Élő webkamerák Magyarországon - Mohács - Széchenyi tér

Elsődleges fülek

Mohács - Széchenyi tér
Kamera típusa / Camera type: Aviosys 9070 CS IP kamera
Tulajdonos / Owner: onlinecamera.net
Üzemelteto / Powered by: Mohács város önkormányzata
Max. felbontás / Max. resolution: 1280 x 720 pixel
Aktuális felbontás / Actually resolution: 1280 x 720 pixel

Hozzászólások

Maximálisan egyetértünk azzal, hogy a helyszíni élménneyel az IP kamera képe nem versenyezhet. Nema is ez célunk a kamerával. Vannak érdeklődők, akiknek fontos, hogy már csak honvágyból, nosztalgiából néha-néha ránézhessenek szeretett településükre. Vannak, akik releváns információt várnak az IP kamera által közvetített, pillanatnyi időjárási helyzetről. Az, hogy busójárás is a kamera látóterébe kerül csak extra lehetőség, mondhatni csak egy, de annál különlegesebb a mindennapok közül. Igen, fel lehetne készülni arra, hogy több ezer látogató követi majd a kamera képét a busójárás alatt, de amint korábban már érintettük a témát, nem ez a kamera elsődleges feladata. Örültünk annak, hogy a ustream segítségével másik kamerát is lehetett/lehet nézni, de az hosszú távon nem fenntartható, mert a stream szolgáltatás kemény pénzbe kerül, nem folyamatosan működő, élő webkamerákra tervezték annak igénybevételét. Alkalmi műsorszolgáltatásra kiváló, de egyébként állandó használatra drága. Sajnos minden pénzbe kerül, mint a szolgáltatás, a sávszélesség, a szerver bérlés és még sorolhatnánk az összes többi szükséges dolgot. Ma már az is nagy dolog, hogy van élő webkamera és hogy Mohács Polgármesteri Hivatala partner ennek üzemeltetésében. Reméljük, hogy más hivatalok is követik példáját, mert bármennyire hihetetlen, vannak hivatalok, akik kikérik maguknak, hogy ingyen kapjanak bármi is. Keressetek helyet ti is a következő kameráinknak!

A helyszínen való tartózkodást semmilyen kamera nem pótolja gyertek Mohácsra !!!A keddi műsor a legszebb igazi bensőséges hangulatos "TÉLBÚCSÚZTATÓ"!!!A helyi lakosok a keddi műsort tartják a legjobbnak igazi bensőséges "BÚSÓJÁRÁS"!!!A kamera csak "ízelítő" ha bedölik mindenről lemaradtok !!!

Nálam egész nap jó volt a vétel, kivéve amikor 1x 2x pár percre leállították a kamerát...egyébként jó volt. :)

Köszönjük a közvetítést. Mi végig tudtuk követni a mozgóképes kamerán, egész nap néztük a busóbulit, majdnem mindig volt kép, egy-két leállást kivéve. A lényeges eseményeket mind láttuk. Pár éve személyesen is ott voltunk, nagyon jól éreztük magunkat és jó volt újra szinte ott lenni. Most remélem a keddet is meg tudom nézni.

Hálás köszönet a kamerá(ka)t működtetőknek! Régi, öreg, távollakó mohácsiaknak nagyon szívmelengető lehetőség. A búsójárási alkalmi kamera is nagy ötlet! (Biztosan sohasem találtam volna meg, de a jó mohácsiak felnyomták a facebookra.) Hajrá, Mohács! Hajrá, Busók! Hajrá, kamerák!

Látható a hangfal és a "kiváltságosok"feje a képben !!!

