Foscam IP kamera beállítása - használati útmutató az FI8908W típus segítségével

FI8908w

 

Tény, hogy mindenki onnan vásárol biztonsági kamerát, ahonnan csak akar, de mi reméljük, hogy inkább bennünket választanak ismeretlen, csak eladni akaró, bizonytalan források helyett. Hogy miért? Mert mi értünk is a kameráinkhoz, napi szinten használjuk őket és mert minden segítséget megadunk azok számára, akiket vevőinknek, előfizetőinknek tudhatunk. A segítségnyújtás legfőbb bizonyítéka ez a használati útmutató, amelyben minden fontos információ megtalálható a Shenzhen FOSCAM Intelligent Technology Co.,Ltd által készített termékek használatáról. Persze mi is tévedhetünk, kimaradhatnak számunkra kevésbé fontos részletek, ezért arra kérjük önt is, írjon nekünk az oldal alján és tegye fel bátran kérdéseit! Tudásunk legjavát adva segíteni fogunk!

 

A Foscam IP kameráinak beállítási menetéről készült képernyőmentéseket egy FI8908W WiFi biztonsági kamerával mutatjuk be, hiszen a firmware felépítése nagyon hasonló a különböző típusoknál és ebben a kamerában több funkció is elérhető, mint a fix, kültéri változatokban.

 

Amikor kibontjuk a csomagot az alábbi tartalmat találjuk benne:
1. IP kamera 1 db
2. Wi-Fi Antenna (csak wireless típusoknál) 1 db
3. 220V-os tápcsatlakozó 1 db
4. Hálózati kábel a konfiguráláshoz 1 db
5. Kamera tartó 1 db
6. Telepítő CD 1 db (rajta angol nyelvű használati útmutató és az IP Camera Tool szoftver)
7. Magyar nyelvű használati útmutató1 db
8. Angol nyelvű használati útmutató 1 db

 

Első lépésként nyissuk ki a csomagot!

 

Wireless modellek esetén csatlakoztassuk az antennát a kamerához.

 

 

 

A kamerát a csomagban található adapter és hálózati kábel segítségével kapcsoljuk be és csatlakoztassuk a routerhez.

 

A vezetéknélküli Router vagy Access Point SSID azonosítójának megváltoztatását csak vezetékkel csatlakoztatott módban tudja először módosítani! Későbbiekben, ha már "látja" a kamera a WiFi hálózatot, bármilyen módosítást el lehet végezni rajta vezetéknélküi módban is!

 

Ha a kamerát egyenesen a számítógéppel kötjük össze, a számítógép hálózati kártyájának rendelkeznie kell fix IP címmel a hálózaton belül, különben a kamera és a PC nem fog tudni kommunikálni egymással!

 

 

A hangolás egy "pici" de igen hatékony szoftver telepítésével kezdődik. Minden kamera csomagolásában talál egy mini CD-t, amelynek tartalmában többek között megtalálja az IP Camera Tool program telepítőjét is. Az IPCamSetup_en.exe fájt elindítva telepítse fel a számítógépére a programot. Ha a mini CD a szállításkor megsérült vagy elvesztette, az IPCamSetup.exe linkre kattintva letöltheti tőlünk.

 

A telepítő elindítása után a fenti képernyő fogad bennünket. Nincs más dolgunk, mint a "Next>" gombra kattintanunk.

 

Kattintsunk ismét a "Next>" gombra.

 

Készen is vagyunk a telepítéssel. A "Close" gombra kattintva újra fog indulni számítógépünk.

 

IP Camera Tool

A telepítő létrehozott egy IP Camera Tool nevű parancsikont számítógépünk asztalán. A programot elindítva a fenti kép fogad bennünket, ahol sorba rendezve láthatjuk a működő kameráinkat a hálózatba kötve. Ha az Internet Explorer az alapértelmezett böngészőnk, kattintsunk kettőt a kiválasztani kívánt kamera nevére.

 

Figyelem! Ha nem jelenik meg kamera a listában ne ijedjen meg! Amennyiben nincs tisztában a számítógépén futó tűfalának és vírusirtójának konfigurálásával, úgy ideiglenesen inaktiválja számítógépe tűzfalát és vírusirtóját, ha viszont lehetősége van rá, úgy engedélyezze kézzel a program tűzfalon történő átengedését és a vírusirtó melletti használhatóságot a vírusirtóban! Egyes vírusirtók, mint pl. az Avast, Norton, Eset vírusirtó/tűzfal kombója is képes a program használatát akadályozni! Helyezzük egy-két percre hatályon kívülre őket, amíg bekonfiguráljuk a kameránkat. Ha nem kívánja hatályon kívül helyezni biztonsági szoftvereit, kérje számítógépe forgalmazóját vagy rendszergazdáját, hogy végezze el önnek a tűzfalban és/vagy a vírusirtóban szükséges módosításokat!

 

IP Camera Tool

Ha a program hibát észlel a kamera hálózati beállításainál, a fenti ablak fog előugrani a módosításhoz. Itt kövesse a kitöltés értelemszerűen.
IP Address: kamera saját IP címe a belső hálózaton.
Subnet Mask: ha nem módosította a saját hálózati beállításait, akkor alapértelmezettként a 255.255.255.0.
Gateway: az ön routerének címe.
DNS Server: saját internetszolgáltatója DNS1 szerverének címe.
Http Port: a kamerához rendelt hálózati port. Több kamera esetén mindegyiknek különböznie kell.
Password: a kamera gyári alapbeállításai szerint: üres.

Ha a Using DHCP opciót jelöli be, akkor a router osztja ki a kamera számára a belső hálózati IP címet. Ebben az esetben az élőképet nem fogja tudni honlapunkon keresztül elérni, hiszen minden újra-csatlakozáskor más és más lesz a kamera belső IP címe, s a router nem fogja tudni továbbítani a port számot a kamera számára.

 

Ha korábban hatástalanította tűzfalát, most már vissza is kapcsolhatja azt!

 

Ha a helyes beállítások után a kettő kattintás hatására nem jelenik meg az Internet Explorer-ben a kamera bejelentkezési képernyője...

...nyissuk meg az Internet Explorer-t és írjuk be kézzel a kameránk ip címét az itt látható módon!

 

Ha még nem használtuk korábban a Foscam FI8908W típusú IP kamera vezérlő szoftverét, kezdjük a fenti képen látható módon a legelején.

Az FI8908W WiFi biztonsági kamera vezérlő szoftvere több böngészőt is támogat. Internet Explorer 6 vagy újabb verzió esetén csak 32 bites Windows alatt fog stabilan működni a kamera, de lehetőségünk van még Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari böngészők használatára is, de ekkor az "alsó" Login gombra kattintással kell belépnünk a kamerába!

A használatba vételhez szükség van egy ActiveX verzérlő telepítésére. Ahhoz, hogy az ActiveX vezérlő telepíthető legyen, a fenti képet követve kattintson a böngészője Eszközök >> Internetbeállítások menüpontjára...

