Időjárásálló IP kameráink és az idokep.hu

Elsődleges fülek

 

Egyre több érdeklődés mutatkozik kameráink iránt az idokep.hu oldallal való együttműködés reményében.

 

Jó hírünk van! Az FI890W 42 fokos és 60 fokos látószögű kültéri IP kamerák kiválóan alkalmasak arra, hogy az idokep.hu FTP szerverére előre beállított időközönként feltölthessék felvételeiket. Mivel időjárásálló kamerákról van szó, ezért nem szükséges őket külső házba elhelyezni, anélkül is végzik dolgukat. Akár hálózati kábellel, akár Wireless csatlakozással köti is kameráját az internetre, kiváló megoldás a kitűzött feladat elvégézésre.

A kamerák feltöltésénél beállítható, hogy 1 kép/másodperces vagy tetszőlegesen lassabb sebességgel tolják fel felvételeiket az FTP szerver irányába. Ha valami nem lenne tiszta, keressenek bátran bennünket a honlapunk Kapcsolat menüpontja alatt látható elérhetőségeink valamelyikén!

Hozzászólások

Sajnos igaz, hogy kicsit elszálltak, de nem tudom mire, hiszen még azt sem tudták megoldani, hogy az Aviosys 9070IR amúgy kiváló képét normálisan használják, mert nem ismerik a 16:9-es képarányt. Több felhasználó is vett az időkép.hu használatára a 9070IR-ből, de torz a kép, mert "összenyomják", hogy az ő ablakukban mindegyik egyforma legyen. Náluk a kamerák még csak 4:3-as arányban működnek. :-(

nem lehet hogy inkább az a baj, hogy minden ftpvel más nevű fájl megy fel és nem ugyanaz a nevű? pl kep.jpg
mert nekem ez a gondom igaz nem az idogep.hu-val kapcsolatban hanem más ftp-vel....

"mindig felülírná a régi tartalmat az új fájl."
Pont ez a lényege és akkor megterhelő műveletek helyett csak egy webcímről kellene betölteni egyetlen képet (pl onlinecamera.net/kep.jpg) az a kep mindig a legfrissebb lenne, nem archívált, de gyors, bármiről elérhető-akármilyen mobilró, és nagyon olcsó, egy kép letöltése 60FILLÉR sima mobilweb hobbi előfizetéssel - vodafone vitamax 1000forint- nagyjából 1700 képet lehetne letölteni, míg online streem 8-10ezer forintos mobil előfizetéssel is pár nap alatt letiltana a szolgáltató. És akkor mi értelme az ip kamerának? Mikor pont az lenne a lényege hogy bárhol bármikor mármivel megnézhessük mi történik adott helyen. a biztonsági funkciókat elláthatja egy sima dvr kamera is, ahhoz nem kell bonnyolult wifis technikát alkalmazni, ráadásul ilyen összegekért sokkkal komolyabb felbontású és minőségü kamerát tudnának adni.

Ahhoz, hogy mobiljának web böngészője az onlinecamera.net oldaláról töltse le a kamera élőképét, annak oda először fel kell kerülnie. Azt értem és jogosnak tartom, hogy ha mozgást észlel a kamera töltsön fel egy képet, majd egy újat ugyanazon néven, amelyet bámikor gyorsan elérhet bárhonnan, bármivel.

A probléma ott kezdődik, hogy ön a saját kamerájáról ugyan elhinné, hogy a kamera nem érzékelt semmit sem, mert nincs új tartalom, azonban a másik 99 felhasználó már nem lenne ennyire biztos a dolgában. Mivel nem látnának frissülő tartalmat (mert csak a régi fájl érhető el folyamatosan), az ember első gondolata (jogosan) az, hogy a kamera nem is működik, hiszen nincs frissülő tartalom. Ez pedig bizalmatlanságot szül, és megöli az egész online betekinthetőség lényegét. Arról már nem is beszélve, hogy mozgatni sem lehetne a kamerát valós időben távolról...

Ennek a megoldásnak máshol lenne létjogosultsága. Konkrétan abban az esetben, ha olyan élő webkameráról van szó, amelyet több százan, esetleg több ezren látogatnak egy adott pillanatban. De ebben az esetben sem az a járható út, hogy a kamera tölti fel mozgás esetén a friss tartalmat, amit a honlap elérhetővé tesz a látogatók számára, hiszen ott is a "nem aktuális" tartalom megjelnítése esetén jön a bizalmatlanság valamint a felhasználók elvesztése. Jogos a látogató kérdése: "Minek nézzem, ha nem is frissül?".

Erre az esetre is van megoldás: ilyenkor a szerver emeli le a kameráról az élőképeket, amelyeket publikál a weboldal struktúrájába. Ebben az esetben a látogatók egy késleltetett adat- ill. képfolyamot látnak, amely már alkalmas több ezer felhasználó kiszolgálására is.

Mi is rendelkezünk ilyen saját gyártású szoftverekkel, azonban ezek használata és a rengeteg látogató kiszolgálása igen sok processzoridőt igényel, épp ezért drága mulatság. A webodalak zöme ezért is alkalmaz olyan kamerákat, amelyek egymagukban szolgálják ki a viszonylag nem túl sok látogatót egyszerre.

Egyébként már a mobilinternet sem olyan drága, mint amilyennek lefesti. Pl. a Telenor Internet Classic csomagja már bruttó 3990 Ft-ért elérhető, ahol nincs túlforgamazási díjcs, mindössze csökkentett átviteli sebesség. A csökkentett átviteli sebesség mellett pedig még mindig betekinthet az élőkép adásba, még ha nem is 15 képkocka/másodperc sebességel, de mindenképp használható. Sok parterünk használja ezt a megoldást 3G routerekkel olyan helyeken is, ahol meg sem gondolnák az emberek, pedig naponta elsétálnak az ilyen IP kamerák mellett.