárolt felvételek megtekintéséhez. Kíváncsiak vagyunk az eredményre.

Akkor megosztom ez eddigi tapasztalatokat.
Egy LG telefon KF510, az önök oldalát szépen behozza,de olyan mint a gyenge internet,lassú és úgy tűnik nem tud nagy adatbázist kezelni.
Az élő kamerás oldalt behozza,de csak a színes csíkos részig jut,vagy nincs türelmen kivárni. Túl sok neki az adat,ezt abból is gondolom,hogy a rögzített felvételeknél,{907OIR}is csak azokat hozza be,amik max 10 képből állnak. Azokat viszont jól láthatóan.
Ahol több kép van,oda kiírja hogy "túl sok adat".
Az élő kamerás képnél,talán ha csak 1 kamera lenne, azon kevesebb a letöltenivaló .Viszont ezt még nem próbáltam.


Az alábbiakban látható, milyen a Megfigyelési rendszerünk használata egy középkategóriás Android-os telefonon, konkrétan a HTC Hero készüléken.

A készülék elmúlt 1 éves, már korántsem tartozik az élvonalba, azaz nem a tartozik az igazán gyors mobilok közé, így viszont referenciának tökéletes. Ma már kétszer, háromszor erősebb készülékeket is lehet vásárolni.

A négy demo kamera közül kettő HD felbontású, tehát nem csoda, ha megterhelik az alsó kategóriás mobilok CPU-ját.Az alábbi videón pedig a PC-s használat látható.

Üdvözlöm!

Érdeklődni szeretnék hogy mi befolyásolja azt, hogy az ip kamera egyszerre hány személynek képes a streamet továbbítani, mindenféle akadás nélkül. 1 embernek biztosan megfelelő, de ha azt szeretnénk hogy több száz embert is kiszolgáljon, mire van szükség? Egy gyorsabb internetszolgáltatóra, ahova a kamera csatlakozik?

Előre is köszönöm válaszukat!

Kiegészítve az előző hozzászólásomat, az érdekelne, hogy miképp kivitelezhető az, hogy az
IP kamera a streamet egy másik szervernek továbbítsa, aminek elég nagy a sávszélessége, ettől kezdve aki a kameraképet szeretné megtekinteni, az továbbított szervertől kapná a képeket, így az elbírná azt a sok látogatót.
Van erre bármi mód is?

Egy belépő szintű IP kamera egy időben maximum 3 db stream lekérést tud kiszolgálni. Ennek oka végtelenül egyszerű. A beépített processzorok nem tudnak több teljesítményt nyújtani, de hozzáfűzném, hogy ha árnyaltan is, de ugyanez igaz a drágább változatokra is. Erősebb a processzor, de nagyobb a felbontás, így a probléma ugyanaz. Pontosan ezért weboldalba nem az MJPEG stream-et ajánljuk beágyazni, hanem ajánlásunk szerint a kamera által biztosított, lekérhető JPEG fájl-lal kell dolgozni. Sajnos ezt nem minden kamera tudja produkálni, vagy ha mégis, gyakran nem megfelelő formában. Ezért nem is dolgozunk divatkamerákkal, mert sok helyen az egyedi szoftverekkel való együttműködés kritérium a beszerzés során.

A JPEG képfájl használata kézenfekvő, mivel a JPEG fájl egyébként is automatikusan képződik a kamerán, annak lekérhetőségét a kamera webszervere könnyedén kiszolgálja több tucat egyidejű lekérés esetén is. Ennél a verziónál a szűk keresztmetszetet a feltöltési sebesség adja.

Ha szűk a feltöltési ág nyújtotta sávszélesség, még mindig dolgozhatunk a JPEG fájllal oly módon, hogy FTP szerverre töltetjük fel a kamerával a JPEG fájt vagy fájlokat és azt tesszük script-ek segítségével elérhetővé a látogatók számára. Ez mindamellett, hogy sávszélesség kímélő, többnyire platformfüggetlen is, azaz könnyű az élőképet minden böngősző számára "emészthető" formában tálalni (pl. az Internet Explorer nem támogatja a natív MJPEG videostream folyamokat).

