Ingyenes DynDNS használatot biztosítunk

Amint arról mindenki értesült már, a DynDNS megszüntette ingyenes használhatóságát. Pontosabban maximum 30 napos ingyenes használatot biztosít az új felhasználóknak. Az egész világon tombol a gazdasági világválság (amelyet bizonyára mindenki érez a saját bőrén is), így nem csoda, hogy ők is szeretnének kellő bevételhez jutni amúgy igen professzionális hosztnév szolgáltatásuk fenntartása érdekében. Ez nagy érvágás mindazok számára, akik rájuk alapozták IP kameráik távoli elérhetőségét, de megérthető lépés volt a Dyn-től. Viszont nem kell pánikba esnie senkinek!

Mi már megalakulásunk óta fizetünk szolgáltatásukért és nem kívánjuk lecserélni őket, mert tényleg megbízható a rendszerük. Hogy az ingyenesség azért fenntarható legyen mindenki számára, partnereinknek minden nálunk előfizetett ftp tárhely szolgáltatása mellé, akár minden kamerájuk internet csatlakozására ingyenes DynDNS hosztnév használatot biztosítunk külön díjfizetés nélkül. Ha a kamerák egyenként különböző internet csatlakozásokon érhetők el, akkor akár kameránként is biztosítunk előfizetőink számára ingyenes DynDNS hosztnév használatot.

Ha azt tekintjük, hogy 11 kamera ECO díjcsomag melletti előfizetési díja havi nettó 5500 forintból megúszható jelenleg (11 * 500 forint = 5500 forint), amelyért még ingyenes hosztnév használatot biztosítunk, nyilvánvalóvá válik ajánlatunk lényege. Élő kameraképek bárhonnan és ráadásul a felvételeket is el lehet érni ugyancsak bárhonnan. Mindezt 11 kamera esetén havi 5500 forintos nettó áron. Egy szerver energia fenntartási költsége is több ennél havi szinten.

Akik előfizetőink már tudják, hogy az ingyenes DynDNS hosztnév használatához egy alkalommal bejelentekezünk a felhasználó egyik számítógépén keresztül a routerbe és beállítjuk rajta saját adatainkkal a használandó hosztnevet.

A DynDNS hosztneveinek használata önmagában díjfizetést igényel, de ezt a költséget az ONLINECAMERA nem hárítja tovább előfizetői számára.

Hozzászólások

a kamera csak DynDNS szolgáltatást fogaad el, a no-ip-t nem. A legtöbb router is csak az előbbit ismeri, módositás szinte kizárt. Mégis hogy lehet akkor igénybe venni a szolgáltatást? Arra sem találtam - biztosan az én hibám - választ, hogy hol lehet igényelni a DynDNS szolgáltatást önöktől - nem FTP szolgáltatást kérek. Szerintem marad a fizetős DynDNS.

Ha a no-ip.com támogatás nem biztosított, akkor már csak az a lehetőség maradt, amit a router vagy a kamera támogat. Sok routerben egy firmware frissítést követően elérhetővé válik a no-ip.com használata is, de sok eszköz tényleg csak a DynDNS.com szolgáltatásának használatát teszi lehetővé. Ez nem véletlen. Ők a legjobban támogatottak az elérhető szolgáltatók közül.

A másik kérdésre válaszul, valóban minden FTP tárhelyünkre előfizetők számára igény szerint ingyenes (azaz külön a hosztnév használatért nem számítunk fel semmilyen extra költséget) DynDNS használatot biztosítunk. Ha nincs szükség az FTP tárhely szolgáltatásra, akkor sajnos mi sem tudunk biztosítani DynDNS használatot, hiszen nekünk is fizetnünk kell érte. Ebben az esetben viszont nem marad más hátra, mint a DynDNS előfzetés, vagy pl. egy router csere legrosszabb esetben.

Egy FI9831W kamerát vásároltam. Kaptam hozzá egy DDNS címet. Ez most ingyenes, vagy csak 1hónapig?

A Foscam FI9831W-nél ahogy más Foscam kamerák esetében mindig, a kapott DDNS hosztnév nem próbaidős, hanem ingyenesen használható. Az első aktivált hosztnevek még nincsenek 3 évesek, így csak találgatni tudjuk mi lesz 3 év letelte után. Azért gyanítjuk, hogy a kamera kezelőfelületén található "Restore factory DDNS" gomb majd megoldja a problémát a 3 éves időszak után is.