IP kamera és okostelefon használata

Elsődleges fülek

Sokszor elhangzik a kérdés, amelyet most az egyik látogatónk tett fel a webes felületen, hogy "Lehet-e az általunk kínált IP kamerákat okostelefonról is nézni?".

Mindenkit megnyugtatunk, hogy lehet. De nyilván ennyi kevés lenne, ezért fejtsük ki bővebben a témát.

Első körben kicsit pontosítanunk kellene az okostelefon fogalmát.

A Wikipédia szerint:

"Okostelefonnak vagy smartphone-nak nevezzük a fejlett, gyakran PC-szerű funkcionalitást nyújtó mobiltelefonokat. Nincs egyértelmű meghatározás arra, hogy mi az okostelefon. Egyesek szerint okostelefon az a mobil, aminek teljes értékű operációs rendszere szabványosított interface-eket és platformot nyújt az alkalmazásfejlesztők számára. Mások meghatározásában a smartphone egyszerűen egy olyan készülék, ami olyan fejlett funkciókat tartalmaz, mint e-mail, Internet és e-book-olvasó, és/vagy teljes értékű billentyűzet, vagy külső USB-s billentyűzet és VGA csatlakozó. Más szavakkal, egy olyan miniatűr számítógép, ami telefonként is képes működni. Az okostelefon szó továbbgondolásával megjelent a fejlett képességekkel nem rendelkező készülékekre a „butatelefon” elnevezés. A képességeiben e kettő között álló telefonokat angol nyelvterületen feature phone-nak (magyarul elterjedtebb néven: középkategóriás telefonnal) is nevezik.

Amint az idézetből is látszik, az okostelefon fogalma eléggé képlékeny, ezért illene azt a célfeladat alapján pontosítani, illetve nem is pontosítani, hanem megnevezni azokat a platformokat, amiket szerintünk az "okostelefon" használ.

Az iOS (iPhone operációs rendszere), az Android és a Windows Phone 7 (nagyon sok gyártó által készített telefonok operációs rendszerei) kiváló alapot biztosítanak arra, hogy az őket futtató telefonokról is lehessen élő kameraképeket nézegetni. Elég szubjektív a dolog, de a mi számunkra ezek tekinthetők "okostelefonnak".

Néhány szó a másik, oldalról, azokról a telefonokról, amelyeken nem a fenti három operációs rendszer fut. Nem lehet általánosítani, de ezeken a telefonokon zömében a Nokia Symbian vagy a gyártó saját maga fejlesztette operációs rendszere fut. Saját szubjektív véleményünk alapján mi ezeket az operációs rendszereket futtató telefonokat nem tekintjük "okostelefonnak".

Szóval a pontosítás érdekében koncentráljunk azokra a készükékekre, amelyeken az iOS (iPhone), Android, vagy Windows Phone 7 operációs rendszerek futnak.

 

Az iPhone-on futó Foscam Viewer kezelőfelülete

Kezdjük az iOS-t futtató iPhone-nal. Jó marketinggel divattá vált, jó minőségű és képességű telefonról van szó. Egyenesen az App Store-ból is letölthető rá egy Foscam Viewer nevű célszoftver, amellyel a Foscam kamerákat tudjuk kezelni. Egyszerű, jól használható kliens, de számos más szoftvert is kiprbóbálhatunk kényünk kedvünk szerint az App Sore-ból. Ha viszont maradnánk a kamera saját webes kezelő felületénél, a Safari böngészője is boldogulni fog vele.

 

Az android készülékeken futó IP Cam Viewer Lite kezelőfelülete

Az Android operációs rendszerről csak jókat tudunk mondani, hiszen mi is ilyen készülékeket használunk. Az Android-ban az a jó, hogy már olcsón is kapni ilyen készülékeket (persze a prémium kategória itt is drága) és rengeteg szoftver letölthető rájuk. Az általunk legjobban kedvelt szoftver az IP Cam Viewer Lite. Könnyen üzembe helyezhető, több gyártó kameráját is kezeli egyszerre (pl. Aviosys és Foscam is) és folyamatos a fejlesztése. Szinte hetetnet jönnek ki rá frissítések, csak ajánlani tudjuk.
 