 

... majd az "Általános" fülről navigáljon ...

 

... a "Biztonság" fülre. Itt a nyíllal megjelölt "Egyéni szint" gombra kattintva ...

 

... beállíthatja a fenti ActiveX-vezérlő és beépülő modulokra vonatkozó, általunk javasolt paramétereket. Amennyiben mindent pontosan úgy állított be, ahogy az a fenti képen látszik, az OK gombra kattintva érvényesítheti a módosításokat!

 

Mielőtt megnyitnánk a kamera bejelentkező felületét, inaktiváljuk az Internet Explorer "Védett" módú működését. Ha megvagyunk vele, kattintsunk az OK gombra és indítsuk újra az Internet Explorert.

 

Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera böngészők használata esetén nincs szükség ActiveX vezérlő futtatására, de ott néhány funkció (rögzítés, bizonyos típusoknál hangátvitel, mozgás érzékelés, stb.) az online webes kezelőfelületen nem elérhető.

 

Nyissa meg ismét a biztonsági kamera vezérlő szoftverét a korábbiakban leírt módon, majd a fenti képen látható eljárással telepítse a kamera által igényelt ActiveX vezérlőt! Ezt természetesen a saját számítógépén csak egyszer kell elvégeznie.

 

Ha nem jelenik meg a fenti Active-X vezérlő telepítésének figyelmeztető ablaka, vizsgálja meg saját számítógépének beállításait, mert bizonyára van olyan program, biztonsági szofver a gépére telepítve, amely akadályozza az Active-X vezérlő használatát!

 

Amikor a telepítésnek vége...

 

FI8908w

...máris megjelenik a bejelentkezési képernyő. A gyári beállítások szerint az admin/üresjelszó* páros használható a belépéshez!

 

* üresjelszó jelentése: a mező nem tartalmaz karaktereket!

 

FI8908w

...azonnal láthatja a kamera által Önnek közvetített élő képet.

 

FI8908w

A kamerába épített szoftver egyszerre tudja megmutatni Önnek a sajátjával együtt összesen 9 kamera közvetítését. Ennek beállítására későbbiekben részletesebben ki fogunk térni.

 

FI8908w

A piros nyíllal megjelölt kamera ikonra kattintva máris indulhat az MPEG-4 formátumban történő rögzítés. Amennyiben a mozgásérzékelés be van állítva a kamera szoftverében (erről a későbbiekben még szó lesz), a kamera automatikusan menteni kezdi a videófelvételt. A saját számítógépre történő rögzítés számítási kapacitását a kamera megnyitott vezérő szoftverét futtató számítógép erőforrásai végzik. Saját tapasztalataink szerint egy 9 Foscam IP kamerából álló rendszer kényelmesen elfut egy 2Ghz-es Core2 Duo processzorral szerelt számítógépen a gyári szoftvert használva hozzá, bár meg kell jegyeznünk, hogy a valós idejű MPEG-4 tömörítés megterheli a rendszert, magas áramfogyasztást előidézve a rögzítést végző számítógép energia-felhasználásában. Tudta, hogy egy asztali számítógép folyamatos üzemeltetése 8-10.000 Ft-ot is jelenthet Önnek havi szinten? A kamerák felvételeinek kezelésre összeállított FTP tárolási csomagjaink ennél kedvezőbb áron is elérhetőek az ön számára, s a felvételeket is bárhonnan el tudja érni velük!

 

FI8908w

Ugyanilyen egyszerű megállítani a videó rögzítését is.

 

FI8908w

Ugye milyen egyszerű? Máris kész a lejátszásra alkalmas .avi kiterjesztésű, MPEG-4 tömörítésű biztonsági felvétel.

 

FI8908w

A "For Operator" menüre kattintva elérhetővé válik két nagyon fontos funkció. Ezek közül az első a "Resolution" választási lehetőség, azaz felbontás opció. Választhatunk 320*240 és 640*480 pixeles felbontások között. Természetesen a nagyobb felbontás nagyobb képméretet, így nagyobb videó és fájlméretet eredményez. A nagyobb felbontást csak akkor használjuk, ha az internetünk felöltési sebessége ki is tudja szolgálni a kamera igényét. A kisebb, 320x240-es felbontás kisebb képméretet, rosszabb nagyíthatóságot, de sűrűbb adatküldést tesz lehetővé. Ez természetesen nagyobb képszámot jelent adott időszakon belül.

 

FI8908w

A második a "mode" opció. Mi amint a képen látjuk, az outdoor lehetőséget ajánljuk Önnek beállításra. Outdoor funkcióban a kamera fényérzékenysége a lehető legszélesebb, míg az 50 HZ vagy a 60 HZ (európai vagy amerikai szabványok a képfrissítési módra vonatkozóan) beállítások esetén kültérben, vagy nagyon fényes helyeken a kamera nem ad használható minőségű felvételeket. Zárt terekben, irodákban, raktárépületekben nyugodtan használhatjuk az 50 HZ opciót!

 

Jöhet a komolyabb rész. Most következik a biztonsági kamera működéséhez szükséges legfontosabb paraméterek beállítása. Ha a "For Administrator" menüre kattint...

FI8908w

... a fenti kép fogadja. Ezen a lapon figyelhető meg a kamera beégetett azonosító kódja, amelyet a kamera vásárlásakor kiállított számlára is felvezetünk. Ezért is elegendő a számla a garancia érvényesítéséhez. Ez a szériaszám egyben a kamera MAC address címe is vezetékes hálózatokhoz. A jobb oldali menüsoron fogunk most végighaladni, s megpróbáljuk megmagyarázni a látott információkat Önnek.

 

FI8908w

Az "alias" mezőbe írva állíthatjuk be azt a nevet a kamera számára, amely az IP Camera Tool programban látszódik.

 

FI8908w

A látottak önmagukért beszélnek. Megadhatjuk, hogy a kamera melyik időzónában van elhelyezve, illetve melyik szerverrel szinkronizálja saját óráját. A pontos idő beállítása azért fontos, mert a kamera a felvételek készítésénél a fájlok nevébe beépíti az aktuális dátumot. Ez a későbbi kereshetőség szempontjából lényeges lehet.

 

FI8908w

A User Settings adatlapon adhatjuk meg a kamerához hozzáférhető felhasználók belépési adatait. Három típusú felhasználót tudunk megkülönböztetni. Az "Administrator" jogkörrel felruházott felhasználók módosíthatják az Összes adatot a kamerában. Az "Operator" jogkörrel rendelkező felhasználók "csak" a felbontásra és a fényerősségre vonatkozó beállításokra jogosultak. A "Visitor" jogkörrel rendelkezők csak az élőkép megtekintésére és a felvételek rögzítésére jogosultak. Természetesen az élőkép és a rögzítés mind az "Administrator" és mind az "Operator" típusú felhasználók számára elérhetőek.

