Foscam IP kamera beállítása - használati útmutató az FI8908W típus segítségével

FI8908w

 

Tény, hogy mindenki onnan vásárol biztonsági kamerát, ahonnan csak akar, de mi reméljük, hogy inkább bennünket választanak ismeretlen, csak eladni akaró, bizonytalan források helyett. Hogy miért? Mert mi értünk is a kameráinkhoz, napi szinten használjuk őket és mert minden segítséget megadunk azok számára, akiket vevőinknek, előfizetőinknek tudhatunk. A segítségnyújtás legfőbb bizonyítéka ez a használati útmutató, amelyben minden fontos információ megtalálható a Shenzhen FOSCAM Intelligent Technology Co.,Ltd által készített termékek használatáról. Persze mi is tévedhetünk, kimaradhatnak számunkra kevésbé fontos részletek, ezért arra kérjük önt is, írjon nekünk az oldal alján és tegye fel bátran kérdéseit! Tudásunk legjavát adva segíteni fogunk!

 

A Foscam IP kameráinak beállítási menetéről készült képernyőmentéseket egy FI8908W WiFi biztonsági kamerával mutatjuk be, hiszen a firmware felépítése nagyon hasonló a különböző típusoknál és ebben a kamerában több funkció is elérhető, mint a fix, kültéri változatokban.

 

Amikor kibontjuk a csomagot az alábbi tartalmat találjuk benne:
1. IP kamera 1 db
2. Wi-Fi Antenna (csak wireless típusoknál) 1 db
3. 220V-os tápcsatlakozó 1 db
4. Hálózati kábel a konfiguráláshoz 1 db
5. Kamera tartó 1 db
6. Telepítő CD 1 db (rajta angol nyelvű használati útmutató és az IP Camera Tool szoftver)
7. Magyar nyelvű használati útmutató1 db
8. Angol nyelvű használati útmutató 1 db

 

Első lépésként nyissuk ki a csomagot!

 

Wireless modellek esetén csatlakoztassuk az antennát a kamerához.

 

 

 

A kamerát a csomagban található adapter és hálózati kábel segítségével kapcsoljuk be és csatlakoztassuk a routerhez.

 

A vezetéknélküli Router vagy Access Point SSID azonosítójának megváltoztatását csak vezetékkel csatlakoztatott módban tudja először módosítani! Későbbiekben, ha már "látja" a kamera a WiFi hálózatot, bármilyen módosítást el lehet végezni rajta vezetéknélküi módban is!

 

Ha a kamerát egyenesen a számítógéppel kötjük össze, a számítógép hálózati kártyájának rendelkeznie kell fix IP címmel a hálózaton belül, különben a kamera és a PC nem fog tudni kommunikálni egymással!

 

 

A hangolás egy "pici" de igen hatékony szoftver telepítésével kezdődik. Minden kamera csomagolásában talál egy mini CD-t, amelynek tartalmában többek között megtalálja az IP Camera Tool program telepítőjét is. Az IPCamSetup_en.exe fájt elindítva telepítse fel a számítógépére a programot. Ha a mini CD a szállításkor megsérült vagy elvesztette, az IPCamSetup.exe linkre kattintva letöltheti tőlünk.

 

A telepítő elindítása után a fenti képernyő fogad bennünket. Nincs más dolgunk, mint a "Next>" gombra kattintanunk.

 

Kattintsunk ismét a "Next>" gombra.

 

Készen is vagyunk a telepítéssel. A "Close" gombra kattintva újra fog indulni számítógépünk.

 

IP Camera Tool

A telepítő létrehozott egy IP Camera Tool nevű parancsikont számítógépünk asztalán. A programot elindítva a fenti kép fogad bennünket, ahol sorba rendezve láthatjuk a működő kameráinkat a hálózatba kötve. Ha az Internet Explorer az alapértelmezett böngészőnk, kattintsunk kettőt a kiválasztani kívánt kamera nevére.