A bonyolultabb, viszont látványosabb megoldás a tovább stream-elés. Ilyenkor egy szervert kell segítségül hívni, amely lekéri a kameráról a folyamatos élőkép adást és tovább adja a felhasználóknak. Ez jól is hangzik, de nézzünk csak gyorsan hevenyészett számolgatást...

Egy átlagos nappali 640x480 pixel felbontású, 15 FPS sebességű MJPEG stream adás könnyedén levesz 5 mbit/sec feltöltési sebességet is a kamera oldalán. Ha ki is tudjuk szolgálni ezt a sebességet, azaz gyakorlatilag mindig van ekkora rendelkezésre álló feltöltési águnk csak a kamera számára, a szerver már tud dolgozni vele folyamatos videó lekérés mellett. A szervernek ezt a sávszélességet tovább is kell adnia a felhasználók számára, így  ha egy időben 100 felhasználó csatlakozna a tovább küldött adatfolyamhoz, máris 100 x 5 = 500 mbit/sec sebességre lenne szüségünk, ami nemes egyszerűséggel megmagyarázza azt, hogy miért ilyen drága a nagy videó továbbító szerverek kapacitásának bérlése. De ekkor még nem is beszéltünk a hardware-ről, aminek tudnia kell kiszolgálni ennyi kérését.

Meg kell hagyni, jó üzlet a videó adatfolyamok közvetítése, de meg is kell tudni fizetni. Pontosan a költséghatékonyság miatt a többség maradni szokott a JPEG fájloknál. Egyrészt egyszerű, jól működik és iszonyat olcsó.

Ha van további kérdés, szívesen segítek!

Richárd

Kedves Richárd!

Köszönöm gyors és nagyon tartalmas válaszát, rengeteget tudtam meg. Fel tudnám esetleg venni önnel valahogy a kapcsolatot az oldaltól függetlenül? Nyilván nem előnyös ha valamelyikünk itt szolgáltatja ki az elérhetőségét, én azért mégis megadnám:
(a hozzászóló adatait a hozzászóló érdekeire tekintettel eltávolítottuk) lenne az e-mail cím, lennének további kérdéseim, de sajnos a kérdéseim jellege miatt nem nagyon szeretném őket nyilvános fórumra tenni.
Van esetleg mód, hogy felvegyük így a kapcsolatot?

Üdvözlettel: Márk

Az IP kameráknak (és a hozzájuk tartozó modem+router és egyéb hálózati eszközöknek) is szükségük van áramellátásra, amelynek nem feltétlen kell 220V-nak lennie. A Foscam termékei 5V egyenáramot, míg az Aviosys kamerái 12V egyenáramot kívánnak. Ez ugye akkumulátorról is megoldható. A problémát az okozza, hogy a megfizethető árkategóriában nem igazán találni még olyan akkumulátorokat, amelyek a több hónapos üzenet is kibírnák egyetlen feltöltéssel. Szóval vagy állandó hálózati tápellátást kell biztosítania a biztonsági kamera és kiegészítői számára, vagy alternatív energiaforrást kell üzembe helyeznie a helyszínen. Nyilvánvaló, hogy az erre a célra telepítendő legegyszerűbb energia ellátási megoldás, ha napelemekkel és rájuk kötött akkumulátorokkal táplálja az eszközöket.

Szóba jöhetne még a szélkerék használata is, de azok telepítését nem célszerű 1-2 kw alatti teljesítményben kiépíteni. Az, hogy mennyibe kerül a napelemes engergiaellátás, már egy másik szakterület kérdése.

Érdeklődnék, hogyha van telepítve WiFi beltéri kamera a lakásba, akkor, ha otthon tartózkodik az ember, ki lehet azt kapcsolni, deaktiválni? Vagy ameddig WiFi van, és a router működik, addig a kamerák is?

