Élő webkamerák Magyarországon - Szeged - Temesvári körút

Szeged - Temesvári körút
Kamera típusa / Camera type: Aviosys 9070IR
Tulajdonos / Owner: onlinecamera.net
Üzemelteto / Powered by: Rádió 88
Max. felbontás / Max. resolution: 1280 x 720 pixel
Aktuális felbontás / Actually resolution: 1280 x 720 pixel

Hozzászólások

Nemhogy a Széchenyire raknátok a Gyógyszertári utcába és parkolóba ott sok a baj!

szerintem meg oda rakjon a rendőrség. Inkább a Kossuth térre kellene, vagy az új Tiszavirág híd lábához. Amikor a gyaloghíd épült, akkor volt 2 élő webkamera is a gimnázium épületének tetején.

Tisztelt Onlinecamera! A nevem Pénzes László, eddig 2 IP-kamerát vettünk Önöktől. A legutóbb vásárolt Apexis APM-J901-Z-WS dome kamerával van problémám. Routerem és gépem sajnos nem látja wireless hálózatban. Első körben hálózatban be tudtam konfig., és ő is látta a wireless hálózatot. A hálózat típusát nem infra, hanem adhoc-ra tettem, bár később mindkettőt kipróbáltam. Amikor azonban a kamerát lehúzom a hálózatról, wireless-router már nem látja és én sem tudok bejelentkezni rá. A routerben minden be van állítva: MAC-szűrés, DHCP, stb. Win7-ben minden tűzfalat lekapcsoltam. Amikor az egészet újraindítottam, a kamera nem jelentkezett be a routerbe, mert statikus IP-je nem került kiosztásra. Később ezt megismételtem a Foscam-kamerával is és a hibajelenség ugyanaz lett: egyszerűen nem látják egymást wireless. Tehát a 2 kamera csak vezetékkel üzemel routeren keresztül. Ezek a hibajelenségek, kérnék szépen valami megoldásfélét.

Kérdéseit már e-mail-ben is megválaszoltuk önnek, de itt is választ adunk rá.

Sorai között megtalálható egy igen fontos részlet, ami a hibát előidézi:

" A routerben minden be van állítva: MAC-szűrés..."

A PC-khez hasonlóan minden kamerában kettő hálózati csatoló található, így természetesen minden hálózati kártyának is saját MAC címe van. Foscam IP kamera esetén ennek címe kiolvasható a kamera alján található matricáról, de mivel kettő is van rajta, nyilván ebből csak az egyik a WiFi MAC address, mert a másik a vezetékes csatoló címe. Apexis IP kameránál csak a vezetékes csatoló MAC címe van matricán feltüntetve, a másikat ki kell olvasni belőle. Ennek kiderítéséhez inaktiválja a MAC cím szűrést a routerén, majd szkennelje le a kamerával ismét a WiFi hálózatokat vezetékes csatlakozás mellett és válassza ki a saját hálózatát. A kamera fel fogja ismerni a használt titkosítás módját. Ezt követően adja meg a hálózatban használt jelszót. A kamera ha DHCP-ről kiosztott IP cím használatára van konfigurálva, a router DHCP listájában meg fog jelenni. Onnan már ki fogja tudni olvasni a vezeték nélküli adapter MAC címét és így már be fogja tudni állítani a helyes MAC cím szűrést a routerben.

Ha az SSID broadcast, azaz a hálózati láthatóság is tiltva van a router-ben, célszerű azt is inaktiválni a szkennelés és a konfigurálás idejére. Ha a kamera már fenn van a WiFi hálózaton minden beállítást visszatehet az ön által preferáltra.


Nálam jó ideje offline-ként jelenik meg ez a kamera. Nem fog működni már?

A kamerát levették, de várjuk a visszajelzést az üzemeltető felől, hogy befogadnának-e demó kamerát helyette. Kb. 3-4 hete kerestük őket és jelenleg is várjuk a választ tőlük. Ha nemleges lesz a válasz, levesszük mi is a kamerát.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Frissítés A képen látható karaktereket kell begépelni.
Gépelje be a képen látható karaktereket, ha nem láthatóak megfelelően, akkor kattintson a küldés gombra és az űrlap új képet generál. Nem kis/nagy betű érzékeny.  Switch to audio verification.