 

Figyelem! Ha nem jelenik meg kamera a listában ne ijedjen meg! Amennyiben nincs tisztában a számítógépén futó tűfalának és vírusirtójának konfigurálásával, úgy ideiglenesen inaktiválja számítógépe tűzfalát és vírusirtóját, ha viszont lehetősége van rá, úgy engedélyezze kézzel a program tűzfalon történő átengedését és a vírusirtó melletti használhatóságot a vírusirtóban! Egyes vírusirtók, mint pl. az Avast, Norton, Eset vírusirtó/tűzfal kombója is képes a program használatát akadályozni! Helyezzük egy-két percre hatályon kívülre őket, amíg bekonfiguráljuk a kameránkat. Ha nem kívánja hatályon kívül helyezni biztonsági szoftvereit, kérje számítógépe forgalmazóját vagy rendszergazdáját, hogy végezze el önnek a tűzfalban és/vagy a vírusirtóban szükséges módosításokat!

 

IP Camera Tool

Ha a program hibát észlel a kamera hálózati beállításainál, a fenti ablak fog előugrani a módosításhoz. Itt kövesse a kitöltés értelemszerűen.
IP Address: kamera saját IP címe a belső hálózaton.
Subnet Mask: ha nem módosította a saját hálózati beállításait, akkor alapértelmezettként a 255.255.255.0.
Gateway: az ön routerének címe.
DNS Server: saját internetszolgáltatója DNS1 szerverének címe.
Http Port: a kamerához rendelt hálózati port. Több kamera esetén mindegyiknek különböznie kell.
Password: a kamera gyári alapbeállításai szerint: üres.

Ha a Using DHCP opciót jelöli be, akkor a router osztja ki a kamera számára a belső hálózati IP címet. Ebben az esetben az élőképet nem fogja tudni honlapunkon keresztül elérni, hiszen minden újra-csatlakozáskor más és más lesz a kamera belső IP címe, s a router nem fogja tudni továbbítani a port számot a kamera számára.

 

Ha korábban hatástalanította tűzfalát, most már vissza is kapcsolhatja azt!

 

Ha a helyes beállítások után a kettő kattintás hatására nem jelenik meg az Internet Explorer-ben a kamera bejelentkezési képernyője...

...nyissuk meg az Internet Explorer-t és írjuk be kézzel a kameránk ip címét az itt látható módon!

 

Ha még nem használtuk korábban a Foscam FI8908W típusú IP kamera vezérlő szoftverét, kezdjük a fenti képen látható módon a legelején.

Az FI8908W WiFi biztonsági kamera vezérlő szoftvere több böngészőt is támogat. Internet Explorer 6 vagy újabb verzió esetén csak 32 bites Windows alatt fog stabilan működni a kamera, de lehetőségünk van még Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari böngészők használatára is, de ekkor az "alsó" Login gombra kattintással kell belépnünk a kamerába!

A használatba vételhez szükség van egy ActiveX verzérlő telepítésére. Ahhoz, hogy az ActiveX vezérlő telepíthető legyen, a fenti képet követve kattintson a böngészője Eszközök >> Internetbeállítások menüpontjára...

 

... majd az "Általános" fülről navigáljon ...

 

... a "Biztonság" fülre. Itt a nyíllal megjelölt "Egyéni szint" gombra kattintva ...

 

... beállíthatja a fenti ActiveX-vezérlő és beépülő modulokra vonatkozó, általunk javasolt paramétereket. Amennyiben mindent pontosan úgy állított be, ahogy az a fenti képen látszik, az OK gombra kattintva érvényesítheti a módosításokat!

 

Mielőtt megnyitnánk a kamera bejelentkező felületét, inaktiváljuk az Internet Explorer "Védett" módú működését. Ha megvagyunk vele, kattintsunk az OK gombra és indítsuk újra az Internet Explorert.

 

Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari, Opera böngészők használata esetén nincs szükség ActiveX vezérlő futtatására, de ott néhány funkció (rögzítés, bizonyos típusoknál hangátvitel, mozgás érzékelés, stb.) az online webes kezelőfelületen nem elérhető.

 

Nyissa meg ismét a biztonsági kamera vezérlő szoftverét a korábbiakban leírt módon, majd a fenti képen látható eljárással telepítse a kamera által igényelt ActiveX vezérlőt! Ezt természetesen a saját számítógépén csak egyszer kell elvégeznie.

 

Ha nem jelenik meg a fenti Active-X vezérlő telepítésének figyelmeztető ablaka, vizsgálja meg saját számítógépének beállításait, mert bizonyára van olyan program, biztonsági szofver a gépére telepítve, amely akadályozza az Active-X vezérlő használatát!