Természetesen az IP kamerákat is ki lehet kapcsolni egy egyszerű áramtalanítással. Ezzel mindössze az lesz a baj, hogy ha szükség lenne rájuk valószínűleg nem lesznek bekapcsolva, mert nem fognak működni.

Tiszteletem! Azzal a kérdésel fordulok Önökhöz, hogy egy telephely [kb.50x50 m alapterületû] 24 órás ip-és kamerás megfigyelő rendszert szeretnénk beüzemeltetni. A telephelyen nincs hálózati áramellátás. Sziget üzemû napenergia beüzemeltetésèben (is) gondolkodunk. Abban szeretnènk a segitségüket kérni ,hogy az alàbbi eszközök mekkora fogyasztók ,hány W-t fogyasztanak és hány volton működnek,tovàbbà mire lenne még szükségem ahhoz,hogy a rendszer zavartalanul mûködhessen. Foscam kamera: 11 W/h 5V/2A Router: ? Modem: ? Milyen routert,illetve modemet ajànlanak ehhez a típusú kameràhoz? És ha a router+modemet kihagynánk?A táv nem nagy és nincs magas épület az két pont között. A telephely (kamerák) kb 400m távol lenne a pc-től természetesen légvonalban. Lehetséges az ,hogy egy nagy telyesítményű eszköz áthidalja ez a távot úgyhogy a kamerák oldalán kihagynánk a router és a modemet?

A Foscam-ek a gyártói adatok alapján 11W-ot fogyasztanak 5V/2A-es táplálás mellett. Van néhány partnerünk, akiknél sziget üzemű napelemes táplálással működnek kamerák, azonban ezeket a rendszereket jelentősen túl kell méretezni, mert a téli hónapokban alig-alig termelnek áramot felhős égbolt mellett.

A két végpont összekötése ekkora (400m) távolságban nem lehetetlen WiFi Access Pointok használata mellett, de a stabil működéshez optikai rálátás kell a két antenna részéről egymásra. Ebben az esetben nincs szükség Router + Modem párosra, csak egy db Access Pointra ill. több kamera esetén Switch-ekre.

mennyire biztonságos a kamera rendszer,a neten keresztül be tudd e valaki törni a rendszerbe és nézni esetleg a felvételekről? Mire kell odafigyelni, hogy teljes legyen a titkosítás?

Jelszó csere, jelszó csere és megint csak jelszó csere... Átlag otthonok környezetében más nemigen van a folyamatos biztonság fenntartásához.

Szeretném megkérdezni,hogy mobil inteneten keresztül is tud működni a rendszer vagy csak vezetékesen.Nekem a hétvégi házamban nincs vezetékes internet ,csak a mobilnet jöhet szóba.Melyik szolgáltatónak van ehhez megfelelő csomagja? Köszönöm előre is a választ

Családi házunkba szeretnék IP kamerát vásárolni. WI-FI routerünk és T-Home-os ADSL-ünk van, a Foscam FI8916W és a Foscam FI9821W között vacilálok (ugye elég nagy a különbség az árban). Kérdéseim a következők lennének: - Mit jelent a 9821W esetében a jellemzőknél, hogy :"Ingyenes DDNS hosztnév biztosítása a távoli elérés érdekében"? Nem kell vacakolni az ingyenes hosztnévszolgáltatókkal (pl. no-ip)? Ha igen, akkor mi szükség a DynDNS és NO-IP támogatásra? - Miért jó, ha SD kártyát tudok rakni a kamerába (Hiszen ha távolról elérem, onnan felvenni is tudok alkalomadtán, ráadásul ha pl.: egy betörő ellopja a kamerát, viszi a kártyát is)? Ha van benne kártya, akkor arra rögzít alapból (vagy arra is)? - A felbontáson kívül (és persze a kártya lehetőségén kívül) van egyéb különbség is a két kamera között? Előre is köszönöm a választ!