 

FI8908w

A "Multi-Device Settings" menü az a hely, ahol beállíthatjuk a kamera szoftverében, hogy a saját képén kívül még másik 8 kamera képét is kezelje. Ezzel a funkcióval elkerülhetjük, hogy egyszerre 9 kamerára kelljen egyenként bejelentkezni. Rákattintunk a "The 2nd Device" stb. elemekre és a fenti "Device List in Lan" listának a kívánt sorára kettőt, vagy az "Add" gombra egyet kattintva máris hozzáadhatjuk a kiválasztani kívánt kamera adatait a több kamerás üzemmód kihasználásához. Természetesen a User és a Password mező elemeit kézzel kell beírnunk! Amikor elkészültünk a "Submit" gombra kattintással érvényesíthetjük a módosítást. Ha jól dolgoztunk, máris láthatjuk a többi kamera képét is egy felületen a bejelentkezési képernyő utáni ablakban.

 

Ha távolról is szeretné elérni a kamerákat egy bejelentkezéssel, akkor ne a helyi, hanem az internetes IP címet vagy DynDNS hosztnevet írja be a csatolandó kamerák számára!

 

FI8908w

A hálózat beállítására szolgál a "Basic Network Settings" menüpont.

- Az alapállapotú "Http Port" 80-as értékét mindenképpen változtassuk meg. Ide írhatunk bármit, amelyet más hálózati eszköz nem használ, de sosem lehet több kameránál ugyanaz a port száma bejegyezve. Ha mégis egyformák, a kamerákat csak saját hálózatán belül fogja tudni használni, az internetről csak egy kamera fog tudni működni az azonos sorszámú port-kiosztás miatt. A különböző portok száma a távoli elérhetőséget biztosítja. A routernek minden kamera esetén más és más portra van szüksége a kérelmek továbbítása érdekében. Ha kívülről szeretné a kamera vezérlő szoftverét elérni, vagy az ONLINECAMERA rendszerbe kötve az élőképet is szeretné megtekinteni, akkor a portoknak minden kamera esetében eltérőnek kell lennie.

- Az "Obtain IP from DHCP Server" jelölőnégyzet aktiválásával a biztonsági kamera a saját IP címét a router DHCP szerverétől fogja megkapni. Ezt a funkciót akkor alkalmazzuk, ha a kamera élőképét nem kívánjuk az ONLINEAMERA rendszerbe kötve használni, ugyanis amikor az Ön kattintására az ONLINECAMERA az Ön kameráját keresni fogja az interneten keresztül, egy megadott címet fog felkeresni. Ha a kameráját teljeskörűen szeretné az ONLINECAMERA rendszerén belül használni, saját magának kell kézzel kiszotani a kamera IPcímét és egyéb paramétereit. Nem kell megijedni, mert...

 

FI8908w

... a fenti képen megmutatjuk a beállítás egyszerűségét.

- Ha tudja, hogy az Ön routerének a belső hálózati IP címe pl. 192.168.228.1, akkor a kamerának is hasonló ip címet kell megadni, de az utolsó számnak másnak kell lennie. Ennek kisztását az ONLINECAMERA a 151-es számtól kezdve ajánlja. Ezek az IP címek nem gyakran használtak más szoftverek által. Természetesen minden kamerának más és más ip címet kell megadni. Pl. 192.168.228.151, 192.168.228.152, 192.168.228.153, stb.

- Meg kell adnia az alhálózati maszk adatait is. Ez minden általunk tesztelt router esetében alapértelmezettként a 255.255.255.0 szám.

- A Gateway mezőbe írja be az Ön routerének ismert IPcímét. Pl. 192.168.228.1

- A DNS szerver IP címét az internet szolgáltatójával kötött szerződésről vagy a szolgáltatója honlapjáról tudja elérni. Az elsődleges DNS IPcíme a Magyar Telekom eseténben p. 84.2.44.1

- A port számának megadása hasonló a az IPcímek kisztásához. Optimális esetben minden kamerának különböző port számot kell megadni a távoli elérések érdekében. Az ONLINECAMERA az XXX.XXX.XXX.151-ip kiszotáshoz a 151-es portszámot ajánlja. A következő kamera esetén az XXX.XXX.XXX.152-es ip címhez a 152-es port bejegyzést ajánlja, s ez folyamatosan mehet tovább az utolsó kameráig.

A korábban megszokottakhoz hasonlóan a változtatások végrehajtásához a "Submit" gombra kell kattintani.

 

FI8908w

A "Wireless Lan Settings" menüpont mezőinek kitöltésével tudja használatba venni a kamerát meglévő router-én keresztül minden vezetékelés nélkül. Kattitson a "Scan" gombra, majd ha a lista üres, ismételje meg a lépést és máris kiválaszthatja saját hálózatát a kamera számára. Az "SSID" mezőbe egyébként kézzel is beírhatja routerének SSID azonosítóját. Ezt az azonosítót vagy nem változatatta meg a router menüjében, vagy Ön adta meg a router számára. Az SSID azonosítót látja akkor is, amikor a számítógépével a saját vezeték nélküli hálózatára szeretne felcsatlakozni. A vezetéknélküli hálózat alkalmazott csatornáját a kamera automatikusan fogja beállítani. Az "Encryption" lenyíló menüből választhatja ki a kívánt titkosítást. Adja meg a hálózati kulcsot és a "Submit" gombra kattintással érvényesítse a beállításokat. a kamera újra fog indulni. Várjon min. 1 percet, majd húzza ki a hálózati kábelt a kamerából. Egy-két perc elteltével a kamera meg fog jelenni a WiFi hálózaton. Feltéve, hogy nem használ MAC cím szűrést is. Ha használ, úgy adja meg a kamerán található MAC címet a router számára (!kettő is van belőle a kamerán, de nekünk a kisebb címkéről kell a WiFi adapter által használt MAC cím!) és mennie kell mindennek zökkenőmentesen.

 

FI8908w

Ha nem használunk routert, s csak egy kamera érdekében telepítettük ADSL csatlakozásunkat, az "ADSL Settings" menüpontban megadhatjuk az ADSL csatlakozási adatainkat, így a felhasználói nevünket és a jelszavunkat.

 

FI8908w

Ha a routerünk ismeri az UPnP to Map Port opció kihasználását, kiválasztva a jelölőnégyzetet aktiválhatjuk ezt a funkciót.

 

FI8908w

A "DDNS Service Settings" az egyik legfontosabb funkció a biztonsági kamera beépített szoftverében. Ha távolról szeretnék elérni kameránkat, vagy az ONLINECAMERA rendszerbe szeretnék ágyazni az Ön kameráját vagy kameráit is, itt beállíthatjuk az ehhez szükséges paramétereket.