 

Amikor a telepítésnek vége...

 

FI8908w

...máris megjelenik a bejelentkezési képernyő. A gyári beállítások szerint az admin/üresjelszó* páros használható a belépéshez!

 

* üresjelszó jelentése: a mező nem tartalmaz karaktereket!

 

FI8908w

...azonnal láthatja a kamera által Önnek közvetített élő képet.

 

FI8908w

A kamerába épített szoftver egyszerre tudja megmutatni Önnek a sajátjával együtt összesen 9 kamera közvetítését. Ennek beállítására későbbiekben részletesebben ki fogunk térni.

 

FI8908w

A piros nyíllal megjelölt kamera ikonra kattintva máris indulhat az MPEG-4 formátumban történő rögzítés. Amennyiben a mozgásérzékelés be van állítva a kamera szoftverében (erről a későbbiekben még szó lesz), a kamera automatikusan menteni kezdi a videófelvételt. A saját számítógépre történő rögzítés számítási kapacitását a kamera megnyitott vezérő szoftverét futtató számítógép erőforrásai végzik. Saját tapasztalataink szerint egy 9 Foscam IP kamerából álló rendszer kényelmesen elfut egy 2Ghz-es Core2 Duo processzorral szerelt számítógépen a gyári szoftvert használva hozzá, bár meg kell jegyeznünk, hogy a valós idejű MPEG-4 tömörítés megterheli a rendszert, magas áramfogyasztást előidézve a rögzítést végző számítógép energia-felhasználásában. Tudta, hogy egy asztali számítógép folyamatos üzemeltetése 8-10.000 Ft-ot is jelenthet Önnek havi szinten? A kamerák felvételeinek kezelésre összeállított FTP tárolási csomagjaink ennél kedvezőbb áron is elérhetőek az ön számára, s a felvételeket is bárhonnan el tudja érni velük!

 

FI8908w

Ugyanilyen egyszerű megállítani a videó rögzítését is.

 

FI8908w

Ugye milyen egyszerű? Máris kész a lejátszásra alkalmas .avi kiterjesztésű, MPEG-4 tömörítésű biztonsági felvétel.

 

FI8908w

A "For Operator" menüre kattintva elérhetővé válik két nagyon fontos funkció. Ezek közül az első a "Resolution" választási lehetőség, azaz felbontás opció. Választhatunk 320*240 és 640*480 pixeles felbontások között. Természetesen a nagyobb felbontás nagyobb képméretet, így nagyobb videó és fájlméretet eredményez. A nagyobb felbontást csak akkor használjuk, ha az internetünk felöltési sebessége ki is tudja szolgálni a kamera igényét. A kisebb, 320x240-es felbontás kisebb képméretet, rosszabb nagyíthatóságot, de sűrűbb adatküldést tesz lehetővé. Ez természetesen nagyobb képszámot jelent adott időszakon belül.

 

FI8908w

A második a "mode" opció. Mi amint a képen látjuk, az outdoor lehetőséget ajánljuk Önnek beállításra. Outdoor funkcióban a kamera fényérzékenysége a lehető legszélesebb, míg az 50 HZ vagy a 60 HZ (európai vagy amerikai szabványok a képfrissítési módra vonatkozóan) beállítások esetén kültérben, vagy nagyon fényes helyeken a kamera nem ad használható minőségű felvételeket. Zárt terekben, irodákban, raktárépületekben nyugodtan használhatjuk az 50 HZ opciót!

 

Jöhet a komolyabb rész. Most következik a biztonsági kamera működéséhez szükséges legfontosabb paraméterek beállítása. Ha a "For Administrator" menüre kattint...

FI8908w

... a fenti kép fogadja. Ezen a lapon figyelhető meg a kamera beégetett azonosító kódja, amelyet a kamera vásárlásakor kiállított számlára is felvezetünk. Ezért is elegendő a számla a garancia érvényesítéséhez. Ez a szériaszám egyben a kamera MAC address címe is vezetékes hálózatokhoz. A jobb oldali menüsoron fogunk most végighaladni, s megpróbáljuk megmagyarázni a látott információkat Önnek.

 

FI8908w

Az "alias" mezőbe írva állíthatjuk be azt a nevet a kamera számára, amely az IP Camera Tool programban látszódik.