A város honlapján 2013 busójárás-ra katt,és ott a megjelenő képen ustream-ra ismét s ezután láthatod a rögzített videokat. Stu

az a lényeg hogy más is látszik de könnyű kritizálni ki kell menni a hidegbe és csinálni vagy nézni onnan a többinek meg örülni kell meg elolvasni a komikat

Nem tudom de nálam még mindig csak egy szög látható,milyen másik kameráról van itt szó,ami az iskolából vesz fel,hogy lehet arra kapcsolódni,mert nálam egy nézet van több napja,semmiféle iskola felöli nézetet még nem láttam napok óta.Hétfőn meg potya felrakni a másikat a vasárnap ma van,szerintem kedden meg úgyan ez lesz,mert akkor a sok turista ki nem tudott maradni a városba otthonról fogja-szeretné nézni majd,tehát még nagyobb lesz a terhelés!

.ustream.tv/channel/bus%C3%B3j%C3%A1r%C3%A1s-2013-moh%C3%A1cs

Üdv,azért a kedves szakemberek akik kezelik a kamera rendszert,számíthattak arra,hogy teljes leterhelés lesz,órák óta nincs kép,ha meg van az állókép inkább mint mozgó!Erre lehetett volna valami megoldást kitalálni szerintem a tavalyi Busójárás óta!Ez így nagyon gáz,hétfőn meg már kopasz a város mit nézzen azon az ember?Én nem akartam az "érintetteket" ezzel megbántani,csak semmi értelme így akkor a kameráknak,főleg ha erre számítani is lehetett. Helyzetjelentés:fél 1 óta kép nélkül.....most van 15:40!

Valaki!!! Nem megy az élő adás a másik kamerán, ez pedig nagyon szakadozik! Valaki, csinálja meeeeegggggg! Köszi!

Több mint valószínű, hogy csak rosszabb lesz, 2 órakkor lesz a felvonulás, ami lassan itt van ,és csak jobban le lesz terhelve a szerver :)

Úgy tűnik a tél még próbálkozik. Lesz mit elkergetni Hajrá Busók. Köszönjük a lehetőséget hogy kamerán keresztül láthatjuk Nagyon jó Szép napot, és télűzést mindenkinek

A jelenleg elérhető élőkép egy Foscam FI8904W IP kameráról érkezik jelenleg. Ez VGA, azaz 640x480p felbontással rendelkezik. A másik, 1280x720p-vel bíró IP kamera, csak ezt követően kerül majd feltelepítésre, s a jelenlegi VGA IP kamera egy másik helyen kerül majd kihelyezésre, ugyancsak Mohácson.

Igen, akadozik az élőkép. Igen, lehetne folyamatosabb is az élőkép átvitel, de mivel több tucatnyian nézitek egyszerre, a hálózatnak is vannak korlátai.

Első körben ismét megosztjuk a működési körülményeket:

- A kamerát ingyen adtuk a Mohácsi Polgármesteri Hivatal használatába. Ezért ők semmit nem fizetnek, nekünk pedig semmi bevételünk nincs belőle. - A következő kamerát is ingyen biztosítjuk, az sem kerül a város számára egy fillérbe sem.

- Ha meghibásodik, az is a mi sarunk, a szerződésünk szerint nekünk kell állni a költségeket, bennünket nyúztok, ha gond van, nekünk kell javítani, vagy cserélni, hogy láthassátok az élőképeket.

- A kamera internet csatlakozását a hivatal biztosítja, de tudnotok kell, hogy 1Mbit/sec sebességgel már 10 felhasználó esetén is több másodperc lenne a frissítési intervallum. Ezért az élőkép az egyik szerverünkről érkezik, amelynek nem ez a fő feladata. Az ingyenesen elérhető élőkép kiszolgálás prioritása alacsonyabb nálunk, mint az egyéb funkciók működése, ezért ha rengetegen nézitek, lassulhat az átvitel.