A két kamera között nem az árkülönbség nagy, hanem a generációs különbség. Az FI9821W jobb, minden tekintetben. Jobb a nappali, de még jobb az éjszakai képminősége. Most már mindkettőben van ingyenes DDNS használati lehetőség, de a DynDNS és NO-IP támogatás elengedhetetlen. Mennyivel könnyebb olyan hosztnevet használni az xyz7865.myfoscam.org, mint az otthonom.dyndns.org pl.

Az SD kártya magára hagyott ingatlan biztonsági kamerája esetén nem jó semmire, hiszen a kamerával együtt ellophatják. De boltba pl. ideiglenes használatként még jó lehet.

sziasztok! néhány napja vásároltam egy Foscam FI9804W ip kamerát. Az a gondom, hogy infra megvilágitás mellett a kép közepén egy a kép magasságával megegyező átmérőjű halvány, áttetsző kör látható. Nagyon zavaró, mit lehet csinálni? Előre is köszönöm! Üdv., SzA

a jelenséget az okozta, hogy az infraledek fénye a kamera alatt lévő világos felületről visszaverődtek. Ezt megszüntetve az éjszakai kép (is) tökéletes

Szeretném kérdezni hogy ezeket a kamerákat lehet e 220 v nélkül üzemeltetni akkumlátorral ha igen akkor lehet e kapni hozzá olyan csatlakozót vagy én magam kell barkácsoljak egyet?

Azt szeretném kérdezni, hogy ahogy olvastam, az újabb kicsit drágább NAS-okon (pl.: QNAP TS-220) van letölthető IP kamera kezelő alkalmazás. Le tudja ez kezelni ténylegesen számítógép nélkül a kamera által rögzített adatokat? Vagyis direktben "ráköthetők" az ilyen NAS-ra az IP kamerák? Van valami kompromisszum ilyenkor amire számítanunk kell?

Jó napot! Azt szeretném kérdezni ,hogy lehet e valamit kezdeni olyan ip kamerával amire tudatlanságból kifolyólag DC 12V 1A helyett AC 12V 1A lett rákötve. Köszönöm!

Ha váltóáram lett egyenáram miatt rákötve egy kamerára és emiatt az hardveres összetevők tönkrementek, csak az alkatrészek cseréjével oldható meg a probléma. Kérdéses persze, hogy mi ment tönkre egyáltalán.

Üdv. Olyan kérdésem lenne, hogy egy IP kamera csak feltölteni tudja a felvételt egy ftp szerverre vagy valós időben is meg tudom jeleníteni a felvételt saját weboldalamon? Illetve, olyat lehet csinálni, hogy ha a kamera mozgást érzékel, akkor pl a megadott telefonszámokra azonnal küld egy üzenetet/hívást(persze ezt is weboldalon keresztül kellene megoldani)?

Az FTP egy adatátviteli protokoll. A weblap pedig nem FTP-t hanem HTTP-t vagy HTTPS-t használ. Hogy miként kerül egy FTP-n keresztül feltöltött képanyag vagy videó egy HTTP felületre, az már csak a weboldal fejlesztőjén múlik.

A SMS/TELEFONHÍVÁS problémája hasonszőrű. Kell egy jó feljesztő(csapat) és a probléma máris megoldódik néhány millióból.

Üdvözlet, egyszer már írtam, de nem jelent meg itt. :(
Az a kérdésem, hogy szükséges-e egy fix IP cím a kamera internetkapcsolatához?
Üdv
GK

Ahhoz, hogy egy IP kamerát szabadon, azaz platform- és alkalmazás függetlenül el tudjunk érni az interneten keresztül nem FIX IP címre, hanem valódi internetes, azaz szolgáltatótól kapott, kívülről szabadon elérhető IP címre van szükségünk. Tehát lehet dinamikus is az IP.