 

FI8908w

A látottak önmagukért beszélnek. Megadhatjuk, hogy a kamera melyik időzónában van elhelyezve, illetve melyik szerverrel szinkronizálja saját óráját. A pontos idő beállítása azért fontos, mert a kamera a felvételek készítésénél a fájlok nevébe beépíti az aktuális dátumot. Ez a későbbi kereshetőség szempontjából lényeges lehet.

 

FI8908w

A User Settings adatlapon adhatjuk meg a kamerához hozzáférhető felhasználók belépési adatait. Három típusú felhasználót tudunk megkülönböztetni. Az "Administrator" jogkörrel felruházott felhasználók módosíthatják az Összes adatot a kamerában. Az "Operator" jogkörrel rendelkező felhasználók "csak" a felbontásra és a fényerősségre vonatkozó beállításokra jogosultak. A "Visitor" jogkörrel rendelkezők csak az élőkép megtekintésére és a felvételek rögzítésére jogosultak. Természetesen az élőkép és a rögzítés mind az "Administrator" és mind az "Operator" típusú felhasználók számára elérhetőek.

 

FI8908w

A "Multi-Device Settings" menü az a hely, ahol beállíthatjuk a kamera szoftverében, hogy a saját képén kívül még másik 8 kamera képét is kezelje. Ezzel a funkcióval elkerülhetjük, hogy egyszerre 9 kamerára kelljen egyenként bejelentkezni. Rákattintunk a "The 2nd Device" stb. elemekre és a fenti "Device List in Lan" listának a kívánt sorára kettőt, vagy az "Add" gombra egyet kattintva máris hozzáadhatjuk a kiválasztani kívánt kamera adatait a több kamerás üzemmód kihasználásához. Természetesen a User és a Password mező elemeit kézzel kell beírnunk! Amikor elkészültünk a "Submit" gombra kattintással érvényesíthetjük a módosítást. Ha jól dolgoztunk, máris láthatjuk a többi kamera képét is egy felületen a bejelentkezési képernyő utáni ablakban.

 

Ha távolról is szeretné elérni a kamerákat egy bejelentkezéssel, akkor ne a helyi, hanem az internetes IP címet vagy DynDNS hosztnevet írja be a csatolandó kamerák számára!

 

FI8908w

A hálózat beállítására szolgál a "Basic Network Settings" menüpont.

- Az alapállapotú "Http Port" 80-as értékét mindenképpen változtassuk meg. Ide írhatunk bármit, amelyet más hálózati eszköz nem használ, de sosem lehet több kameránál ugyanaz a port száma bejegyezve. Ha mégis egyformák, a kamerákat csak saját hálózatán belül fogja tudni használni, az internetről csak egy kamera fog tudni működni az azonos sorszámú port-kiosztás miatt. A különböző portok száma a távoli elérhetőséget biztosítja. A routernek minden kamera esetén más és más portra van szüksége a kérelmek továbbítása érdekében. Ha kívülről szeretné a kamera vezérlő szoftverét elérni, vagy az ONLINECAMERA rendszerbe kötve az élőképet is szeretné megtekinteni, akkor a portoknak minden kamera esetében eltérőnek kell lennie.

- Az "Obtain IP from DHCP Server" jelölőnégyzet aktiválásával a biztonsági kamera a saját IP címét a router DHCP szerverétől fogja megkapni. Ezt a funkciót akkor alkalmazzuk, ha a kamera élőképét nem kívánjuk az ONLINEAMERA rendszerbe kötve használni, ugyanis amikor az Ön kattintására az ONLINECAMERA az Ön kameráját keresni fogja az interneten keresztül, egy megadott címet fog felkeresni. Ha a kameráját teljeskörűen szeretné az ONLINECAMERA rendszerén belül használni, saját magának kell kézzel kiszotani a kamera IPcímét és egyéb paramétereit. Nem kell megijedni, mert...

 

FI8908w

... a fenti képen megmutatjuk a beállítás egyszerűségét.