A Windows Phone 7 készülékeken futó IP Cam kezelőfelülete

Ne feledkezzünk meg a nem is olyan régen debütált Windows Phone 7 operációs rendszert futtató készülékekről sem. Korábban Windows Mobile pártiak voltunk, de átálltunk az Androidra, amit nem bántunk meg, azonban azt látjuk, hogy a Windows Phone 7-ben vannak még meglepetést okozó lehetőségek. Ha lassan is, de biztosan fejlődik a szoftver ellátottsága, amelyből kiragadnánk a Windows Phone 7 IP cam-ot, amellyel a Foscam kamerákat és sok más gyártó kameráját is kezelni lehet. Egy kipróbálást megér.

De ezzel ne álljon meg itt a bejegyzés! Ha valaki már próbált más szoftvert is és van róla véleménye, hivatkozása, azonnal ossza meg velünk! Az apró, de hiteles információ is segítséget nyújt valakinek.

Hozzászólások

Érdeklődnék hogy androidos telefonal,hogyan lehetne be álitani hogy saját kamerámat tudjam nézni.

A kérdésre válaszként azt kell mondjam, hogy ennyi információ birtokában nem tudjuk megválaszolni, ugyanis nem ismert, milyen gyártmányú kameráról van szó. Amennyiben Foscam, Aviosys vagy Apexis termék lenne a birtokodban, a blogbejegyzésben szereplő IP Cam Viewer Lite alkalmas a feladat elvégzésére és a beállításához sem kell pilótavizsga.

Szeretnem tudni van e olyan kamera ami sms kuldesevel riaszt?

... de miért lenne értelme használni őket? A mai világban, ahol a ma kapható alsó kategóriás Android-os okostelefonok is képesek akár percenkénti e-mail fiók szinkronizálásra, miért lenne célszerű használni olyan kamerát, amely csak a pénzt emészti el az SMS-ek küldésével és a hozzá fenntartott előfizetés díjfizetésével?

Egy Android, iPhone vagy Windows Phone 7.5-ös operációs rendszert futtató készüléken egyedi csengőhangok rendelhetők egyes e-mail postafiókokhoz, amelyek ha új riasztási üzenetet érzékelnek, csippantanak a telefonon. Teljesen ingyen. Ráadásul nem csak egy SMS üzenet érkezik, hogy gond van, hanem a mozgási események első kockái is a telefonon vannak.

Van egy kis vízparti nyaralónk,és a mivel elég messze lakunk tőle,gondolkozunk a bekamerázásán.A vízpartra szeretnénk telepíteni egy kamerát,mivel onnan már párszor behatoltak a telekre.Van ott egy kb három méter magas lámpánk,ami alá gondoltuk a kamera telepítését.Egy galaxy w telefonon szeretnénk nyomon követni a történéseket.Az lenne a kérdésünk mivel egyáltalán nem vagyunk képbe ezekkel a kamerákkal kapcsolatban,hogy mik a technikai feltételei egy ilyen kamera rendszernek? Előre is köszönjük válaszát!

Ha áramforrás már van a helyszínen, félig nyertes helyzetben vannak. Az áramforrás mellé szükségük van egy Telenor Hypernet előfizetésre, egy 3g routerre és egy tetszőleges IP kamerára. Mivel ritkán látogatott helyszínről van szó, célszerű úgy telepíteni az eszközöket, hogy hiba esetén könnyen újraindítható legyen a router (pl. térerő gond miatti leszakadás, stb.).

Az Android-os készülékre feltelepítik az IP Cam Viewer Lite vagy annak Pro verzióját és ha bekonfigurálták a távolról már elérhető kamerájukat, láthatják is az élőképet azonnal. Nyilvánvalóan célszerű ilyen esetben telepítéssel együtt kérni a kamerát, hogy minél kevesebb gond merülhessen fel a működés során.

ha én a laptopom lévő beépített camerára akarok feljelentkezni, hogyan tudom? ebben kérném a segítségeteket

Van egy telkünk, amit szeretnék kamerával megfigyelni, mert nem olyan régen behatoltak. A hellyel az a baj, hogy nincs se áram se internetkapcsolat. a Házunk pedig kb. 500 méterre helyezkedik el, ahol egy 512kbit/sec internet elérésünk van (nem igazán lehet rálátni a területre). A kérdésem az lenne, hogy miként tudnánk védelmezni a telkünk? Arra gondoltam, hogy egy Wireless IP-s éjjel is látó kamerát szerelnék fel a telek egyik !külső! (kb -15C° +35C°) pontjára, amit akkumulátorral üzemeltetnék és a közelében elhelyeznék egy Androidos telefont amiben lenne internetelérés. A két eszközt össze lehetne úgy hangolni, hogy otthonról rácsatlakozva láthassam (esetleg irányíthassam) a kamera képét és be lehet állítani úgy a berendezést, hogy mozgás esetén képet küldjön e-mailben illetve figyelmeztessen is minket valahogy – sms-ben vagy egy hívással, hogy egyből reagálni tudjunk rá? Nagyon érdekelne valamilyen megoldás és hogy milyen berendezéseket ajánlanának! Köszönöm! Kovács Ferenc