Amennyiben Ön nem rendelkezik a szolgáltatója által kiszotott statikus IPcímmel, és minden internetre csatlakozás alkalmával új IPcímet kap a szolgáltatójától, használatba veheti a DynDNS.com ingyenes szolgáltatását a távoli elérés érdekében. Amikor az Ön kamerája újra felcsatlakozik az internetre, a szolgáltatója által kapott új IPcímét a fent megadott paraméterekkel bejelenti a DynDNS szerveréhez, s Önnek csak a DynDNS regisztrációja során a saját maga által megadott Hostname adatait és a kamerájának port számát kell ismernie.

 

FI8908w

A Foscam IP kamerái képesek a mozgási eseményekről e-mail-ben értesíteni Önt. A "Mail Service Settings" menüpontban beállíthatja a szükséges adatokat az értesítéshez, így a címzett e-mail címét (Receiver 1, 2, 3, 4), a küldő adatait (Sender), a küldéshez használt SMTP szerver címét, s ha a küldéshez szükséges azonosítás, a felhasználói nevet és a jelszót is (Need Autentication=X, SMTP User, SMTP Password). A kamera szoftvere nem tud SSL titkosítást használni és a küldéshez a 25-ös portot használja.

 

FI8908w

Az "FTP Service Settings" menüponton belül adhatja meg a rögzítésre használt FTP szerver elérési adatait. Amennyiben a kamera az ONLINECAMERA rendszeren belül végzi működését, ezeket az adatokat tőlünk fogja megkapni.

Az "Upload Image Now" jelölőnégyzet bejelölése és a feltöltési periódus (másodperceket jelent) beállítása esetén a kamera folyamatosan a megadott periódusban fogja feltölteni felvételeit az FTP szerver irányában (pl. 1 = másodpercenként 1 db felvétel).

 

FI8908w

A fenti képen láthatja, hogyan kell beállítani a kamerát folyamatos rögzítésre. Az "Upload Interval (Seconds)" mezőbe írt szám jelenti, hány másodpercenként rögzítsen a kamera felvételt. Amennyiben az Ön internet csatlakozása lassabb, mint amit az itt megadott paraméterek alapján a kamera igényelne, természetesen kevesebb lesz a feltöltött képek száma is a tervezettnél. A beállítással óvatosan bánjon, mert ha a csatlakozás ki tudja szolgálni a kamera igényét, akkor 24 óra alatt a kamera 80.000 db-nál is több felvételet készíthet a megadott FTP szerver könyvtárába, s akár 4-5 GB-os adatforgalmat is képes generálni egyetlen nap alatt!

 

FI8908w

Az "Alarm Service Settings" menüpont is egy sarkalatos pontja a beállításoknak!

- A "Motion Detect Armed" bejelölésével aktiváljuk az IP kamera mozgásérzékelőjét.

- A "Motion Detect Sensibility" lenyíló menü elemeivel választhatjuk ki a kamera mozgásérzékelőjének érzékenységét. Az ONLINECAMERA az 5-10 közé eső értékeket javasolja beállításra. Az alacsony érzékenység (1-es a legalacsonyabb) még alkalmas egy ember mozgásának jelzésére 1-2 méter távolságból, de a pontos beállítás mindig helyfüggő.

- Az "Alarm Input Armed" és az "IO Linkage on Alarm" opciók a külső eszközökkel, pl. riasztókkal történő integrálás beállítására szolgálnak.

- A "Send Mail on Alarm" opciónál bejelölhetjük, hogy szeretnénk-e a korábbiakban megadott e-mail címünkre értesítést kapni mozgás esetén.

- Az "Upload Image on Alarm" bejelölésével aktiválhatjuk az FTP szerverre történő rögzítés indítását mozgási esemény hatására. Az ONLINECAMERA rendszerbe kötött kamerák ezt a funkciót használják.

- Az "Upload Interval (Seconds)" mezőbe írt szám jelenti, hogy hány másodpercenként rögzítsen a kamera felvételet az FTP szerverre. Értelemszerűen itt is érvényes, hogy amennyiben az Ön internet csatlakozása lassabb, mint amit az itt megadott paraméterek alapján a kamera igényelne, természetesen kevesebb lesz a feltöltött képek száma is a tervezettnél.

- A Scheduler jelölő aktiválásával lenyílik egy kattintással módosítható riasztási-idő táblázat. Negyedóránkénti időközöket tudunk meghatározni a kamera általi riasztási események működéséhez. Amenyiben lassúnak tűnik a bejelölgetés ne ijedjünk meg, mert kettőt kattintva egy adott órára, máris mindegyik elem állapota meg fog változni!

 

A "PTZ Settings" egy nagyon hasznos menü. Rögtön kezdjük azzal, hogy a "Go center on boot" opciót inaktiváljuk, azaz kivesszük előle a pipát. Ha elmentettük a beállítást, akkor ennek hatására a kamera nem fog "elmászni" újraindítást követően (pl. áramszünet esetén), hanem maradni fog a korábban figyelt célponton. A többi számok változtatásával a biztonsági kamera fejének mozgási sebességét lehet optimalizálni. Tetszés szerint mindenki állítsa be magának a legkényelmesebb sebességet!

 

FI8908w

Az "Upgrade Device Firmware" opcióban frissíthetjük a kamera szoftverét. Ennek használatát nem javasoljuk, elkerülve a rossz frissítésekből eredő (áramkimaradás frissítés közben, stb.) problémákat. A helytelen firmware frissítés (pl. rossz firmware feltöltése, félbeszakadt frissítés, stb.)nem jelent garanciális javítást vagy cserét! Ezt kérjük vegyék figyelembe, mielőtt nekiugranak a frissítgetésnek!

 

FI8908w

A "Restore Factory Settings" gombra kattintva visszaállíthatjuk a kamera beállításainak gyári állapotát. Természetesen csak az "OK" gombra kattintás után fog bekövetkezni a változtatás. Ugyanez a funkció a kamera reset gombjának 10 másodperces nyomva tartásával is aktiválható.

!!!Amennyiben visszaállította a gyári adatokat, a bejelentkezési adatok is módosításra kerültek. !!!

A gyári alapbeállítások szerint a következő adatokkal tud bejelentkezni a kamera szoftverébe:

- Felhasználói név: admin

- Felhasználói jelszó: nem kell beírni semmit, üresen kell hagyni

 

Ha elgépelés vagy bármilyen ok miatt nem tud a kamerára bejelentkezni, a kamerán (vagy a kábelkötegen) lévő RESET gomb 10 másodpercig nyomva tartásával vissza tudja állítani az eredeti gyári állapotokat a készüléken. Ezt követően a fenti név/jelszó párossal már be fog tudni jelentekezni kamerájába. A RESET funkcióról bővebben a Segítség - FAQ menüponton belül olvashat. 

 

FI8908w

A "Back" gombra kattintva visszakerülhet a kamera élőképének megtekintésére és a videó rögzítésének menedzselésére használható oldalra.