- Ha tudja, hogy az Ön routerének a belső hálózati IP címe pl. 192.168.228.1, akkor a kamerának is hasonló ip címet kell megadni, de az utolsó számnak másnak kell lennie. Ennek kisztását az ONLINECAMERA a 151-es számtól kezdve ajánlja. Ezek az IP címek nem gyakran használtak más szoftverek által. Természetesen minden kamerának más és más ip címet kell megadni. Pl. 192.168.228.151, 192.168.228.152, 192.168.228.153, stb.

- Meg kell adnia az alhálózati maszk adatait is. Ez minden általunk tesztelt router esetében alapértelmezettként a 255.255.255.0 szám.

- A Gateway mezőbe írja be az Ön routerének ismert IPcímét. Pl. 192.168.228.1

- A DNS szerver IP címét az internet szolgáltatójával kötött szerződésről vagy a szolgáltatója honlapjáról tudja elérni. Az elsődleges DNS IPcíme a Magyar Telekom eseténben p. 84.2.44.1

- A port számának megadása hasonló a az IPcímek kisztásához. Optimális esetben minden kamerának különböző port számot kell megadni a távoli elérések érdekében. Az ONLINECAMERA az XXX.XXX.XXX.151-ip kiszotáshoz a 151-es portszámot ajánlja. A következő kamera esetén az XXX.XXX.XXX.152-es ip címhez a 152-es port bejegyzést ajánlja, s ez folyamatosan mehet tovább az utolsó kameráig.

A korábban megszokottakhoz hasonlóan a változtatások végrehajtásához a "Submit" gombra kell kattintani.

 

FI8908w

A "Wireless Lan Settings" menüpont mezőinek kitöltésével tudja használatba venni a kamerát meglévő router-én keresztül minden vezetékelés nélkül. Kattitson a "Scan" gombra, majd ha a lista üres, ismételje meg a lépést és máris kiválaszthatja saját hálózatát a kamera számára. Az "SSID" mezőbe egyébként kézzel is beírhatja routerének SSID azonosítóját. Ezt az azonosítót vagy nem változatatta meg a router menüjében, vagy Ön adta meg a router számára. Az SSID azonosítót látja akkor is, amikor a számítógépével a saját vezeték nélküli hálózatára szeretne felcsatlakozni. A vezetéknélküli hálózat alkalmazott csatornáját a kamera automatikusan fogja beállítani. Az "Encryption" lenyíló menüből választhatja ki a kívánt titkosítást. Adja meg a hálózati kulcsot és a "Submit" gombra kattintással érvényesítse a beállításokat. a kamera újra fog indulni. Várjon min. 1 percet, majd húzza ki a hálózati kábelt a kamerából. Egy-két perc elteltével a kamera meg fog jelenni a WiFi hálózaton. Feltéve, hogy nem használ MAC cím szűrést is. Ha használ, úgy adja meg a kamerán található MAC címet a router számára (!kettő is van belőle a kamerán, de nekünk a kisebb címkéről kell a WiFi adapter által használt MAC cím!) és mennie kell mindennek zökkenőmentesen.

 

FI8908w

Ha nem használunk routert, s csak egy kamera érdekében telepítettük ADSL csatlakozásunkat, az "ADSL Settings" menüpontban megadhatjuk az ADSL csatlakozási adatainkat, így a felhasználói nevünket és a jelszavunkat.

 

FI8908w

Ha a routerünk ismeri az UPnP to Map Port opció kihasználását, kiválasztva a jelölőnégyzetet aktiválhatjuk ezt a funkciót.

 

FI8908w

A "DDNS Service Settings" az egyik legfontosabb funkció a biztonsági kamera beépített szoftverében. Ha távolról szeretnék elérni kameránkat, vagy az ONLINECAMERA rendszerbe szeretnék ágyazni az Ön kameráját vagy kameráit is, itt beállíthatjuk az ehhez szükséges paramétereket.

Amennyiben Ön nem rendelkezik a szolgáltatója által kiszotott statikus IPcímmel, és minden internetre csatlakozás alkalmával új IPcímet kap a szolgáltatójától, használatba veheti a DynDNS.com ingyenes szolgáltatását a távoli elérés érdekében. Amikor az Ön kamerája újra felcsatlakozik az internetre, a szolgáltatója által kapott új IPcímét a fent megadott paraméterekkel bejelenti a DynDNS szerveréhez, s Önnek csak a DynDNS regisztrációja során a saját maga által megadott Hostname adatait és a kamerájának port számát kell ismernie.