IP kamerát használni áramforrás vagy rendelkezésre álló jelentés tőke nélkül mobilnetes hálózatra csatlakoztatva eléggé nehézkes. Ha méhészetről lenne szó, ahol napi szinten, de legalább néhány napi rendszerességgel van lehetőség arra, hogy a 75-100 Ah akkumulátort cserélni lehessen, nem sok értelmét látjuk annak, hogy ilyenbe belefogjanak. Az egyetlen használható megoldás a napelemes táplálás lenne, de egy Ilyen megfigyelést kiszolgáló napelem sziget telepítése min. 200-300e forintos projekt lenne.

Az Andoid-os telefon pedig nem járható, hacsak nem találnak vagy írnak olyan szoftvert, ami a telefon kamerájából élő webkamerát csinál. Szerintem található is, de az áram biztosítása akkor is gondot fog okozni.

Üdv, érdekelne hogy lehet e kapni olyan kamerát amibe bele tudnám tenni a sim kártyát és gyakorlatilag bárhol mobilisan tudnám használni 3g segítségével. Köszönöm

Nekem olyan dvr-em van ami nem szerepel az IP CAM VIEWER általi felsorolásban, ezért nem tudom használni. Sok hasonlót letöltöttem,egyikkel sem értem e a dvr-em. Kaphatnék ebben segítséget?

Kérdésem android os telefonon,mit és hogyan kell beálitani. Hogy ip kamerámat nézhesem,a Dyndns már be van álitva távoli elérésel és működik.

Vettem egy telket rajta van két melléképület és egy parasztház. Az egyik épületre ip kamerát szeretnék telepiteni. Most ujitottuk fel az elektromos hálózatot, tehát az áramellátás nem gond. Kb 1 km -re lakunk ettől a telektől. A kérdésem az lenne, hogy lehetségese ip kamerás megfigyelés ugy, hogy ezen a telken nincs internet. Van itthon internetünk,és ugy képzeltem el a dolgot, hogy itthonról a laptopomról figyelném a történéseket. Kérem segitsen aki tud

A két végpont között, azaz a két telephely legmagasabb pontjai között, persze csak ha van optikai rálátás WiFi-vel biztosítható a kapcsolat. Ha ez nem lehetséges, akkor a kamera oldalán mobilnetre van szükség.

Szeretnék venni egy IP kamerát, vezeték nélküli és minél kisebb méretű legyen, sajna nő vagyok és picit szőke is. Ezért kérném a segítséget. A választ előre is köszönöm

Tisztelt onlinecamera. szeretnem tudni,hogy a kamerak email kuldese mikor tortenik? Minden mozgo targyra riaszt,vagy csak emberi alakra?

Az IP kamerák képtartalom elemzés alapján jeleznek mozgást, amely érzékenységi szint típusonként változó lehet.

Az MJPEG sorozat esetén az elemzés teljes képernyőméretre vonatkozik, mígy H.264 esetén már blokkokat is kijelölhetünk mozgáselemzésre.

Az érzékenység a kamerákban egyedileg megadható.

BlackBerry telefonokkal abszolút semmilyen tapasztalatunk nincs, mert sosem szerettük volna használni őket. Ettől a platform szerintünk jó, de nekünk sosem jött be.

Android-on van egy kincset érő program, az IP Cam Viewer (Lite, Basic, Pro), amelyet szinte kivétel nélkül mindenki csak dícsérni tud. Úgy tűnik, hogy ennek a proginak van BlackBerry variánsa is, reméljük hasonló színvonallal:

http://appworld.blackberry.com/webstore/content/74575/

Ha van eredmény a használatot illetően, szívesen vennénk egy pár soros választ a használati élményről.