Lehetne pénzt kérnünk azért, hogy szebb és gyorsabb legyen az élőkép megtekinthetőség, de ezt nem szeretnénk. Nem ez a célunk. Tudjuk, hogy ma szinte "minden ingyen van", használjuk az email fiókokat, az ingyen tárhelyeket, a videómegosztókat és még millió dolgot is. De ha valaki nyitott szemmel jár láthatja, hogy mindennek ára van. Valaki fizet azért, hogy az ingyenes dolgokat a felhasználók élvezhessék.

Eláruljuk, hogy nekünk és az önkormányzatna ezért senki semmit nem fizet. Ez csupán jópofiságból van és működik itt és más helyeken is. Ha pénzt kérnénk a kameráinkért, amelyeket ingyen adunk ilyen jellegű használatra, több pénzünk lehete, nektek pedig kevesebb kamerátok. Sok helyre ajánlottunk ki ilyen jelleggel IP kamerákat, de sok helyre nem kellettek, mert az ilyen jellegű, monthatni jótékonysági jellegű projektekben nincs pénz. Hogy egészen pontosan idézzük az egyik megkeresett partner válaszát:

"nekünk hol lehet ebben üzlet, mit adnátok az Internetért, a kamerahelyekért és az áramellátásért cserébe".

Szzóval örüljünk annak, hogy vanak élő IP kamerák és vannak, akik üzemeltetik is őket. Értetek vagyunk, nektek csináljuk és valóban ingyen és csak azért, mert lehetőségünk van rá. És köszönettel tartozunk, ha ti is megköszönitek.

Jó nézegetést!

Ha igy ki hangsulyozod INGYEN akkor müködjön is!!!

Szerbusztok ! Èn is az az mi is a csalàd nevèben hálásak vagyunk nektek,hogy lehetöséget teremtettetek annak érdekében,hogy mi öreg mohácsiak messze a hazai városunktól mint a többi honfitársaink is néha néha bele nézhessünk a városunk egy kis életébe és a kamerák segitségével egy kicsit otthon is lehessünk !!!!!!! Nekem az a véleményem,hogy az önkormányzat is adhatna ezért támogatást mert akik ezt a lehetöséget használják azok is fizetik az adókat és mégsem élnek otthon tehát amiért mi fizetünk gyakorlatilag nemkapunk semmit!!! Más magyar városokban is vannak kamerák fölàllitva de az önkormányzatok teljes támogatásával!!!! Nekem ezzel nincs szándékomban reklamálni vagy panaszkodni,hiszen nektek köszönhetjük ezt a szuper lehetöséget de sajnos nekünk nincs lehetöségünk az önkormányzatot oldalba bökni,hogy " hellókáim a városunk iránt nagy az érdeklödés" föleg a Busojárás alatt mert vannak ismeröseim a tengeren túli országogból és ök is nagy örömmel használják ezt a lehetöséget!!! Sok Sok üdvözlettel! Hálás köszönet nektek SZUPEROK VAGYTOK !!!!!!!

örülünk neki nagyon is és köszönjük nektek nem baj az ha kicsit döcög. az élmény így is meg lesz. de aki szeretné élőben is nézheti :D ott nem döcög. esetleg vacog :D köszönjük

mikor kezdődik rendesen ma a busójárás?

A programok részletesen: .mohacsibusojaras.hu A www tedd elé, mert a rendszer nem enged linkelni! :)

16.00: a Széchenyi téren „A legenda újraéled” – a Busó Club megemlékezése a II. mohácsi csatáról, koszorúzás a három vitéz szobránál, majd busók tánca

Skacok! Köszönöm, hogy távolból láthatom kis pátriám főterét, és azt is, hogy kicseréltétek egy sokkal jobbra a webcam-et. Mivel egyéb módon nem tudom megköszönni, szóbeli vállonveregetésben részesítem az egész társaságot!

Helló! Ennyire nem lehettek kegyetlenek!!!! Egészen a mai napig jól müködött a kamera. Miért pont most nem láthatunk semmit???????????

türelem rózsát terem, jelen esetünkben egy sokkal jobb felbontású kamerát. Sőt, hogy megvigasztaljalak, 2 (kettő) kamera is lesz!