 

FI8908w

A Foscam IP kamerái képesek a mozgási eseményekről e-mail-ben értesíteni Önt. A "Mail Service Settings" menüpontban beállíthatja a szükséges adatokat az értesítéshez, így a címzett e-mail címét (Receiver 1, 2, 3, 4), a küldő adatait (Sender), a küldéshez használt SMTP szerver címét, s ha a küldéshez szükséges azonosítás, a felhasználói nevet és a jelszót is (Need Autentication=X, SMTP User, SMTP Password). A kamera szoftvere nem tud SSL titkosítást használni és a küldéshez a 25-ös portot használja.

 

FI8908w

Az "FTP Service Settings" menüponton belül adhatja meg a rögzítésre használt FTP szerver elérési adatait. Amennyiben a kamera az ONLINECAMERA rendszeren belül végzi működését, ezeket az adatokat tőlünk fogja megkapni.

Az "Upload Image Now" jelölőnégyzet bejelölése és a feltöltési periódus (másodperceket jelent) beállítása esetén a kamera folyamatosan a megadott periódusban fogja feltölteni felvételeit az FTP szerver irányában (pl. 1 = másodpercenként 1 db felvétel).

 

FI8908w

A fenti képen láthatja, hogyan kell beállítani a kamerát folyamatos rögzítésre. Az "Upload Interval (Seconds)" mezőbe írt szám jelenti, hány másodpercenként rögzítsen a kamera felvételt. Amennyiben az Ön internet csatlakozása lassabb, mint amit az itt megadott paraméterek alapján a kamera igényelne, természetesen kevesebb lesz a feltöltött képek száma is a tervezettnél. A beállítással óvatosan bánjon, mert ha a csatlakozás ki tudja szolgálni a kamera igényét, akkor 24 óra alatt a kamera 80.000 db-nál is több felvételet készíthet a megadott FTP szerver könyvtárába, s akár 4-5 GB-os adatforgalmat is képes generálni egyetlen nap alatt!

 

FI8908w

Az "Alarm Service Settings" menüpont is egy sarkalatos pontja a beállításoknak!

- A "Motion Detect Armed" bejelölésével aktiváljuk az IP kamera mozgásérzékelőjét.

- A "Motion Detect Sensibility" lenyíló menü elemeivel választhatjuk ki a kamera mozgásérzékelőjének érzékenységét. Az ONLINECAMERA az 5-10 közé eső értékeket javasolja beállításra. Az alacsony érzékenység (1-es a legalacsonyabb) még alkalmas egy ember mozgásának jelzésére 1-2 méter távolságból, de a pontos beállítás mindig helyfüggő.

- Az "Alarm Input Armed" és az "IO Linkage on Alarm" opciók a külső eszközökkel, pl. riasztókkal történő integrálás beállítására szolgálnak.

- A "Send Mail on Alarm" opciónál bejelölhetjük, hogy szeretnénk-e a korábbiakban megadott e-mail címünkre értesítést kapni mozgás esetén.

- Az "Upload Image on Alarm" bejelölésével aktiválhatjuk az FTP szerverre történő rögzítés indítását mozgási esemény hatására. Az ONLINECAMERA rendszerbe kötött kamerák ezt a funkciót használják.

- Az "Upload Interval (Seconds)" mezőbe írt szám jelenti, hogy hány másodpercenként rögzítsen a kamera felvételet az FTP szerverre. Értelemszerűen itt is érvényes, hogy amennyiben az Ön internet csatlakozása lassabb, mint amit az itt megadott paraméterek alapján a kamera igényelne, természetesen kevesebb lesz a feltöltött képek száma is a tervezettnél.

- A Scheduler jelölő aktiválásával lenyílik egy kattintással módosítható riasztási-idő táblázat. Negyedóránkénti időközöket tudunk meghatározni a kamera általi riasztási események működéséhez. Amenyiben lassúnak tűnik a bejelölgetés ne ijedjünk meg, mert kettőt kattintva egy adott órára, máris mindegyik elem állapota meg fog változni!