Az interneten keresztüli távoli használat beállítását további blogbejegyzéseink segítik. Kérük, látogassa meg az alábbi weboldalakat, ahol segítséget nyújtunk a Dynamic Network Service (DynDNS) rendszerében való regisztrációban, valamint a port átirányítások beállításában is különböző típusú routerek szemléltetésével. Ha hosszú a hivatkozás, használhatja is honlapunk keresőjét az egyszerűbb navigációhoz!

 

DynDNS regisztráció ill. használata:

http://onlinecamera.net/blog/dyndns-es-az-ip-kamera-beallitasa-interneten-keresztuli-tavoli-elereshez-20091205

 

Port átirányítás beállítása egy TP-LINK TL-WR741N típusú router segítségével:

http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-tp-link-tl-wr741n-routerben-20100705

 

Port átirányítás beállítása egy Edimax BR-6204Wg Broadband típusú router segítségével:

http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-edimax-br-6204wg-broadband-routerben-20100705

 

Port átirányítás beállítása egy Belkin N+ F5D8235-4 v2000 típusú router segítségével:

http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-belkin-F5D8235-4-v2000-routerben-20100705

 

Port átirányítás beállítása egy Asus WL-520GC típusú router segítségével:

http://onlinecamera.net/blog/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-asus-wl-520gc-router-segitsegevel-20091206

 

TP-Link TL-MR3420 3G/3.75G router és Telenor ZTE MF110 USB modem beállítása:

http://onlinecamera.net/20110321-kameras-megfigyeles-mobil-internet-halozaton-tp-link-tl-mr3420-router-es-telenor-zte-mf110-usb-modem-beallitasa

 

Reméljük, hogy sikerrel végzett a kamerája beállításával. Amennyiben mégis elakadt volna, s úgy érzi, hogy bármiben segítségére lehetünk, kérjük keressen bennünket bizalommal! Higgye el, segíteni fogunk, de nézze el nekünk, hogy csak saját vevőinknek nyújtunk terméktámogatást!

Hozzászólások

Üdvözlet,

Egy FOSCAM FI8904W IP kamerát használok. Asztali gépen - távolról is - kiválóan működik minden, de mobil exközön (HTC Kaiser) nem tudom elérni a kamerát.

Mi a tendő?
P.A
.

Nem szeretném elkeseríteni, de a Windows Mobile 6.1 (de még a 6.5) gyári böngészője sem rendelkezik olyan tudással, amely képes lenne az élőkép megtekintésére, hiszen nem kezeli az ActiveX vezérlőket, de az MJPEG stream megjelenítéséhez is kevés. Erre a telefonra az Opera Mobile 8x vagy 9x még elérhető, sajnos azonban annak tudása is hagy még kívánnivalót maga után. Keresnie kell olyan külső (vélhetően fizetős) alkalmazást, amely képes megjeleníteni az eszközről az élőképet. Érdekesség, hogy Android-ra ill. IOS-re ingyen is elérhetők ilyen tudású szoftverek, bár az IOS Safari-ja önmagában is képes az élőkép megjelenítésére "Server Push" mód használata esetén.

Nekem OMNIA2-m van és a kamerához volt egy cd amin rajta volt egy kis IPCamera java program. Melyel ugyan nem 100%-osan de 90%osan tudom használni. Gondolom a HTC is kezeli a javát, próbálja ki. Ha böngészőben szeretné elérni akkor érdemes a CGI-vel játszani egy php fájlal. A CGIket elérheti itt az oldalon azt hiszem a letltések alatt.

Valamiért valamit:
Én arra lennék kiváncsi hogy ezek az infra ledek nincsennek e káros hatással a szervezetre tartos használatkor sem? Semmilyen anyagot nem találtam erről sehol. Pici gyerkőceim vannak és kvázi bébiőrként használom a kamerákat, de az a kételyem támadt hogy m8vel rendszeresen kiteszem gyermekeim ezeknek a "sugárzásoknak" nem e tesek ezzel valami rosszat? Ha lehetséges valami külső hivatkozást, vizsgálatot, tesztet, orvosi véleményt szivesen venném ha linkelnének.
Köszönettel
apuka

Sok témát nem nagyon találni a neten erről, amely erősíti az elképzelést, hogy valószínűleg nem sok negatív hatása van a szervezetre az infra sugaraknak. A wiki.answers.com oldalon található angol bejegyzés szerint jelenleg nincs tudomásunk arról, hogy az infra sugaraknak káros hatásai lennének a szervezetre, azonban vannak gyanúra utaló jelek, hogy hatással lehet a csecsemőmirigy ill. a homloklebeny működésére, de ezen kívül "csak" melegítő, égető hatásuk ismert.

Ha a kamerákban lévő infra ledeknek van is egyelőre nem ismert ill. nem mért vagy nem kimutatott káros hatásuk a szervezetre, 5W-os teljesítményükkel több méter távolságból feltételezhetően vajmi keveset árthatnak az élő szervezet számára. De ez csak akkor biztos, ha valaki tudományos keretek között kimutatja majd tanulmányában rövid vagy hosszú távú hatásukat.

Üdv,

olyan kérdésem lenne, hogy milyen lehetőségem van a kamera WIFIs MAC címének kiolvasására(a LANos az ID azt tudom, de azzal nem tudom beengedni a routerre, ha pedig ráscennelek akkor nem látja a hálózatot) se a status cgi se a params nem tartalmazza. Válaszát előre is köszönöm

Az általunk forgalmazott eredeti Foscam IP kamerák mindegyike külsőleg tartalmaz olyan matricás megjelölést, amelyekről egyszerűen leolvashatók a LAN vagy a Wireless MAC címek. Az alábbi mellékelt képen látható, pontosan hogyan is néznek ki ezek a jelölések.

Kék jelölés:
A kamera szériaszáma
Zöld jelölés: Vezetékes (LAN) hálózati adapter MAC címe és gyári bejelentkezési adatok
Piros jelölés: Wireless adapter MAC címe és a WiFi kártya szériaszáma


Értem, köszönöm. És mi a teendő ha én ezt kéz alól vettem és az elöző tulaj leszedte hogy ne tufdjon hozzáférni senki, és a routerében sincsennek már benne az adatok? Ha lelett szedve a matrica akkor már többet nem lehet elérni a mac címet? Nekem is az lett volna az első dolgom, hogy lekaparom mert ha bárki le tudja olvasni onnantől már nem biztonsági kamera.... Valamimódja csak van hogy kiolvassam belőle. Vezetéken keresztül elérem a kamerát, működik is, semmi baja, csak wifin nem érem el.kellene a mac cím hogy engedélyeztetni tudjam.