Mielőtt mindenki összeesküvés elméleteket kezd gyártani megosztjuk a gond okát. Pénteken a futár elég későn érkezett a HD kamerával a hivatalhoz, így a hivatalnak péntek délután már nem volt ideje a megapixeles IP kamera telepítésére. A kapott infók alapján a kamera cseréje hétfőig váratni is fog  magára, így addig marad a jelenlegi kamera.

A pozícióból való elmozdulás oka röviden annyi, hogy a régi kamera leszerelésre került az új érkezésekor, de mivel nem volt idő a cserére, vissza lett rakva a régi, VGA felbontású IP kamera. Valószínűleg ennek a rögzítése nem volt elég erős, mivel magától elmozdult reggelre. Reméljük, most már marad is a pozíció.

Jó élő webkamera nézegetést nektek!

A régi VGA kamera nem 640*480-as volt? Mert akkor most át vagyok verve, vagy jól láttam, és 1280*720. :) nekem nagyon bejön, és megérdemeltek egy pezsgőt

Szép napot! Valami nincs rendben a kamerával , remélem ránéznek az illetékesek! Mivel nem ezt szeretnénk látni!!! Köszönöm !

helyetted is beleolvastam a korábbi posztokba: LECSERÉLTÉK A KAMERÁT JOBB MINŐSÉGŰRE. Mutathatták volna a Super Bowl-t is közben, de ennyi jutott. Viszont most nagyon jó képet kaphatsz, láthatod, ahogy pakolják a rőzsét. Sőt, lesz még egy webkamera, másik szögből.

Miért csak ez a kép látszik? Ma nem láthatjuk a teret, úgy mint eddig?

Helló,én kérdezném vasárnap a Búsójárás csak ebből az egy szögből lesz látható?Vagy ha van több nézet akkor hogy tudom megnézni?Köszi...

A ne ezt a kamerát nézd! A másik valószínű az iskolából követi az eseményeket vasárnap. Stu

igen van több szög majd vasárnap meg kedden olyan kamera lesz mint a tv-ben látnánk a teret, amugy az iskolának a szögéböl vetitik

Lenne még egy kérdésem,vasárnap és kedden is ilyen robotos lesz a mozgás,vagy javulni fog addig még a helyzet?Köszönetem.

nem lesz ilyen akadozott rendesen mint a filmben !!!

Helló,mikor lesz rendes a mozgás,vagy ha már túl sokan nézzük ilyen marad?Mert lesznek jópáran akik a kamerán keresztül nézik majd.És a több szögből való betekintést mi is tudjuk állítani otthon,vagy az automatikus lesz?Köszönetem.

Ok,köszi szépen a választ és további jó fejlesztést kívánok akkor!

Mohács számára biztoítunk plusz még egy kamerát, így ma érkezik a Polgármesteri hivatalhoz az újabb HD kamera is, amely még ma telepítésre is fog kerülni. Mindkét kamera képe elérhető lesz az oldalon, s nem csak ma, hanem a későbbiekben is folyamatosan.

Mostanaban jol mukodik a kamera nezem is a Busojarast :D

Ha bárkit is érdekel, tisztában lehet vele, hogy Mohács is járási központ lesz/lett, de ez nem csak egy tábla kihelyezését jelenti, hanem óriási munkát is a hálózatot üzemeltetőkre is. A rendszergazdák 100%-on járnak és minden idejük az átállásra megy el. Amint helyre kerülnek Mohács dolgai is, a kamera is elérhető lesz ismét.

Pl. Mórahalom esetében ez annyit tett, hogy bár október elején megvolt a szándék a kamera kihelyezésre, mindezidáig nem került még sor rá.

Hiába írunk ide bármit úgy sem történik semmi !!!"Magyarország így szeretlek" !!!!

Oldalak