Új kamera a kínálatban - kicsi, szép, olcsó és jó minőségű a Foscam FI8904W WiFi biztonsági kamerája

Elsődleges fülek

Amint azt a látogatók zöme már kiszúrta, újabb gyártó által készített termék is megjelent kínálatunkban. A Foscam FI8904W WiFi IP kamerája pontosan azt a célközönséget célozza meg, akik idáig is bennünket választottak. A Richonor kamerái számunkra mindig is a megfizethető árú, minőségi termékeket jelentették, de a gazdasági bizonytalanság rákényszerített bennünket arra, hogy ne függjünk kizárólag egyetlen gyártótól ebben a temékkategóriában.

Sok heti keresgélés, kutatás után sikerült megállapodnunk az ugyancsak kínai székhelyű Shenzhen FOSCAM Intelligent Technology Co.,Ltd-vel. Néhány termékük kipróbálását követően meg kellett állapítsuk, bár termékeik nem tökéletesek, de ár/érték arányukat tekintve nagyon jó minőséget képviselnek. A tesztelést követően tegnapi napon meg is érkezett első szállítmányuk, amelyből a termékek már rendelhetők is.

A Foscam összes termékei közül elsőre az FI8904W típusra esett a választásunk. A választás oka nagyon egyszerű: 60 fokot is meghaladó látószögével és pici, de ügyesen összerakott házával rögtön szívünkbe édesgette magát ez a típus. Árát tekintve alámegy a Richonor FD-WH01A típusnak, de tudásában hozza azt, sőt véleményünk szerint túl is szárnyalja minőségileg. A Richonor-nál felköthetik a gatyájukat, mert a Foscam rendkívül jó kis kamerát rakott össze.

Beépített WiFi csatolója mellett természetesen rendelkezik RJ-45 csatlakozóval is UTP kábel fogadásához. Bár kínálna a Foscam belőle WiFi nélküli típust is, egyelőre nem szándékozunk rendelni belőle egy egyszerű ok miatt. A kamerák a gyárban WiFi modullal készülnek. A WiFi modul nélküli változatokat a Richonor-hoz hasonlóan a Foscam is utólag távolítaná el a kamerából (majd felhasználná őket a későbbiek során újak gyártásakor), amely természetesen a kamera szétszedésével járna. Sajnos a Richonor-nál már megtapasztaltuk, hogy nem mindig jó, ha a kész kamerát szétszedetjük a dolgozókkal, mert ritka az, ha tökéletes minőségben újra össze is rakják őket és akkor még nem is beszéltünk azokról a problémákról, hogy a WiFi antenna csatlakozója ugyanúgy megmaradna a kamerában, ami párásodáshoz vezethet, stb. Az árkülönbözet egyébként is annyira elenyésző a WiFi és a csak vezetékes típus között (nincs 2.000 forint), hogy érdemes a WiFi típust választani akkor is, ha nincs rá szükségünk.

Most akkor jöjjön néhány kép a termékről kedvcsinálónak, hiszen bár csak pár napja érkezett az első szállítmány, máris helyén van belőle közel egy tucat.

A reset gomb pedig már a helyén van, nincs elrejtve a burkolaton belülre!
 

Hozzászólások

Tisztelt Cím! Sajnos nem kaptam választ a kérdéseimre, így ismételten elküldöm. Vásároltam Önöktől 2db kamerát az év végén. Az egyiket win 7 64bit rendszeren szerettem volna kipróbálni (Aviosys 9070IRW )de nem sikerül, és már nem vagyok teljesen nyugott. Ez ügyben kérném a segítségüket, valószinű én bénázok. Tisztelettel:Mihály József

Kedves József!

Kicsit terheltek vagyunk, mert 2012-ben valahogy mindenki sok kérdést tesz fel és szinte már már regényt ír nekünk a kérdéseiről. ez  nem baj, de idő kell, mire a napi rutin mellett megválaszoljuk őket. Bár a válaszunk email-ben elment, ide is bemásoljuk Richárd levelének tartalmát.

Eredeti kérdések:
"Először is , Boldog Új Évet Kívánok!
Minden működik rendesen, egy két kérdésem lenne.
Az Aviosys 90770IRW IP kamera nem akar működni
win x64 bites rendszeren.
A video jelet kb. 25 méterre kellene elvezetnem, annyira lehet?
Nem tudom működésre bírni az Iphone 4 telefonomről
a foscam F18918W (a másikat még nem is próbáltam)
kamerát.Nem fogadja el a "camera.dyndns.org:123" formátumot, ezt fogadja el csak "camera.dyndns.org:123".Igy viszont csak egy "'?" látszik.
Egyébbként, nagyon elégedett vagyok a termékekkel.Valószínű én vagyok a "béna".
"

Válasszuk több felé a problémát:

1. Aviosys használata: Az Aviosys 9070IRW IP kamera zökkenőmentesen működik Windows 7 64 bit-es operációs rendszeren is (én magam is azon használom a sajátjaimat), azonban a működtetéséhez Internet Explorer használata esetén a 32 bit-es verziót kell elindítani.



Persze előtte az IPEdit.exe program működését engedélyeznie kell a tűzfalában ill. a vírusirtójában is, különben nem a program nem fog látni semmit sem. Ha ennek menetében nem biztos, mindenképpen kérje ki rendszergazdája véleményét ill. kérje segítségét. Egyes vírusirtók (NOD ESET Security, Norton Antivirus, Mcafee, stb.) képesek blokkolni az IPEdit.exe működését, így a használat során nem lát semmit a program.



2. A videó jelet 25 méter távolságig minden további nélkül elvezetheti, ott nem szabadna jelentős jelveszteséget tapasztalnia.

3. iPhone alatt lehetősége van a Safari böngésző használatára, amely a 3GS-től felfelé minden verzióban képes a foscam és az aviosys kamerák képének megjelenítésére, de számos másik programot is használhat, mint pl. a Foscam Viewer-t. Mivel mi az iPhone-t nem, az Android-ot viszont annál inkább szeretjük, az iPhone-os konfigurálásban a net lesz segítségére.
http://itunes.apple.com/nl/app/foscamviewer/id389966111?mt=8