Vegye le a MAC cím szűrést a hálózatról, majd olvassa ki a routerből a kamera címét, s visszarakhatja újra a szűrést. Egyébiránt a MAC cím szűrés a legkevésbé biztonságos módja a wireless hálózat levédésének. Hozzá értő kezek hamar klónozzák a címet a hálózati adatforgalomból és már benn is vannak a gépében biztonsági kamera nélkül is...

ha ilyen egyszerű lenne nem kérdeztem volna.... :) de a routerhez nem férhetek/ek hozzá.... laptopomra tudom dugni, de ezekszerint önök sem ismernek erre közvetlen "kiolvasásos" módszert, melyhez nem kellene harmadik készülék.... :(

biztonság: a cég IT-se megmutatta negyedóra alatt feltörte a rendszert úgy hogy mindent googleben töltött le csupasz laptopra, a hálón WPA kulcs, mac szűrés, fix ip és rejtett SSID volt, ezek után én a biztonságszót eléggé fentartásokkal kezelem.... :)

A biztonsággal kapcsolatban csak annyit, hogy teljesen felesleges zára(ka)t tennie lakása/háza ajtajára, mert ha nagyon akar, a betörő úgyis be fog jutni rajta max. 5 perc alatt...

Megértjük helyzetét, hogy a WiFi adapter MAC címének kiolvasása probléma, de sajnos ezzel jár azon vásárlás, amikor nem biztos forrásból szerzi be eszközeit. Amennyiben tőlünk vásárolta volna a kamerát, már régen kiolvastuk volna önnek a megfelelő adatokat. Kérjük keresse meg forgalmazóját és kérjen tőle technikai támogatást!

T. Forgalmazó! Nekem van egy itthoni hálózatom, amiben van egy NAS is. Ebben létre lehet hozni FTP megosztást. Erre vajon fel tudja tölteni a kamera a képet/videót amit rögzít? A NAS egy Buffalo LinkStation Duo: http://www.buffalo-technology.com/products/network-storage/linkstation/ls-wxl-linkstation-duo/

A NAS által futtatott szabványos FTP szerverre való feltöltéssel nem szabad, hogy gond legyen, de az LS-WXL : LinkStation™ Duo az oldalán szereplő információk alapján nem rendelkezik FTP szerver funkcióval. Szóval mi nem vagyunk biztosak benne, hogy alkalmas lenne a célra.

Köszönöm a gyors választ! Közben már meg is találtam a NAS-omban az FTP-t. A PC-mről el is érem TotalCommander-en keresztül. Tehát ennek működnie kell. Már csak az a kérdés, hogy 64 bites Windows 7 okozhat-e gondot a saját szoftvereinek? Mivel a PC-men és a laptopomon is ez van, ha elmegyek itthonról, a laptopról néznék rá néha a lakásra. Szerencsére majdnem fix IP-m van. Nagyon ritkán változik, több hónapig marad általában.

Amennyiben Internet Explorer alól szeretné használni 64bit-es Windows-on is kameráját, találkozhat az IE által generált hibaüzenetekkel. Javasoljuk, hogy 64bit-es Windows alól inkább Firefox vagy Chrome böngészőt használjon, mert ők nem használnak ActiveX-et!

Vásároltam egy FOSCAM8909W-NA típusú kamerát Önöktől. A kamera első beüzemelésénél a leírtak szerint vezetékes kapcsolaton keresztül, az IP CAMERA TOOL szoftverrel beállítottam a hálózati adatokat. A Norton360 tűzfalat (és a windowst is) letiltottam erre az időre. A segédszoftver meg is találta a kamerát a megadott beállításokkal. Viszont a böngészőben már nem találja a kapcsolatot, sőt a számítógép wifis internet kapcsolata is megszűnik. Ha kihúzom a kamera vezetékes kapcsolatát, akkor ismét visszaáll a wifis hálózat, van a gépen internet is. De ha visszadugom az utp kábelt a kamerába, akkor ismét megszűnik minden kapcsolat. Mi lehet a probléma? Köszönettel: Krisztián

Ha jól értjük a problémát, akkor a kamerát nem a router-be, hanem közvetlenül a PC-be csatlakoztatta. Ha így van és ekkor szakad meg az internet kapcsolata, akkor nem hálózati anomáliáról van szó, hanem az operációs rendszer normálisnak tekinthető működéséről, ugyanis a vezetékes kapcsolatok rendszerint mindig magasabb prioritást élveznek a WiFi-vel szemben. Javasoljuk, hogy csatlakoztassa a kamerát egyenesen a router-be és a jelenség nem fog előfordulni.

Üdvözlettel, Először szeretném megköszönni a beállítási segédletet. Nagyon hasznos. Ezek alapján sikerült beállítani a kamerát. A routerre kötve látom a képet, de ha áramtalanítom a kamerát akkor a visszakapcsolás után nem jelentkezik fel a hálózatra. Mi lehet ennek az oka? Segítségét előre is köszönöm. Szenftner Balázs

Üdv. kedves Balázs! Bár Balázsból elég sok vevőnk van már, de nevét mégsem találtam meg megrendelőink között, ezért valószínűsítem, hogy nem általunk forgalmazott kameról van szó. Sem a Foscam, sem az Aviosys kamerák nem produkálnak olyan tüntetet, hogy áramtalanítás után ne működnének normálisan, mint azt tették az újraindítás előtt. Pontosítaná a helyzetet?

Üdv. A kamerát angliában hivatalos boltban vettem. Felcsatlakoztatom utp-vel a routerre. Kap IP címet, kihúzom az UTP-t és a kamera wifin átveszi az előbbi IP-t. Ha ezután áramtalanítom akkor nem csatlakozik vissza a routerre. A kamerán fix ip-t állítottam be. Köszönöm a segítséget. Balázs

Sajnos tényleg azt kell mondanom önnek, hogy a tapasztalt tüneteket csak hibás kamera produálhatja. Ilyen esetben vissza kellene vinnie az eladóhoz, hogy megkezdhesse a garanciális ügyintézést. Az ONLINECAMERA által importált termékeknél a hibás kamerát mi magunk szállíttatjuk kivizsgálásra és ha a hiba nem felhasználói eredetű (90% feletti arányban nem az szokot lenni) saját költségünkön szállítjuk vissza a javított vagy cserélt terméket a kamera tulajdonosához.

A "HOZZUK-VISSZÜK GARANCIA" rendezéséhez a termék szériaszámára vagy a kiállított számla másolatára van szükségünk csupán. Gondolom, hogy a külföldön vásárolt termék esetében ez nem fog működni.

Üdvözletem! Segítséget szeretnék kérni,mert a kamerám weboldalára nem sikerül feljutnom, miután a mellékelt cd-n lévő program(ipcamera tool) nem ad ip cimet.Milyen modon tudnám kideriteni a kamera címét, ha már bekötöttem a hálozatba? Tisztelettel: A.A.

Az IP Camera Tool csak akkor mutatja a kamera IP címét, ha a kamera a hálózatra van kötve és a program működését nem gátolja semmi. Gyakran belefutunk olyan helyzetekbe, hogy a tűzfal kikapcsolását követően a program még mindig nem mutat semmit, mert még mindig van olyan szoftver, amely gátolja a működést. Ez lehet vírusirtó, spyware elleni védelmi mechanizmus, vagy bármi, amely a gépre lett telepítve, de amely nem lett konfigurálva ahhoz, hogy az IP Camera Tool elvégezhesse a dolgát.