Szeretném megkérdezni,hogy mobil inteneten keresztül is tud működni a rendszer vagy csak vezetékesen.Nekem a hétvégi házamban nincs vezetékes internet ,csak a mobilnet jöhet szóba.Melyik szolgáltatónak van ehhez megfelelő csomagja? Köszönöm előre is a választ

Ahhoz hogy az interneten keresztül lássam ahhoz kell valami féle havi előfizetés ha igen mennyibe kerül
mekkora internet sebességre van szükség hozzá én sajnos csak dsl 1mbit/s rendelkezem ha ez müködik a kamera rendszer akkor mellette tudok e? tudjak internetezni.
Router is elegendő hozzá és akkor házon belül látom a kamera képét és akkor nem kell hozzá internet?

Ahogyan telefonáláshoz sem csak készülékre, hanem pl. mobilhálózatra van szükség, az interneten követhető kamerák számára is az internet elengedhetetlen követelmény.

Sőt, ahogy a telefonálás során a két félnek van készüléke és mindkettő rendelkezik mobilhálózattal is, úgy a kamerának és a megtekintést biztosító eszköznek (táblagépnek, PC-nek, mobilnak, stb...) is rendelkeznie kell internettel.

Az, hogy ez milyen gyors, bár meghatározza az átvihető képkocák mennyiségét és a kép minőségét, alapjaiban nem a leglényegesebb kérdés. Annyi azért fontos információ, hogy akinek felfelé csak 1Mbit/sec sebességet tud biztosítani a szolgáltató, annak be kell érnie kevesebb képkockaszámmal vagy gyengébb képminőséggel. De attól még működik.

Tiszteletem! Azt én értem, hogy bármilyen neten elboldogul a kamera, de ha már 5 MP-es HD kamera, Ön szerint normál használatra mennyi az ideális internet sávszélesség igénye? 3 db-nak gondolom a háromszorosa? Mi a fontosabb, a fel- vagy a letöltési sebesség? Köszönöm válaszát.

Üdv.Most készülök 4db IP kamera vásárlására de teljesen láma vagyok hozzá!A kérdésem Mire van szükségem a 4db kamera+vezeték+tápegység+routeren kívül ahhoz,hogy androidos telefonról tudjam valós időben elenőrizni a terepet+szerverre vagy felhőbe stb fel tudjam tölteni de csak amikor mozgás van értem ez alatt pl mozgásérzékelős kamera???És milyen költségekkel jár mindez?

Üdv!

Segítséget kérnék az alábbiakban:
telepítettünk egy IP kamerát, amelyen keresztül szeretnénk vendégeinknek megmutatni a szállásnál az időjárást. Sikerült is beállítani, de nem tudom, hogy oszthatom meg a vendégekkel a honlapon, anélkül, hogy bejelentkezést kérjen.
Segítségüket előre is köszönöm! Üdv: Rácz Réka

Sziasztok,azt szeretném megtudni,hogy hogyan tudnám feltörni a kamera rendszerem kódját?Ugyanis már sajnos nem tudom,hogy mit ütöttem be neki 3évvel ezelőt.És most szeretném visszanézni a felvételeket,de sajnos kéri a kódot amit megadtam neki valamikor,de én meg már azt nem tudom,szóval van valami tippetek,hogy hogy tudnám feltörni és új kódot adni neki?

Üdv. Azt szeretném kérdezni, hogy az ip kamerák működnek e internet nékül? Ha egy hálozat ki van építve, router, swich ek segitségével, ez müködik e egy belsö hálozatként, tehát rögzitö, illetve, pl tévén valo megfigyelés?
Köszönöm a választ! Laci

Üdvözlöm!
Az IP camerát lehet használni internet nélkül? Egyszerüen csk monitorhoz, esetleg DVR -hez kötve? Válaszát köszönöm.
R. Vilmos

Üdvözlöm!
Az IP camerát lehet használni internet nélkül? Egyszerüen csk monitorhoz, esetleg DVR -hez kötve? Válaszát köszönöm.
R. Vilmos

Oldalak