Üdvözlöm. Érdeklődnék,hogy az önök véleménye szerint egy IP Camera jó lenne bébiőrként? Van egy kamerás bébiőrünk,csak van vele egy olyan probléma,hogy a 2,4Ghz frekvenciát használja és összeakad a wifi-vel. Amikor megy a kamera nincs jel. Ezért érdekelne,hogy egy ilyen készülék megoldást jelentene? Előre is köszönöm a választ.

Az IP kamerák minden további nélkül alkalmasak bébiőr feladat ellátására is. Lehet hallgatózni a mikrofonjukkal, mind nappal, mind éjszaka lehet látni, hogy mi történik a babával. A nagyobb feladat inkább a kamera kiválasztása, mint a működtetése.

A baba fel fog nőni, de a kamera meg fog maradni, ezért célszerű olyan kamerát választani, amely a későbbiekben más feladatot is el fog tudni látni, mint pl. egy nappali vagy terasz távoli elérésének biztosítása. Sokszor mindenki a legolcsóbb kamerához nyúlna ilyenkor, de 1-2 év múlva már a többség már bánja, hogy miért nem forgathatót, megapixeleset vagy valamiben még jobbat tudót választott anno, mert tényleg jó lenne más feladatra is a kamera.

Olyan kamera kell, amelyet könnyű használni minden platform-on. Ezért szereti mindneki a Foscam termékeket, mert azok szoftveres támogatása valóban mindenhol nagyon jó, hacsak nem a legjobb. Működnek különböző böngészőkből, mobiltelefonokról, táblagépek alkalmazásaiból egyszerűen lehet működésre bírni őket.

A SZÍN NAGYON FONTOS! A Foscam fekete színű kamerái idáig kivétel nélkül külső gumiborítást kaptak, míg a fehérek "csak" a normál műanyag burkolatot. Ennek különbsége ott jelentős, hogy a kamerák belsejében működést jelző ledek kerültek elhelyezésre és a fehér műanyag burkolaton ezek "átütnek", a kamera halványan derengeni fog. Egy gyerek szobájában éjszaka ez nem szerencsés. A fekete esetében ez a jelenség nem figyelhető meg.

Hogy melyiket választanánk?

Sokan az FI8910W / FI8916W / FI89820W / FI9821W típusokból válogatnak és jól teszik. A mi szavazatunk az FI9821W-re esnek jelenleg és nem azért mert drágább, mint a VGA-s társai, hanem a későbbi felhasználás miatt rendelkezik akkora plusszal, amely miatt érdemes őt választani.

Egy kínai x-tech kamerat vettem es hiaba vettem meg az ip camera viewer pro-t, nem tudom forgatni a camerat. A kepet latom a fenyt is engedi allitani csak nem forgatható. Mi leVIP vezeték nélküli fali mozgásérzékelő. VIP riasztó szetthez. (Cikkszám:3620/52)

Adott egy családiház, kis udvarral (kb. 50-60 fokot kell figyelni).Az udvari rész éjszakai megvilágítása mozgásérzékelős reflektorral van biztosítva. Vezetékes internetelérés Pirelli DRG routeren keresztül. Gyakran vagyok távol a háztól, és szeretném figyelemmel kísérni az otthoni történéseket Androidos okostelefonon, valamint laptopon is(mobil internetszolgáltatón keresztül). Kérdésem, hogy milyen közép-árfekvésű készüléket javasolnának erre a feladatra. Köszönettel:S. Albert

szeretném megkérdezni, hogy az IP kamerák folyamatos képrögzítése, hogyan lehetséges, mik kellenek hozzá? köszönettel.

Első körben kell egy jó IP kamera. Ha okosan van kiválasztva, akkor számításba jöhet az SD kártyás rögíztés (benne a kamerában), a PC-s felvétel szoftver segítségével, rögzíthetünk egy NAS Surveillance Station opciójával (Synlogy), NVR rögzítővel de akár tárolhatjuk a felvételt felhőben, bérelt tárhelyen is.

Hogy kinek melyik a legjobb és legkényelmesebb és egyben legoptimálisabb megoldás, az már más kérdés.

Szeretném kérdezni hogy 1db Ip kamera naponta mekkora internet adatforgalmat használ fel.mert most a raktárba szeretnék 1 ip kamerát amit mobilinternettel összekötve otthonról figyelném meg.Csak nem tudom mennyi adatforgalomra lenne szükség? T-Mobil-nál van 8gb csomag 1 hónapra.ez elegendö lesz-e 1 db ip kamerának?köszönöm a választ.