 

A "PTZ Settings" egy nagyon hasznos menü. Rögtön kezdjük azzal, hogy a "Go center on boot" opciót inaktiváljuk, azaz kivesszük előle a pipát. Ha elmentettük a beállítást, akkor ennek hatására a kamera nem fog "elmászni" újraindítást követően (pl. áramszünet esetén), hanem maradni fog a korábban figyelt célponton. A többi számok változtatásával a biztonsági kamera fejének mozgási sebességét lehet optimalizálni. Tetszés szerint mindenki állítsa be magának a legkényelmesebb sebességet!

 

FI8908w

Az "Upgrade Device Firmware" opcióban frissíthetjük a kamera szoftverét. Ennek használatát nem javasoljuk, elkerülve a rossz frissítésekből eredő (áramkimaradás frissítés közben, stb.) problémákat. A helytelen firmware frissítés (pl. rossz firmware feltöltése, félbeszakadt frissítés, stb.)nem jelent garanciális javítást vagy cserét! Ezt kérjük vegyék figyelembe, mielőtt nekiugranak a frissítgetésnek!

 

FI8908w

A "Restore Factory Settings" gombra kattintva visszaállíthatjuk a kamera beállításainak gyári állapotát. Természetesen csak az "OK" gombra kattintás után fog bekövetkezni a változtatás. Ugyanez a funkció a kamera reset gombjának 10 másodperces nyomva tartásával is aktiválható.

!!!Amennyiben visszaállította a gyári adatokat, a bejelentkezési adatok is módosításra kerültek. !!!

A gyári alapbeállítások szerint a következő adatokkal tud bejelentkezni a kamera szoftverébe:

- Felhasználói név: admin

- Felhasználói jelszó: nem kell beírni semmit, üresen kell hagyni

 

Ha elgépelés vagy bármilyen ok miatt nem tud a kamerára bejelentkezni, a kamerán (vagy a kábelkötegen) lévő RESET gomb 10 másodpercig nyomva tartásával vissza tudja állítani az eredeti gyári állapotokat a készüléken. Ezt követően a fenti név/jelszó párossal már be fog tudni jelentekezni kamerájába. A RESET funkcióról bővebben a Segítség - FAQ menüponton belül olvashat. 

 

FI8908w

A "Back" gombra kattintva visszakerülhet a kamera élőképének megtekintésére és a videó rögzítésének menedzselésére használható oldalra.

Az interneten keresztüli távoli használat beállítását további blogbejegyzéseink segítik. Kérük, látogassa meg az alábbi weboldalakat, ahol segítséget nyújtunk a Dynamic Network Service (DynDNS) rendszerében való regisztrációban, valamint a port átirányítások beállításában is különböző típusú routerek szemléltetésével. Ha hosszú a hivatkozás, használhatja is honlapunk keresőjét az egyszerűbb navigációhoz!

 

DynDNS regisztráció ill. használata:

http://onlinecamera.net/blog/dyndns-es-az-ip-kamera-beallitasa-interneten-keresztuli-tavoli-elereshez-20091205

 

Port átirányítás beállítása egy TP-LINK TL-WR741N típusú router segítségével:

http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-tp-link-tl-wr741n-routerben-20100705

 

Port átirányítás beállítása egy Edimax BR-6204Wg Broadband típusú router segítségével:

http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-edimax-br-6204wg-broadband-routerben-20100705

 

Port átirányítás beállítása egy Belkin N+ F5D8235-4 v2000 típusú router segítségével:

http://onlinecamera.net/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-belkin-F5D8235-4-v2000-routerben-20100705

 

Port átirányítás beállítása egy Asus WL-520GC típusú router segítségével:

http://onlinecamera.net/blog/ip-kamera-tavoli-hasznalatahoz-port-atiranyitas-beallitasa-egy-asus-wl-520gc-router-segitsegevel-20091206

 

TP-Link TL-MR3420 3G/3.75G router és Telenor ZTE MF110 USB modem beállítása:

http://onlinecamera.net/20110321-kameras-megfigyeles-mobil-internet-halozaton-tp-link-tl-mr3420-router-es-telenor-zte-mf110-usb-modem-beallitasa

 

Reméljük, hogy sikerrel végzett a kamerája beállításával. Amennyiben mégis elakadt volna, s úgy érzi, hogy bármiben segítségére lehetünk, kérjük keressen bennünket bizalommal! Higgye el, segíteni fogunk, de nézze el nekünk, hogy csak saját vevőinknek nyújtunk terméktámogatást!