NEM ELÉRHETŐ - Aviosys 9070 Basic beltéri HD IP kamera (1280x720 pixel, 2 GB memória)

Elsődleges fülek

Rövid összefoglaló

<div class="views-lazy-load">Betöltés...</div>

Hozzászólások

Jók a kültéri felvételek. Milyen kültéri házat kell alkalmazni?

Az Aviosys 9070 Basic esetében bármilyen CCTV-s kültéri ház szóba jöhet egyrészt a picike mérete, másrészt a hőmérséklettel szembeni tűrőképessége miatt. Eddig egy helyen alkalmaznak kültéri hűtött/fűtött házat hozzá, a többi helyen mind anélkül üzemelnek télen/nyáron. Persze a hűtés/fűtés kíméli az alkatrészeket a szélsőséges időjárásnál.

Üdv MJPEG streamen hang is van? Kamerában van mikrofon, mert nem derül ki a leírásból. Köszönöm TP.

Az Aviosys 9070 Basic nem tartalmaz mikrofont. A következő verzió, ami támogatja a hangot a gyártó típusai közül, az Aviosys 9070CS. A hang viszont a szabvány korlátai miatt MJPEG stream-ben nem vehető le a kameráról, onnan csak RTSP stream-ként látható és hallható egyszerre.

Köszönöm az eddigi információkat, még az infra kérdés nem tisztázott.
Tehát külső infrafény segítségével képes e a kamera sötétben fekete-fehér képet adni, mint a gyárilag infrával ellátott társai.
Üdv, Z.

Az éjszakai látáshoz nem csak infra ledekre van szükség, hanem olyan speciális szűrő rétegek meglétére, melyek lehetővé teszik az infra fényforrások alkalmazása melletti éjszakai látást is. Az Aviosys 9070 Basic IP kamerában ezek a fényszűrő rétegek hiányozonak, így éjszaka nem fog látni semmit akkor sem, ha óriási infra fényvetőkkel szórjuk meg a területet. Ha az éjjellátás is fontos kritérium, akkor csak az Aviosys 9070IR vagy annak változatai jöhetnek szóba ebből a szériából.

Üdv!

Bár a jellemzőknél azt látom, hogy infra támogatottság nincs, de ez nem tudom, pontosan mit is jelent.
Amennyiben külső infra segéd fényt használnék evvel a kamerával, képes a sötétben megfelelő fekete fehér képet adni?
Illetve az mjpeg video stream milyen megoldással kérhető a kamerától, van esetleg egy http://x.x.x.x/mjpeg.cgi , vagy hasonló megoldás?
Mjpeg stream esetében is tudja a max felbolntást, képsűrűséget?
Ha esetleg asz mjpeg mégsem megfelelő számomra, milyen sűrűen képes un. snapshot képet adni (pl. másodpercenként 6-8, max felbontásban?)

Köszönettel, Zoli, Bp.

Az Aviosys 9070 Basic (a többi jelenleg elérhető 9070 széria többi típusával egyezően) képes URL-ből lekérhető MJPEG stream-et adni. Az MJPEG stream kivétele viszont inkább csak azon felhasználók számára célszerű, akik egyedi szoftvert fejlesztenek a kamera használatához. Pl. arcfelismerő szoftverek, biztonsági beléptető rendszerek, stb. Ennek legfőbb oka az URL autentikáció módja.

http://username:password@ipaddress:portnumber/ipcam/mjpeg.cgi

vagy példával élve természetesen nem valós adatokkal

http://visitornev:visitorjelszo@84.56.123.43:4510/ipcam/mjpeg.cgi

ill. DynDNS címmel

http://visitornev:visitorjelszo@valami.dyndns.org:4510/ipcam/mjpeg.cgi

A weblapon történő alkalmazását nem ajánljuk, mert amint látszik, az azonosítás oly módon történik, melyet az Internet Explorer a Windows regisztrációs adatbázisában található tiltásának hála nem tud elsőre lekezelni és ezzel el is veszett a böngésző-függetlenség.

A másik ok, amiért nem ajánljuk használatát, az a korlátozott hozzáférés. Mivel a kamera nem tartalmaz erőgépbe illő processzort, nem fog tudni kiszolgálni egy időben több tucat látogatót. Ha mégis fontos a folyamatos stream ill. nagy a biztosított internet csatlakozás feltöltési sebessége, célszerű az MJPEG stream-et szerverrel kivetetni a kamerából, s tovább stream-elni a felhasználók irányában adatparkon keresztül. Ez viszont elég drága mulatság.

De azért van elfogadható megoldás. A kamera képes kiadni egy JPEG file-t is ún. snapshot.cgi parancsfájlon keresztül, amelyhez így olcsón (közbeiktatott szerver nélkül), egy időben több tucat felhasználó is tud csatlakozni. Persze ilyenkor a feltöltési ág szűk keresztmetszete miatt le fog lassulni a képfrissítési frekvencia, amelyet egyébként HD-ben, azaz 1280x720p-ben (tapasztalat alapján), akár 10-15 fps-sel is tud biztosítani a kamera.

http://ipaddress:portnumber/snapshot.cgi?name=username&pw=password&time

Ennél a módszernél az a jó, hogy minden böngésző megeszi. Ha van kérdés, jöhet bátran.

<div class="views-lazy-load">Betöltés...</div>