Hasonló a kérdés: vásároltam a bulimba 1 láda sört. Meddig fog kitartani? A választ számtalan tényező befolyásolja.
- Kik szeretik a sört a meghívottak közül?
- Mennyit fognak inni fejenként?
- Mennyien lesznek?

Ha egy Foscam FI9831W kamerát 4 mbit-es tömörítéssel egész nap nézünk és rendelkezésre áll a korlátlan sávszélesség és nincs forgalmi korlát, elviekben 43.2 Gbájt forgalmat is bonyolíthatunk vele.

4Mbit / 8 (bit/bájt váltó) x 60 (másodperc) * 60 (perc) * 24 (óra) = 43200 Mbájt

Szóval a kérdésre nincs válasz. Elég lehet kb. 6-7 órára, de pontosan addig lesz elegendő, ameddig le nem használja a 8 Gbájtos keretet a saját szokásainak és a kamera beállításainak megfelelően. Az biztos, hogy spórolni kell vele.

Üdv!
Érdeklődnék, hogy az egykor önöktől vásárolt Richonor FD-CMOS01A kamerámat milyen platformon nézhetem valamilyen smartphone klienssel, vagy hogy egyáltalán nézhetem-e? Az androidos IP Cam Lite adatbázisa nem tartalmazza, még a Richonor márkát sem.
Androidra, iOS-re és Windows Phone-ra érdekelne megoldás.
Előre is köszönöm a választ!

Akkor lenne egy okos TV ténylegesen okosnak nevezhető, ha valóban okosítani is tudnánk, mert amúgy csak annyira buta/okos, amennyinek a gyártók szeretnék. Sajnos a televíziókat gyártó cégeknek nem érdekük, hogy a már eladott készülékeket később fejleszteni is lehessen, hiszen akkor bebuknák a következő televíziók eladásának lehetőségét, pedig valahol ez lenne a helyes irány. Alkalmazásokból pedig csak azokat használhatjuk hozzájuk, amikhez a TV-t gyártó cégek az áldásukat adták rájuk.

Tehát ha a televízió készülék alkalmazásai között nem telepíthető kamera kezelő alkalmazás, akkor az okostv alkalmatlan ennek a feladatnak a megoldására.

De mégsem ennyire egyszerű a dolog. Ha túllépünk a TV képességein és csak monitornak használjuk, mint pl. egy médiabox esetén, akkor a mögé tett hardver képes lesz a TV képernyőjén kamera képet megjeleníteni akár HDMI, akár D-SUB csatlakozáson keresztül, viszont itt nem a TV lesz okos, hanem a mögötte lévő eszköz.

Ilyen eszköz lehet pl. egy NVR, NAS, notebook vagy pl. egy Androidot futtató HDMI Stick is.

Egy Amax AX904D1 eszközünk van és most váltottam windows phone-ra, de nem találok olyan alkalmazást amivel tudnék kapcsolódni a kamerákhoz. Androidon megoldott volt. Wp-n sok programot próbáltam, de nem sikerült beállítanom egyiken sem. Abban kérném a tanácsát, hogy tudna nekem ajánlani alkalmazást windows phone-ra, amivel érdemes próbálkoznom? Esetleg valami beállítási segédlet?
Előre is köszönöm a választ!

Első körben mindenképpen keresni kellene az Amax forgalmazóját, vagy magát a gyártót és panaszkodni, hogy hol nem tudja használni. Arra viszont ez a hiba is felhívja a figyelmet, hogy gyakran többet számít, hogy ki gyártja a kamerát, mint az, hogy pár ezressel olcsóbb legyen, mint másik jobban támogatott márka terméke.

Sziasztok!
2 kérdésem lenne hozzátok.
1. Az IP kamerák állandóan rögzítenek vagy csak akkor amikor mozgást érzékelnek?
2. Nekünk csak Telenor internet van itthon ( nem kábel), ahhoz hozzá lehet hangolni a kamerákat WIFIn keresztül, illetve ha elutazunk akkor kivan kapcsolva a laptop ugyis összeköttetésben tudnak maradni a kamerák az internettel? Vagy mindenképpen kábeles net szükséges?
Üdv. S. Tünde

A távoli eléréshez egy jó kamerának csak működő net kell, amit a router hivatott biztosítani. Tehát ami működik ilyenkor az a kamera, ill. a router és az internet rajta. A PC ilyenkor kikapcsolva is lehet, bár ekkor bármennyire is diktálja a józan paraszti logika, sokaknak nem egyértelmű, hogy kikapcsolt PC-re nem lehet adatot rögzíteni. A kikapcsolt alatt értjük a készenléti állapotot is, hiszen ott is ki van kapcsolva, csak áram alatt maradnak az alkatrészei, hogy könnyebben ébreszthető legyen az elmentett vagy készenléti állapotból. Tehát a rögzítésről ilyen esetben gondoskodni kell vagy bekapcsolt PC/NAS/NVR hardverről, vagy mindig elérhető online tárhelyről.