Ilyen esetben a legegyszerűbb, ha a router beállításai között megkeresed a DHCP Client List oldalát, ahonnan látni lehet, hogy a router aktuálisan milyen címet adott a kamerának. Persze ez is csak akkor működik, ha a kamera a gyári beállításai szerint DHCP által kiosztott címet és nem kézzel beállított fix IP-t használ.

Az is járható út, ha a számítógép "Csökkentett mód hálózattal" módban van elindítva (boot során F8 billentyű megnyomásával jön elő a kiválasztási menüje) és ilyenkor van elindítva az IP Camera Tool. Ha ekkor sem jelenik meg a kamera, lehet hardware hibára gyanakodni. Hibát mutathat a hálózati kábel, az adapter, de akár maga a kamera is. Bár hozzá kell tenni, a kamera hibája a legritkább természetesen.

T.cím! Azt hiszem, hogy a kamera szervizelése lesz a megoldás, tudniillik a router menüjében megtaláltam a kiosztott fix vebcímet, amit sem külsö , sem a hálozatra kötött gépröl sem sikerült megnyitni, viszont snapshot.-ot tudok az ip-ről kérni.Amiből arra következtetek laikusként, hogy a webszerver szoftwere mondta be az unalmast. ÍRákerestem web ui frissítésre, megpróbáltam feltölteni, de nem fogadja el a kamera,sem a webfrissítést, sem a system firmwaret. Ha esetleg még van ötletük ezek után, szívesen megpróbálom....

Termék sorozatszámot (pl. FID... vagy számla sorszámot tud mondani számunkra, hogy beazonosítsuk a terméket?.

T.Cím! Köszönöm, ha esetleg tudnak szerviz nélkül segíteni. A készülék aljáról az alábbiak olvashatóak le: modell:vnt6656g6a40 fcc id:nci-vnt6656g6a4x s/n:m111609429oe A kamerát Budapesten az A4 team Kft.-től vásároltuk . Tisztelettel

Az ONLINECAMERA logóját tartalmazó matrica hiánya, az m111609429oe szériaszám és az A4 Team Kft. neve erősíti a gyanúnkat, hogy nem eredeti Foscam IP kamerával rendelkezik, ugyanis a Foscam termékek szériaszáma FID, FIJ, stb. előjelekkel kezdődik, ráadásul az A4 Team Kft. nem is Foscam importőr, tőlünk pedig még egyszer sem vásároltak kamerákat.

Célszerű lenne felvennie a kapcsolatot az A4 Team Kft. kollégáival a hiba megoldásában. Egyébként is szerencséje van, hogy nem tette teljesen használhatatlanná a Foscam firmware feltöltésével kameráját, mert ma még a snapshot-ot sem érné el róla ha sikerült volna a frissítés.

Köszönöm a segíségüket,akkor felveszem a kapcsolatot az eladóval Tisztelettel

Tisztelt Onlinecamera.. Az enne a kérdés hogy nekem UPS-s internetem van..és nincs statik IP cim....a DynDNS el is több kamerát lehet csatlakoztati vagy abban az esetben csak 1 et?

A DDNS hosztnév az internetes IP címet azonosítja, azaz a modem interneten lévő IP címét hivatott elérhetővé tenni dinamikus IP cím változás esetén is. Ha több kamerát használnál, akkor a következő módon tudod majd elérni őket egyazon DDNS címmel:

1. http://valami.dyndns.org:151
2. http://valami.dyndns.org:152
3. http://valami.dyndns.org:153
stb.

A TCP/IP protokoll-ba hol tudom megnézni a a számsort hogy be tudjam irni? hogy a kamera komonikáljon a szgépel!

Operációs rendszertől függ, hogy hol található meg az adott kapcsolat beállítási lehetősége, de Pl. Win7 alatt a lépések a következők:

- Hálózati és Internet
- Hálózati és megosztási központ
- Adapterbeállítások

Ha a kamera a router-be van közvetlenül csatlakoztatva, akkor a gép hálózati kártyáját nem is kell bántani.

Mi a teendő, hogy Google Chrome vagy Mozilla Firefox esetleg Opera böngészőben is el tudjam érni ugyanazokat a funkciókat mint I.E. ben? Pl. felvétel, hang, beszéd stb. Csatlakozás után nem jelenik meg a felső menüsor.

Az extra funkciók használatához mindenképpen kell ActiveX, amelyet a Chrome ill. Firefox nem tud lekezelni. Ők ennyivel kevesebbet tudnak az IE-nél.

Hallgatózni még lehet, mert ilyenkor a VLC player plugin-je hívja be az ASF stream-et az FI89... sorozat esetében, de rögzíteni ill. beszédet kezdeményezni a Chrome ill. Firefox már nem tud.

A megoldás az IE Tab plugin lehet, ami nem csinál mást, mint Chrome ill. Firefox alatt az IE böngészőt hívja meg, így az már képes az ActiveX-et is használni.

Szép napot mindenkinek! Mi lehet a gond, hogy időnként ujraindul a kamera? Talán a net kiesés okozhatja? Széles sávú Fiber linket használok. Áram kimaradás nincs. Köszi a választ.

Melyik kamera produkálja ezt a tünetet, s milyen környezetben? Pl. beltér, kültér, 1,2,3 fal és néhány hűtőszekrényen keresztüllőtt WiFi esetén jelentkezik a gond, ill. vezetékes hálózaton is tapasztalható ugyanez? Áramkábel (5-12V) hosszabbítva lett-e, ill. ez van-e PoE-n keresztül kivezetve a kamerához az UTP-n át?

A kamera tipusa APM-J011-WS Két fal választ el a zárt kapualjtól ahol a kamera található és WIFI-n keresztül működik. Tehát beltér. Áramkábel nem volt hosszabítva. Köszi.

Sokan úgy gondolják, hogy csak egyetlen tényező a fontos a stabil adatátvitelhez, ez pedig a WiFi térerő. Gyakran találkozunk a következő kifejezéssel, miszerint "a telefonom 4-es térerőt jelez a kamera mellett", de a kamera szakadozik.

A térerő csak az egyik tényező, ráadásul abban is két végpont határozza  meg a térerő valódi jellegét. Pl. ha egy helyi "mikrohullámú", azaz WiFis szolgáltatót veszünk alapul, a telefonok néha simán látnak 3-as 4-es térerőt két km-es távolságból is az 5-ös skálán, holott ők semmi adatot sem tudnak eljuttatni a szolgáltató AP-jához, mert a telefon képessége erre nem alkalmas. Attól még mutatja, hogy milyen térerő van az adott hálózaton.

Szóval fontos, hogy a kamera milyen adás/vételi képességekkel rendelkezik az adott pozícióban.

A másik tényező a jel tisztasága. Ez végtelenül le egyszerűsítve azt jelenti, hogy 100 egységnyi elküldött adatcsomagból mennyi érkezik meg a másik készülékhez. Ha sok az elveszett, így pótlásra kerülő csomag aránya, a hálózat instabilnak tekinthető. Maradva a korábbi példánál, a mobil esetén látható térerő nem jelent semmit, mert azzal, hogy a mobil mutatja a térerőt ill. egy-két weboldalt is még gyorsan megjelenít még nem ad érdemi információt a hálózati problémákról. Akkor lenne a mobil teszt életképes-helyzet, ha a mobilról indítanánk pl. egy Skype-os élőképes beszélgetést a kamera mellől és ezt hibamentesen tudná nyújtani a mobiltelefon néhány órán keresztül szakadozás nélkül. Ha ott is meg-meg szakadna az adás, kideríthető lenne ezzel a módszerrel a hálózati hiba ill. hálózati gyengeség.

Az Apexis MJPEG IP kamerák  ha elveszítik a kapcsolatot az őket kiszolgáló AP-val, ill. routerrel, automatikusan újraindulnak. Ha ezt túl gyakran kell megtenniük, egy idő után megállítják a hálózati kapcsolatot, mert nem találnak stabil hálózatot.

A hibát jellemzően az okozza, hogy sokan természetesenek veszik, ha falakon keresztül kell üzemeltetni a WiFi-s eszközöket egymással. Ez kevés adatforgalom mellett többnyire egész könnyedén kivitelezhető pár méteres távolságon belül, de amikor stabil és állandó, s ráadásul terhelt kapcsolat kell falon keresztül, már más a helyzet. Gyorsan kiderül, hogy a WiFi nem szereti a falakat.

A másik jellemző hiba, hogy "csak két 30 cm-es falon" keresztül kell átvinni a jelet, holott az igazság egészen más. Merthogy elég ritka eset, hogy a router és a kamera között képzeletben kihúzott falvastagság ilyenkor tényleg 2x30=60cm. Gyakoribb, hogy az eszközök nem a falak túloldalán helyezkednek el egymáshoz képest úgy, hogy a képzeletbeli vonal nem merőleges a falakra nézve, hanem a vonal átlósan szeli a falakat keresztül. Ilyenkor találkoztunk már olyan extrém helyzetekkel is, hogy a fal bal külső és felső sarkában a kamera, bent pedig jobb alsó sarokban a router. Valóban egy fal van közöttük, de a jelnek mégis 4,5 méteren keresztül kellett átvergődnie a falon, természetesen nem sok sikerrel. A födémről már ne is tegyünk említést.

Üdvözlet. A következő problémában kérném a segítséget. Van egy Foscam kamerám és egy TP-link routerem. Beállítottam a kamerát és a routert is. NO-IP-nél regisztráltam DNS címet. Tökéletesen el tudom érni távolról a kamerát addig, amíg nem történik IP cím váltás. Pedig a routerben és a kamerában is beállítottam a DNS szervert, el is fogadja és azt jelzi, hogy van kapcsolat a NO-IP szerverével és mégsem küldi az új ip-t címváltáskor. Ha fut az asztali gép akkor a rátelepített DUC program leküldi az új ip-t, de csak ekkor zökkenőmentes a kamera működése. Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözletem.

Az önöknél vásárolt kamera beállításaiban nem tudom beállítani az e-mail küldési funkciót.
Ezt a hibaüzenetet kapom:
Teszt ... Sikertelen
A szerver elutasította a címzettet. Lehetséges, hogy a szerver spam szûrõ rendszere miatt történik mindez

Előfordulhat, hogy az alkalmazott szerver levélszemét szűrője elutasítja a címzettet, ilyenkor érdemes másik címre küldeni az üzenetet. Bár jellemzőbb, hogy a levelező szerver beállításaival van gond. Melyik SMTP szerver került felhasználásra a levélküldés során?

Tisztelt Forgalmazó!

Egy nem önöktől származó FOSCAM FI8904W kamerával lenne gondom. Kábelről tökéletesen működik, azonban mikor beállítom a WIFI kapcsolatot és újraindítom, nem kap IP címet, és nem elérhető a kamera.
Két ilyen kamerát is vettem és mindkettőnél ugyanez a jelenség.
Új firmware-t telepítettem rájuk, reset történt. Van ötletük mi lehet a hiba?

Üdv!

A leírás alapján akkor jól értem, hogy a Foscam kamerák mozgóképet rögzíteni csak az IE-be telepített ActiveX vezérlőjével képesek? Tehát nem tud saját maga on-the-fly videót kódolni egy hálózati megosztásra vagy ilyesmi?

Másik kérdésem, hogy a leírásból nem derül ki, hogy FTP feltöltéskor milyen fájlt készít. JPG? BMP?

Válaszukat előre is köszönöm.

Legalábbis ennél a bejegyzésnél. A Foscam megapixeles kamerák már képesek videó továbbítására is FTP szerverre, amelyek kiterjesztése firmware-enként változik. Utolsó verzióban H.264-es kódolású .MKV fájokat készít ilyenkor.

Rendben, köszönöm a választ.

Üdvözlet!

A múlt héten vásároltam önöknél egy Foscam 9828W típusú kamerát.
Beállítás után azt vettem észre hogy 20-60 perc után nem tudom elérni a kamerát belső hálózaton, csak újraindítás után.
Az IP camera tool látja a kamerát, meg is nyitja IP cím alapján a kamera kezdőlapját, de nem lehet belépni.
Kábellel van összekötve a kamera, a táp egység is mellette van. Kipróbáltam másik kábellel, sőt még a routert is kicseréltem egy másikra, sajnos ott is ugyan az a probléma.
Synology nas-ra is be van állítva, ott sem találja ilyenkor a kamerát.
Ha újraindítom a kamerát akkor igen.
Fix IP címmel, és automata ip kiosztással is produkálja.
Tudna esetleg valami megoldást ? Vagy lehet hogy a kamera hibás ?

Válaszát előre is köszönöm

Üdv,
Bleicher László

Üdvözlet. FI9828W tipusu kamara időközönként kiesik a kép. Éjszakai kép élvezhetetlen. Külön segéd fényel egy kicsit jobb de nem az igazi. 1 éves a kamera eddig jol működött. Ma például el sem érem a kamerát. Ezen kívül még működik 3db kamera ami kifogástalan. FI8904w F8905W FI8906w. A kamera még garanciás. Tisztelettel :

Üdvözlet
Van egy Foscam FI9803P kamerám, amelyet a körülményeknek köszönhetően csak egy Extender routerhez tudok majd csatolni de ennek az extendernek csak egy Lan portja van. Miképpen tudom megvalósítani a konfigurálást, ha csak a kamerának van hely ebben a portban? wifi -n keresztül kapcsolódhatok a laptoppal, meg fogja találni a kamerát?
Köszi

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.