Tisztelet! Korábbi hozzászólásokban olvastam ajánlásukat a Foscam FI9821W kamerához. Szintén bébiőrnek használnánk, és a következő technikai kérdéseim lennének. Tablett adott, Prestigio, androiddal. A kamerához jár olyan program amit a gépen telepítenem kell? Illetve hangot csak fogadni lehet vele? Küldeni nem? Köszönöm...

Üdv,

Azt szeretném megvalósítani, hogy a párom által iPhone-on keresztül látott/rögzítésre kerülő videót azonos időben en is tudja, otthonról pc-ről vagy Smart tv-ről nézni. Ez lehetséges?

Tamás

Természetesen minden lehetséges. Kell hozzá két iphone, egy konkrétan megfogalmazott működési elv, egy rugalmas fejlesztő, aki leprogramozza a folyamatot és egy még rugalmasabb pénztárca kifizetni a fejlesztő munkáját.

Nem az a kérdés, hogy lehetséges-e valamit összehozni, hanem hogy mennyibe kerül. Ingyen, szotver nélkül nem fog menni.

üdv!nekem az lenne a kérdésem vagy talán inkább a problémám,h van egy kamerarendszerem és nagyon sokszor nem engedi nézni a kamerát élőben telefonról: azt írja ki ,h : a felhasználónév vagy a belépési kód nem megfelelő .ekkor kilépek -belépek és egyszercsak jó lesz.De van ,h egy fél napig sem tudok belépni.ez így megy már több mint egy éve.tudna nekem valaki ebben segíteni? megköszönném!

Szép napot! A tápfeszültség biztosított mindkét helyen. A feladat az lenne, hogy behatolás esetén induljanak el a kamerák, és egy ftp szerverre tegyék fel a kamerák felvételeit, plusz adjanak riasztást sms-ben egy adott számra. A riasztás elküldése után, a felvételek szerverre küldésével párhuzamosan biztosítson közvetlen hozzáférést a kamerák képéhez, és adjon lehetőséget kétirányú hang kommunikációra a telephely és az itthoni asztali gép között. A rendszernek télen is üzemelnie kell, szóval kb. -25 fokot el kell bírnia stabilan. Az asztali gépen kívül jelenleg másom nincs. Mit kell beszerezni a feladat megoldásához? Előre is köszönöm a választ.

Üdv mindenkinek!
A fent nevezett, valaha itt forgalmazott Richonor FD-CMOS01A, MJPEG kamerához keresek Win Phone néző szoftvert, a telefon Nokia Lumia 925 tudtommal (nem az enyém). Bár ez a kameratípus szoftveresen meg van támogatva firmware-ből, és a böngészőben van IE Active-X és non-IE választás, böngészőből non-IE módban sem megy.
Android tableten böngészőből is megy, Foscam Viewer kliensből is, és MyLiveCams Free kliensből is, itt pl Foscam 8601-et megadva.

Tudom, nem önöktől vásárolt kameráról van szó, mégis megkérdezném hogyan lehet az ilyen típusú kamerákat beüzemelni. Csak egy mini usb csatlakozó van a tápnak. Le kell tölteni egy alkalmazást telefonra, majd a programmal szkennelni a kamera 2D-s vonalkódját, be kell jelentkezni az otthoni wifire, és a scan-t elindítani. Ezután elvileg látható a kamera a programban. De valahogy a kamerát is csatlakoztatni kellene a wifihez, és ez az, amiről nem találok semmi infót. Így mindig csatlakozási hibát jelez.

T. Cím!
Kérdésem, hogy egy wifis IP kamera felvételét (ami csak mozgásra kapcsol be) időközönként vissza tudom-e nézni okostelefonom segítségével. Ha igen melyik típusú készüléket javasolja megvásárolni.

Oldalak